Samsun’da dikkatsizlik ve ihmal sonucu meydana gelen trafik kazaları güvenlik kameralarına yansıdı. Kırmızıda geçerek kazaya neden olan kamyon şoförü ise olay yerinden kaçtı.
Dikkatsizlik ve kural ihlali nedeniyle meydana gelen kazalar Kent Güvenlik İdare Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi. Kaydedilen kazalarda can kaybı yaşanmazken, yayaların ve şoförlerin dikkatsizliği gözler önüne serildi.
Kazaya neden olan kamyon gerisine bakmadan kaçtı
Samsun’da kaydedilen imgelerde kasasında inşaat kepçesi taşıyan bir kamyon öteki araçlara aldırış etmeden kırmızı ışıkta geçti. Akan trafikte kırmızı ışık yanmasına karşın karşı yola geçen kamyona seyir halindeki bir araba çarptı. Kaza sonrası arabada ağır hasar meydana gelirken, otobüs şoförü ise kazaya aldırış etmeden olay yerinden kaçarak uzaklaştı.
Araba geri geldi, yaya da geçidi kullanmayınca kaza kaçınılmaz oldu
Çarşamba ilçesinde kaydedilen kazada bir araba şoförü seyir halindeyken geri geri gelmek istedi. Araba akan trafikte geri gelirken, bir yaya da geçidi kullanmayıp refüjden yolun karşısına geçmek istedi. Geri geri gelen otomobil, yaya geçidini kullanmayan bayana çarptı. Çarpmanın tesiri ile yere yığılan bayan, aracın altında ezilmekten son anda kurtarıldı.
Orta şeritten sola dönünce kaza yaptı
Atakum ilçesinden paylaşılan bir KGYS imajında kusurlu dönüş yapan bir aracın karıştığı kaza dikkat çekti. Manzaralarda 3 şeritli yolun orta şeridinde seyir eden bir araba kavşağa girmek için sola dönünce yolun en sol şeridinden ilerleyen araba ile çarpıştı. Yanlışlı dönüş yapan araba kazanın tesiri ile gittiği istikametin tam bilakis 1 çeşit döndü.
Tekrar Atakum ilçesinde kaydedilen imgelerde ise araba ile motosikletin kaza yapma anı paylaşıldı. Düz giden motora yandan çarpan araba, kurye motosikletinin yan yatmasına, motosiklet şoförünün de yaralanmasına neden oldu.
Emniyet Genel Müdürlüğü imgeleri, “Biraz daha dikkatli olsalardı bu kazalar olmayabilirdi” bildirisi ile paylaştı. Kazaların çok sürat, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana geldiği belirtildi.


Kırmızıda geçti, kazaya neden oldu; arkasına bakmadan kaçtı
Yerel yönetimlerde hizmet vizyonu masaya yatırıldı
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir başkanlığında düzenlenen belediye başkanları toplantısına katıldı.
Büyükşehir ve il belediye başkanlarının yer aldığı toplantıda, yerel yönetimlerin hizmet kapasitesinin artırılması, şehirlerin gelişimine katkı sunacak projeler ve vatandaşlara daha etkin hizmet verilmesine yönelik konular ele alındı.
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Çetinkaya, istişare kültürünün önemine dikkat çekerek, şehirlerin geleceğine yönelik ortak akıl vurgusu yaptı. Çetinkaya, “Şehirlerimize değer katacak hizmetler ve vatandaşlarımıza daha güçlü hizmet sunabilmek adına önemli istişarelerde bulunduk. Ortak akıl ve istişare kültürüyle şehirlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirilen toplantıda, belediyeler arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve hizmet standartlarının yükseltilmesine yönelik çalışmaların da gündeme geldiği bildirildi.

