Kıbrıs gazisi 50 yıl sonra göğsünde mermi olduğunu öğrendi, mermiyle mezara gidecek - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
kibris gazisi 50 yil sonra gogsunde mermi oldugunu ogrendi mermiyle mezara gidecek zlKurXb6 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kıbrıs gazisi 50 yıl sonra göğsünde mermi olduğunu öğrendi, mermiyle mezara gidecek

Kıbrıs gazisi ve Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 50 yıl sonra geçtiğimiz yıl muayene için gittiği hastanede göğsünde mermi çekirdeğinin olduğunu öğrendi.

Göğsündeki merminin Yunan askerlerinin silahından çıktığını belirten 71 yaşındaki Sağıroğlu, “Mermiyi çıkarttırmayı düşünmüyorum. Bunun bana zararı yok. Arada bir ağrı yapıyor ama onlar ufak ağrılar. Böyle devam etsin. O madalyayı toprağa getireceğim kimseye bırakmam” dedi.

Göğsündeki mermiyle 50 yıl sonra hastanede yüzleşti

Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu’nun şaşırtıcı olayı duyanları hayrete düşürdü. 1973 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Seyyah Sağıroğlu, gazi olarak memleketi Trabzon’a döndü. Aynı zamanda Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı olarakta görev yapan Seyyah Sağıroğlu, geçtiğimiz yıl muayene olmak için hastaneye gitti. Kontrol amaçlı gittiği hastanede MR cihazına giren Sağıroğlu, sorumlunun “Sizin vücudunuzda metal var, cihaz çekmiyor” ifadeleriyle 50 yıl sonra gerçeği öğrendi.

MR cihazında öğrenilemeyen gerçek doktorun muayenesi sonrası gün yüzüne çıkarken, Kıbrıs Gazisi Sağıroğlu’nun göğsünde Yunan mermisi olduğu tespit edildi. Şaşırtıcı olay karşısına G3 mermisi parçasının vücudundan çıkartmak istemeyen Sağıroğlu, “O madalyayı toprağa getireceğim kimseye bırakmam” dedi.

“Mermiyi çıkartmayı düşünmüyorum, benimle mezara gelecek”

50 yıl sonra vücudunda mermi olduğu öğrenen Sağıroğlu, “Geçen sene devletimiz şeref aylığını verince biz de parayı bulduk, ’Gidelim muayene olalım’ dedik. Doktor beni MR’a sevk etti. MR cihazına girince makine makineli tüfek gibi ses çıkarmaya başladı. Sağlık çalışanı bir kadın, ‘Sizi okumuyor, vücudunuzda metal var’ dedi. Yok öyle bir şey dedim. Bir cihazla baktığında göğsümde bir mermi olduğunu fark etti. Kıbrıs savaşından kalma Yunan mermisi; G3 mermisi. İnce bir çekirdek. Yaşlanınca geriye doğru çıkıyor. Savaşta nasıl oldu hatırlamıyorum. Güzel bir şey ama postu da deldirdik. Deldirmesek daha iyi olurdu. Mermiyi çıkartmayı düşünmüyorum. Bunun bana zararı yok. Arada bir ağrı yapıyor ama onlar ufak ağrılar. Böyle devam etsin. O madalyayı toprağa getireceğim kimseye bırakmam. Madalyanın aslı burada. O benimle gitsin” ifadelerini kullandı.

“Arkadaşımızın göğsündeki madalyalara teneke parçası dediler; üzüldük”

Seyyah Sağıroğlu, 19 Eylül Gaziler Günü’nde silah arkadaşları ile birlikte 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen Gaziler Günü programına katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Sağıroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, Türkiye Büyük Millet Meclisinden Gazilik unvanının verilişinin yıldönümü. Aynı zamanda Muharip Gaziler Derneği’nin de kuruluş yıldönümü. Çünkü Gazi Kemal’de muharip gazidir. Bizler Kıbrıs’a 19-20 yaşlarında intikal ettik. 1973 yılında Kıbrıs’a gitmiştim. Sağ kalan biriyim. Silah arkadaşlarımız bir gün daha gelmeseydi biz yoktuk. Dün bir gazi arkadaşımıza birisi ‘Bu teneke parçalarını nereden aldın’ dedi. O da çok güzel cevap verdi ‘Baban reisti o taktı’ üzülüyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yeni5656
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mart, 2026 10:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay, İftar Sofrasında Vatandaşlarla Buluştu

Karabük Valisi Oktay Çağatay, Ramazan ayı kapsamında düzenlenen iftar programlarında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın ev sahipliğinde, Kemal Güneş Caddesi’nin trafiğe kapalı bölümünde gerçekleştirilen “Soframızda Birlik, Şehrimizde Bereket” temalı iftar programına katılan Vali Çağatay, yoğun ilgiyle karşılandı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda aynı sofrayı paylaşan Vali Çağatay ve Belediye Başkanı Çetinkaya, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu vatandaşlarla birlikte yaşadı. Program boyunca vatandaşlarla sohbet eden Vali Çağatay, hemşehrilerinin Ramazan ayını tebrik etti.

İftar sonrası bir konuşma yapan Vali Çağatay, Ramazan ayı boyunca yapılan ibadetlerin, tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olması temennisinde bulunarak, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm Karabüklülerin bayramını şimdiden kutladı.

Programın ardından Kemal Kurtuluş Mahallesi’nde iş insanı Orhan Buyurman tarafından düzenlenen iftar programına da katılan Vali Çağatay, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada vatandaşlarla sohbet eden Vali Çağatay, Ramazan ayının paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını pekiştiren önemli bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekti.

İftar programlarında vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Çağatay, bu tür organizasyonların toplumsal birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek programların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin