Karabük’te 63 yaşında hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi Sami Can, son yolculuğuna uğurlandı.
Uzun süredir rahatsız olan ve Karabük’te bir hastanede tedavi görürken yaşamını yitiren Sami Can için merkeze bağlı Aşağı Kızılcaören köyünde askeri tören düzenlendi. Tan’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzunda cenaze aracına taşındı. Tan’ın naaşı köy mezarlığında toprağa verildi. Törene Can’ın ailesi, yakınları ve gazi arkadaşları ile İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli rütbeli askerler katıldı.


Kıbrıs gazisi son yolculuğuna uğurlandı
Trabzon’da ilk kez görüntülendi; Çengel boynuzlu dağ keçisi yavrusu karayoluna indi
Trabzon’da çengel boynuzlu dağ keçisi yavrusu ilk kez bir karayolunda görüntülendi.
Köprübaşı ilçesine bağlı Beşköy Mahallesi’nde nadir görülen çengel boynuzlu dağ keçisi yerleşim alanına kadar indi. Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen dağ keçisi yavrusu, bir süre karayolunda dolaştıktan sonra gözden kayboldu.
Genellikle yüksek rakımlı ve sarp kayalıklarda yaşayan çengel boynuzlu dağ keçilerinin yerleşim yerlerine kadar inmesi dikkat çekti. Tür, Türkiye’de koruma altında bulunan yaban hayvanları arasında yer alıyor.


