Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Eylül, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
0

Kırmızıda geçti, kazaya neden oldu; arkasına bakmadan kaçtı

Samsun’da dikkatsizlik ve ihmal sonucu meydana gelen trafik kazaları güvenlik kameralarına yansıdı. Kırmızıda geçerek kazaya neden olan kamyon şoförü ise olay yerinden kaçtı.
Dikkatsizlik ve kural ihlali nedeniyle meydana gelen kazalar Kent Güvenlik İdare Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi. Kaydedilen kazalarda can kaybı yaşanmazken, yayaların ve şoförlerin dikkatsizliği gözler önüne serildi.
Kazaya neden olan kamyon gerisine bakmadan kaçtı
Samsun’da kaydedilen imgelerde kasasında inşaat kepçesi taşıyan bir kamyon öteki araçlara aldırış etmeden kırmızı ışıkta geçti. Akan trafikte kırmızı ışık yanmasına karşın karşı yola geçen kamyona seyir halindeki bir araba çarptı. Kaza sonrası arabada ağır hasar meydana gelirken, otobüs şoförü ise kazaya aldırış etmeden olay yerinden kaçarak uzaklaştı.
Araba geri geldi, yaya da geçidi kullanmayınca kaza kaçınılmaz oldu
Çarşamba ilçesinde kaydedilen kazada bir araba şoförü seyir halindeyken geri geri gelmek istedi. Araba akan trafikte geri gelirken, bir yaya da geçidi kullanmayıp refüjden yolun karşısına geçmek istedi. Geri geri gelen otomobil, yaya geçidini kullanmayan bayana çarptı. Çarpmanın tesiri ile yere yığılan bayan, aracın altında ezilmekten son anda kurtarıldı.
Orta şeritten sola dönünce kaza yaptı
Atakum ilçesinden paylaşılan bir KGYS imajında kusurlu dönüş yapan bir aracın karıştığı kaza dikkat çekti. Manzaralarda 3 şeritli yolun orta şeridinde seyir eden bir araba kavşağa girmek için sola dönünce yolun en sol şeridinden ilerleyen araba ile çarpıştı. Yanlışlı dönüş yapan araba kazanın tesiri ile gittiği istikametin tam bilakis 1 çeşit döndü.
Tekrar Atakum ilçesinde kaydedilen imgelerde ise araba ile motosikletin kaza yapma anı paylaşıldı. Düz giden motora yandan çarpan araba, kurye motosikletinin yan yatmasına, motosiklet şoförünün de yaralanmasına neden oldu.
Emniyet Genel Müdürlüğü imgeleri, “Biraz daha dikkatli olsalardı bu kazalar olmayabilirdi” bildirisi ile paylaştı. Kazaların çok sürat, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana geldiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdz ereglili ogretmenler turkiyenin en iyi 24 dijital egitim projesine girdi 66wMSWQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz. Ereğlili Öğretmenler Türkiye’nin En İyi 24 Dijital Eğitim Projesine Girdi

Ankara’daki ulusal konferansta 800 başvuru arasından sıyrılan iki eğitimci, dijital ekosistem projeleriyle ilçeye büyük gurur yaşattı.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz, büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği destekli, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında düzenlenen ulusal konferansta ilçeyi temsil eden öğretmenler, hazırladıkları çalışmalarla dikkat çekti.

“İyi Uygulama Örnekleri” arasına seçildiler

Ankara’da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleşen programda öğretmenlerin sunduğu projeler, Türkiye genelinde 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 çalışma arasına girdi. Bu sonuçla Kdz. Ereğli’nin dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı eğitim vizyonu ulusal düzeyde tescillenmiş oldu.

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, “Çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışını ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin ulusal düzeyde böylesine önemli bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Kdz. Ereğli olarak akademik başarıların yanında dijital yetkinlikleri yüksek, yenilikçi eğitim ortamları oluşturmayı önemsiyoruz. İlçemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin