Kırsal Kalkınmaya Büyük Destek - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka kalan --:--
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
08 Şubat, 2025 02:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Kırsal Kalkınmaya Büyük Destek

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç yaptığı açıklamada tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik yeni destek paketini duyurdu. 

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınmayı desteklemek ve hayvancılık sektörünü güçlendirmek amacıyla yeni bir teşvik programını hayata geçirdi. AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, yaptığı açıklamada, çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere yönelik kapsamlı destekleri içeren “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi”nin detaylarını paylaştı. Proje kapsamında finansman imkanlarından sigorta desteğine kadar birçok teşvik sağlanarak üreticilerin mali yükünün hafifletilmesi planlandı.

“Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi” kapsamında, üreticilere yönelik çeşitli teşvik ve finansman imkanları sağlanacağı açıklandı. Gençler ve kadın üreticilerin öncelikli destek alacağı proje kapsamında temel hayvancılık malzemelerinde yüzde 50’ye varan indirim sağlanırken, üreticilere 2 yıla kadar ödemesiz, 5 yıla kadar düşük faizli kredi imkanı sunulması planlanıyor. Öte yandan, hayvan başına yıllık bin 500 TL bakım ve besleme desteği sağlanacağı ve hayvanların TARSİM güvencesiyle 1 yıl boyunca sigortalı olacağı belirtildi.

Projenin hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Keskinkılıç, “Bu projeyle üreticimizin emeği değer kazanacak, kırsalda kalkınma hızlanacak. AK Parti olarak her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanındayız!” dedi ve kırsal kalkınmayı desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Projeden faydalanmak isteyen üreticiler için başvuru sürecinin 28 Şubat 2025 tarihine kadar devam edeceği açıklandı. Başvuru süreci ve destek paketine ilişkin detaylı bilgi için: tarimorman.gov.tr/HAYGEM

67a69765441ae
Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda 75 yillik arife bayrami gelenegi eqcneput
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da 75 yıllık “Arife Bayramı” geleneği

Samsun’da 75 yıldır aralıksız sürdürülen “Arife Bayramı” bu yıl da çocuk eğlenceleriyle yaşatıldı.

Samsun’un Terme ilçesinde geleneksel Arife Bayramı bu yıl da çocuklar için unutulmaz hale geldi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Gökçeağaç Mahallesi’nde düzenlenen bayram kutlamasında Aileler gelenek değerlerini hissederken, gösterilerle de çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.Mahalle sakinleri tarafından hazır edilen şeker ve çikolatalar tepsilerle çocukların sepet ve poşetlerine dolduruldu.

Gelenek ve göreneklerin nesillere aktarılmasında Arife Bayramının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “75 yıl önce Fadime ninemizin çocuklara yufka dağıtarak başlattığı bugün ise şeker ve çikolatalarla devam eden bu bayram çocuklarımıza 2 bayram yaşatıyor. Tabi ki çocuklarımız çok sevinçli, geleneklerimizin geçmişten geleceğe taşınması çok önemli. Burada emeği geçen, başlatan ve bugüne taşıyan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’de bayramların coşkuyla yaşandığını ancak dünyada bayram sevincini yaşayamayan çocuklara da değinen Başkan Şenol Kul, “Bu arada unutmamamız gereken bir şey daha var. Biz iki bayram kutluyoruz ama dünyadaki çocuklarımızın hepsi aynı bayramı kutlayamıyor. Buradan o çocuklarımıza da dualar ediyoruz. İnşallah onlarda bayramlarını kutlayacakları günlere en kısa sürede kavuşurlar. Özellikle Gazze’de, Filistin’de, dünyanın her tarafında çocukların ve müslümanların mübarek Ramazan Bayramını da kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ailesiyle birlikte Ankara’da yaşayan ve Terme’deki Arife Bayramına katılan 11 yaşındaki Zeynep Kılıç, “Bu bayram burada çok mutlu oldum. Oyunlara katıldım, şeker dağıttılar, belediye başkanıyla görüştüm. Oyunları çok güzeldi, çok mutlu oldum” dedi.

Etkinlik sonunda mahalleli Ramazanın son iftarını açmak için hep birlikte sofraya oturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin