Reklam
Reklam

Kırtasiye alışverişi yapan veliler dikkat

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2023 08:24 tarihinde yayınlandı
0

Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala veliler kırtasiyelerin yolunu tuttu. Kırtasiyeciler velilere ikazlarda bulunarak, “CE sembolü olmayan eserlerde kanserojen unsur içeriyor” dedi.

Yoğun bir iş temposuna giren kırtasiyeciler, velilerin ve öğrencilerin taleplerini karşılayabilmek için çalışırken, kırtasiye materyallerinin en kalitelisini uygun bir biçimde fiyata yansıtmaya çalışıyor. Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar kırtasiyelerin yolunu tuttu. Kırtasiyeciler vatandaşların sağlıklı eser alması gerektiğini belirtirken, işlerinin de ağır olduğunu lisana getirdi.

Düzce’de kırtasiyecilik yapan Osman Durdu, velileri kırtasiye gereçleri alırken dikkat etmesi gerekenler konusunda uyardı. Ne olduğu bilinmeyen, kırtasiye gerecinin çocukların sıhhatini tehdit ettiğini anlatan Durdu, “İşletmelerden alışveriş yaparken ucuz eser olmasına değil sıhhate faydalı eser olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. O yüzden markalı ve bilinirliği olan eserleri tercih etmeleri gerekiyor. Alışveriş yapılırken Dünya Standartlarına uygun olan eserlerin art kısımlarında üzerlerinde bulmaları gerekiyor. Onlara dikkat edilmesi lazım. Alışveriş yapılırken rastgele bir eserin ardında standartlara uygunluk evrakı CE’dir. Eserin ambalajında olup olmadığına baktırmaları gerekiyor. Biz bu bahse işletme olarak çok dikkat ediyoruz. Sattığımız bütün eserlerin üzerinde bu logoyu denetim edip rafımıza o denli koyuyoruz” dedi.

“CE sembolü olmayan eserler kanserojen unsur içeriyor”

Ürünlerin üzerinde ‘CE’ sembolü olmayınca sıhhat açısından sorun oluşabileceğini belirten Durdu, “Sağlık açısından şöyle bir sorun var. Standartlara uygun olmayan eserler çocukların derilerinde leke bırakabiliyor. Alerji yapabiliyor, yan tesir oluşturabiliyor. Giydikleri elbiselere bulaşabiliyor. Bunların hepsinin yanı sıra kanserojen unsurlar sıhhate da önemli manada ziyan veriyor. CE sembolü olmayan eserler kanserojen unsur içeriyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin