Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kilosu 300 lirayı bulan kestaneye rağbet az

Bolu’da kış mevsiminin vazgeçilmez eserlerinden olan kestane, bu yıl 100-300 TL ortasında değişen fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı. Lakin yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşların kestaneye olan ilgisi azaldı.
Bolu’da her pazartesi İhsaniye Mahallesi’nde kurulan pazarda kış mevsiminin vazgeçilmez eserlerinden biri olan kestaneye ilgi azaldı. Tezgahları süsleyen kestane, bu yıl 100 ile 300 TL ortasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Manav Enes Çelen, kestane fiyatlarının yüksek olduğundan ötürü müşterilerinin mutlu olmadığını lisana getirdi. Çelen, "Kestane alımı fiyat aralığı yüksek olduğu için müşterilerimiz beğenmiyor. Geçen seneye nazaran bayağı bir düşüş var ancak müşterimiz fiyatlardan şad olmuyor. Fiyatların düşmesini beklemiyorum, zira enflasyon gitgide artıyor. Gelen artırımlardan ötürü biz de mecburen fiyat yüksekliği koymak zorundayız. Bizi de kurtarmıyor bu fiyatlar" dedi.

"Kestanemiz bu sene az olduğu için gelmiyor"
Kestanenin 100 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar değişen fiyatlarla satıldığını aktaran Çelen, "Boyut farkına nazaran Kastamonu, Bursa ve Aydın’dan gelen kestaneler var. Düzce kestanemiz bu sene az olduğu için gelmiyor. Aydın ve Bursa var çoklukla. Etraf vilayetlerde kestanemiz az, bu yüzden elimize ulaşmıyor. Fazla olsaydı fiyatlarımız biraz daha düşük olurdu" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da masaj salonlarına “insan ticareti ve fuhuş operasyonu”: 7 gözaltı

Samsun’da masaj salonlarına polis tarafından düzenlenen operasyonda. "insan ticareti" ile "fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek" cürümlerinden 3’ü bayan 7 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Uğraş ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü gruplarınca, "insan ticareti" ile "fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek" kabahatlerine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Atakum ilçesinde faaliyet gösteren 2 SPA merkezine (masaj salonu) eş vakitli operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 3’ü bayan 7 kişi gözaltına alındı. 3’ü yabancı asıllı olmak üzere toplam fuhuş için pazarlanan 22 bayan mağdur sıfatıyla emniyete götürülerek sözleri alındı.
Göçmen Kaçakçılığıyla Uğraş ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde sorgulanan 7 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.