Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mart, 2022 13:15 tarihinde yayınlandı
0

“Kırma-Eleme Tesisi Yapım İşi” Sözleşmesi İmzalandı

Karabük İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz ay ihalesi yapılan ve Çelik İmalat uhdesinde kalan “kırma-eleme tesisi yapım işi” sözleşmesi imzalandı.

Cumayanı Köyü mevkiine kurulacak olan; 400 ton/saat kapasiteli kırma-eleme tesisi (sabit konkasör) yapım işi sözleşmesi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ve firma yetkilisi tarafından imzalandı.

Konuyla ilgili kısa bilgi veren Genel Sekreter Mehmet  Uzun, “Karabük İl Özel İdaresi olarak 3 yıl önce bünyemize kattığımız plentimiz ile kendi asfaltını üreten bir kurum olma özelliğine kavuştuk. Fakat asfalt yapımında kullanılan malzemenin çoğunu dışardan ihaleyle temin ediyorduk. Sözleşmesini imzaladığımız ve Cumayanı Taş Ocağı’na kuracağımız kırma eleme tesisiyle artık asfalt malzememizi de kendimiz üreteceğiz. Ek hizmet binamızın olduğu sahada bulunan asfalt plentimizle arada mesafe olmaması sebebiyle de hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etmiş olacağız. Böylelikle köylerimize daha fazla hizmet getirmiş olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
yamac parasutuyle dere yatagina dusen vatandas 5 saatlik calismayla kurtarildi qsMnHudP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Yamaç paraşütüyle dere yatağına düşen vatandaş 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Çorum’da havada yamaç paraşütünün dolaşması sonucu dere yatağına çakılan sağlık personeli, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışmasının ardından bulunarak yaralı kurtarıldı.

Olay, Merkez ilçeye bağlı Çalyayla köyü Koparanceviz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Kösedağ mevkiinden yamaç paraşütüyle havalanan 33 yaşındaki sağlık personeli Radi Aktaş, havada paraşütünün dolaşması sonucu irtifa kaybederek dere yatağına düştü. Kazanın ardından yaralanan paraşütçü, cep telefonuyla kendi konum bilgisini paylaşarak yetkililerden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Paylaşılan konuma doğru harekete geçen ekipler, olumsuz arazi şartları nedeniyle yaklaşık 5 saat süren çalışmanın neticsinde yaralıya ulaştı. Soğuktan korunmak ve donmamak için bazı kıyafetlerini çıkardığı belirlenen Aktaş’a olay yerinde ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Araçların ulaşamadığı sarp ve zorlu dere yatağından sedyeyle çıkarılan Aktaş, kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 1 kilometre taşınarak ambulansa ulaştırıldı. Sağlık ekiplerine teslim edilen sağlık personeli Aktaş, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda kırıklar olduğu belirtilen Aktaş tedavi altına alındı.

Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin