Kilosu 300 lirayı bulan kestaneye rağbet az - Karabük Haber Postası
kilosu 300 lirayi bulan kestaneye ragbet az Pd5MN4b5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kilosu 300 lirayı bulan kestaneye rağbet az

Bolu’da kış mevsiminin vazgeçilmez eserlerinden olan kestane, bu yıl 100-300 TL ortasında değişen fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı. Lakin yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşların kestaneye olan ilgisi azaldı.

Bolu’da her pazartesi İhsaniye Mahallesi’nde kurulan pazarda kış mevsiminin vazgeçilmez eserlerinden biri olan kestaneye ilgi azaldı. Tezgahları süsleyen kestane, bu yıl 100 ile 300 TL ortasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Manav Enes Çelen, kestane fiyatlarının yüksek olduğundan ötürü müşterilerinin mutlu olmadığını lisana getirdi. Çelen, “Kestane alımı fiyat aralığı yüksek olduğu için müşterilerimiz beğenmiyor. Geçen seneye nazaran bayağı bir düşüş var ancak müşterimiz fiyatlardan şad olmuyor. Fiyatların düşmesini beklemiyorum, zira enflasyon gitgide artıyor. Gelen artırımlardan ötürü biz de mecburen fiyat yüksekliği koymak zorundayız. Bizi de kurtarmıyor bu fiyatlar” dedi.

“Kestanemiz bu sene az olduğu için gelmiyor”

Kestanenin 100 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar değişen fiyatlarla satıldığını aktaran Çelen, “Boyut farkına nazaran Kastamonu, Bursa ve Aydın’dan gelen kestaneler var. Düzce kestanemiz bu sene az olduğu için gelmiyor. Aydın ve Bursa var çoklukla. Etraf vilayetlerde kestanemiz az, bu yüzden elimize ulaşmıyor. Fazla olsaydı fiyatlarımız biraz daha düşük olurdu” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fw 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
25 Mart, 2026 10:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de kamyonun çarptığı yaya hayatını kaybetti

Karabük’ün Yenice ilçesinde kamyonun çarptığı yaya, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Zonguldak-Karabük kara yolunda meydana gelen kazada, İ.K. yönetimindeki 78 ABK 316 plakalı kamyon, Atatürk Mahallesi Sanayi Sitesi mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışan Mehmet Bıçaklıoğlu’na (42) çarptı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Bıçaklıoğlu 112 Acil Sağlık ekiplerince Yenice Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Talihsiz adam, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Kamyon sürücüsü İ.K. ise nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin