karabuk
İmsak 05:53
Güneş 07:18
Öğle 13:07
İkindi 16:13
Akşam 18:46
Yatsı 20:06
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 09:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kilosu 30 bin TL olan safranda hasat başladı 

Kendi ağırlığının yüz bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, kozmetik, gıda ve ilaç endüstrisi gibi çok geniş sektörlerde kullanılan dünyanın en pahalı bitkisi olan safran hasadı bu yıl erken başladı. Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen, boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda sektörü gibi birçok alanda kullanılan safranın bu yıl kilosu 30 bin TL’den satışa çıkacak. Safranbolu'da ekimi, ağustos sonu ve eylül ayının ilk haftasında yapılan ve bu yıl 20 gün erken çiçek vermeye başlayan safranın hasadında geçen yıla oranla artış olmasından dolayı üreticinin yüzü gülüyor. Safranbolu’nun Yukarı Çiftlik köyünde Safran üreticisi Mustafa Turhan, safran çiçeğinin bu yıl iklim değişikliğinden dolayı 20 gün erken açtığını söyledi. Üretimin geçen yıla göre daha iyi olduğunu kaydeden Turhan, "Bir ay boyunca hasadımız var. Sabah yağışlıydı, sabah biraz ıslanması iyi oluyor. O zaman çiçek daha fazla açıyor. 15 dönüm alanda bu yıl geçen yıla oranla daha fazla üretim bekliyoruz. Hasadımız her yıl bir ay sürerdi, bu yıl kar yağmazsa 1.5 ay sürer" dedi. Satışların iyi olduğunu da aktaran Turhan, şöyle konuştu: "Safran ne kadar çok olursa o kadar çok müşterisi var. Yeni ürünümüze biraz zam yapmayı düşünüyoruz. İşçi ücretlerinde fark var, giderlerimiz de az bir artma var. Bu sene 30 bin TL’den satmayı planlıyoruz” diye konuştu. “Yarım kilo 80 bin çiçekten elde ediliyor” Yarım kilogram safran 80 bin çiçekten yani bir futbol sahası büyüklükteki araziden 20 gün gece gündüz çalışılarak üretiliyor. Çiftçiler sabah güneş tam doğmadan bitkileri topluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tff 3 lig pazarspor 2 yozgat belediyesi bozokspor 1 4u9J5SwX
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TFF 3. Lig: Pazarspor: 2 – Yozgat Belediyesi Bozokspor: 1

TFF 3. Lig 3. Grup 23. haftasında Pazarspor sahasında Yozgat Belediyesi Bozokspor’un 2-1 mağlup etti.

Pazarspor: Ahmet Güney, Bekir Mustafa Meral, Aykut Civelek, Emre Akgün, Eren Türkkal, Erhan Şengül, Serhat Hazır (Ahmet Taşdemir dk. 83), Musa Orak (Mert Özyıldırım dk. 80), Aziz Demir (İsmet Gürkan dk. 90), İbrahim Metin, Yasin Polat (Ege Vatansever dk. 88)
Yedekler: Mehmet Can Davarcıoğlu, Dursun Miraç Vural, , Yiğit Emre Çalışkan, Niyazi Kılıç, Yücel Biçer, Alperen Erol,Şükrü Göksu Öner
Teknik Direktör: Ramazan Öztürk
Yozgat Belediyesi Bozokspor: Eren Karataş, Adnan Aktaş, Furkan Çolak, Oktay Gürdal, Metin Nilifirka, Ömer Gündüz, Eren Büyükkaya (Muhammed Mustafa Yıldırım dk. 65), Yusuf İnci (Muhammed Mustafa Özbay dk. 45) Emre Fırtına, Osman Arslantaş (Mustafa Eren Gençel dk. 72), Ahmet Yağız Mengi (Hasan Karslı dk.46)
Yedekler: Yasin Songültekin, Mücahit Çıra, Çağatay Furkan Kafkas, Abdullah Kaygısız, Egemen Akgül, Mehmet Eren Torun
Teknik Direktör: Sinan Yücer
Goller: Yasin Polat (dk. 56), Aziz Demir (dk.58) (Pazarspor), Hasan Karslı (dk. 51) (Yozgat Belediyesi Bozokspor)
Sarı kartlar: Mehmet Can Davarcıoğlu, Serhat Hazır (Pazarspor), Ömer Gündüz, Öetin Nilifirka (Yozgat Belediyesi Bozokspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin