Kimyasal Bileşenlerle ilgili konferans verildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Mayıs, 2023 10:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Kimyasal Bileşenlerle ilgili konferans verildi

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen konferansta savunma sanayinden kimyasal bileşenlere kadar geniş bir kullanım alanına sahip “Nanokompozitler” hakkında bilgi verildi.
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından “Üniversite Konferansları” kapsamında düzenlenen etkinlik Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi Analitik Kimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, TÜBA Assosiye Üyesi, 2020 TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü, 2021 İlim Yayma Temel Bilimler ve Mühendislik Kategorisi Bilim Ödülü sahibi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mustafa Soylak’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, nanokompozitlerin öneminden ve geniş kullanım alanına sahip olduğundan bahsederek alanın önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Dr. Mustafa Soylak’ın vereceği bilgilerin oldukça değerli olduğunu vurguladı.
Ardından geçilen konferansta Soylak, “Yeni Nanokompozitler ve Analtik Kimyada Kullanımı” başlıklı konuşmasını yaptı. Soylak, kimyada Nanomalzeme Hazırlama yöntemlerinden olan; Katı Hal Yöntemleri, Öğütme, Frezeleme, Mekanik Alaşımlama Teknikleri, Buhar Yöntemleri, Kimyasal Sentez / Çözelti Yöntemler, Sol-jel Yöntemi, Kolloid Kimyası, Gaz Fazda Sentez Yöntemleri ile örnekler verdiği konuşmasında nanokompozitlerin kullanım alanlarından bahsetti.
2016 ve 2017 yıllarında Clarivate Analytics (Thomson Reuters) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Nüfuzlu Bilim İnsanları” listesinde yer alan Prof. Dr. Mustafa Soylak, Türkiye’deki nanoteknoloji araştırmalarına değinerek, bu alanın TÜBİTAK tarafından öncelikli alanlardan biri olduğuna vurgu yaptı.
Soylak, konuşmasında BARÜ’deki çalışmalara da atıf yaparak, üniversitenin ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ ihtisaslaşma alanı başta olmak üzere bilim ve teknoloji noktasında elde ettiği başarılardan övgüyle bahsetti.
Soru ve cevapların alındığı konferansta Soylak’a BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından verilen teşekkür belgesi ve günün anısına çekilen fotoğrafın ardından son buldu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaaxxaax
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Nisan, 2026 14:35 tarihinde yayınlandı
0
0

57 Milyonluk vurgun yapan şebeke çökertildi

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda, sosyal medya üzerinden “yatırım yaparak para kazanma” vaadiyle vatandaşları dolandıran şebekeye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi.

11 ay süren planlı takip ve teknik çalışmalar neticesinde, şüphelilerin paravan şirketler aracılığıyla elde ettikleri suç gelirlerini farklı şahıs hesaplarına aktardıkları, ardından bu paraları kripto para borsaları üzerinden “kaybettirme” yöntemiyle aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin Karabük ile birlikte toplam 17 ilde 32 vatandaşı mağdur ederek yaklaşık 57 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

21 Nisan 2026 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gümüşhane, Kocaeli ve Kütahya başta olmak üzere birçok ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yapılan operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında 4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi. Mahkemeye çıkarılan 18 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Firari durumda bulunan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin