karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ocak, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kilosu 300 lirayı bulan kestaneye rağbet az

Bolu’da kış mevsiminin vazgeçilmez eserlerinden olan kestane, bu yıl 100-300 TL ortasında değişen fiyatlarla tezgahlarda yerini aldı. Lakin yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşların kestaneye olan ilgisi azaldı.
Bolu’da her pazartesi İhsaniye Mahallesi’nde kurulan pazarda kış mevsiminin vazgeçilmez eserlerinden biri olan kestaneye ilgi azaldı. Tezgahları süsleyen kestane, bu yıl 100 ile 300 TL ortasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. Manav Enes Çelen, kestane fiyatlarının yüksek olduğundan ötürü müşterilerinin mutlu olmadığını lisana getirdi. Çelen, "Kestane alımı fiyat aralığı yüksek olduğu için müşterilerimiz beğenmiyor. Geçen seneye nazaran bayağı bir düşüş var ancak müşterimiz fiyatlardan şad olmuyor. Fiyatların düşmesini beklemiyorum, zira enflasyon gitgide artıyor. Gelen artırımlardan ötürü biz de mecburen fiyat yüksekliği koymak zorundayız. Bizi de kurtarmıyor bu fiyatlar" dedi.

"Kestanemiz bu sene az olduğu için gelmiyor"
Kestanenin 100 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar değişen fiyatlarla satıldığını aktaran Çelen, "Boyut farkına nazaran Kastamonu, Bursa ve Aydın’dan gelen kestaneler var. Düzce kestanemiz bu sene az olduğu için gelmiyor. Aydın ve Bursa var çoklukla. Etraf vilayetlerde kestanemiz az, bu yüzden elimize ulaşmıyor. Fazla olsaydı fiyatlarımız biraz daha düşük olurdu" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Artvin’de cami önünde atılan havai fişekler korku ve paniğe neden oldu

Artvin’in Hopa ilçesinde Ramazan ayı nedeniyle cami önünde atılan havai fişeklerin kontrolden çıkması sonucu kısa süreli panik yaşanırken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezindeki cami önünde Ramazan ayının gelişini kutlamak amacıyla havai fişek atıldığı sırada bazı fişekler yön değiştirerek çevreye doğru patlamaya başladı. Cami girişinde başlayan patlamaların sesi caddeye kadar ulaşırken, çevrede bulunan vatandaşlar korku ve panik yaşadı. Gösterinin sona ermesiyle birlikte ortam sakinleşirken, olayda herhangi bir yaralanma ya da ciddi maddi hasar yaşanmadığı öğrenildi. Yaşananlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin