blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kıbrıs gazisi 50 yıl sonra göğsünde mermi olduğunu öğrendi, mermiyle mezara gidecek

Kıbrıs gazisi ve Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 50 yıl sonra geçtiğimiz yıl muayene için gittiği hastanede göğsünde mermi çekirdeğinin olduğunu öğrendi.
Göğsündeki merminin Yunan askerlerinin silahından çıktığını belirten 71 yaşındaki Sağıroğlu, “Mermiyi çıkarttırmayı düşünmüyorum. Bunun bana zararı yok. Arada bir ağrı yapıyor ama onlar ufak ağrılar. Böyle devam etsin. O madalyayı toprağa getireceğim kimseye bırakmam” dedi.

Göğsündeki mermiyle 50 yıl sonra hastanede yüzleşti
Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu’nun şaşırtıcı olayı duyanları hayrete düşürdü. 1973 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Seyyah Sağıroğlu, gazi olarak memleketi Trabzon’a döndü. Aynı zamanda Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı olarakta görev yapan Seyyah Sağıroğlu, geçtiğimiz yıl muayene olmak için hastaneye gitti. Kontrol amaçlı gittiği hastanede MR cihazına giren Sağıroğlu, sorumlunun "Sizin vücudunuzda metal var, cihaz çekmiyor" ifadeleriyle 50 yıl sonra gerçeği öğrendi.
MR cihazında öğrenilemeyen gerçek doktorun muayenesi sonrası gün yüzüne çıkarken, Kıbrıs Gazisi Sağıroğlu’nun göğsünde Yunan mermisi olduğu tespit edildi. Şaşırtıcı olay karşısına G3 mermisi parçasının vücudundan çıkartmak istemeyen Sağıroğlu, “O madalyayı toprağa getireceğim kimseye bırakmam” dedi.

“Mermiyi çıkartmayı düşünmüyorum, benimle mezara gelecek”
50 yıl sonra vücudunda mermi olduğu öğrenen Sağıroğlu, “Geçen sene devletimiz şeref aylığını verince biz de parayı bulduk, ’Gidelim muayene olalım’ dedik. Doktor beni MR’a sevk etti. MR cihazına girince makine makineli tüfek gibi ses çıkarmaya başladı. Sağlık çalışanı bir kadın, ‘Sizi okumuyor, vücudunuzda metal var’ dedi. Yok öyle bir şey dedim. Bir cihazla baktığında göğsümde bir mermi olduğunu fark etti. Kıbrıs savaşından kalma Yunan mermisi; G3 mermisi. İnce bir çekirdek. Yaşlanınca geriye doğru çıkıyor. Savaşta nasıl oldu hatırlamıyorum. Güzel bir şey ama postu da deldirdik. Deldirmesek daha iyi olurdu. Mermiyi çıkartmayı düşünmüyorum. Bunun bana zararı yok. Arada bir ağrı yapıyor ama onlar ufak ağrılar. Böyle devam etsin. O madalyayı toprağa getireceğim kimseye bırakmam. Madalyanın aslı burada. O benimle gitsin” ifadelerini kullandı.

"Arkadaşımızın göğsündeki madalyalara teneke parçası dediler; üzüldük"
Seyyah Sağıroğlu, 19 Eylül Gaziler Günü’nde silah arkadaşları ile birlikte 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen Gaziler Günü programına katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Sağıroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze, Türkiye Büyük Millet Meclisinden Gazilik unvanının verilişinin yıldönümü. Aynı zamanda Muharip Gaziler Derneği’nin de kuruluş yıldönümü. Çünkü Gazi Kemal’de muharip gazidir. Bizler Kıbrıs’a 19-20 yaşlarında intikal ettik. 1973 yılında Kıbrıs’a gitmiştim. Sağ kalan biriyim. Silah arkadaşlarımız bir gün daha gelmeseydi biz yoktuk. Dün bir gazi arkadaşımıza birisi ‘Bu teneke parçalarını nereden aldın’ dedi. O da çok güzel cevap verdi ‘Baban reisti o taktı’ üzülüyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2025 11:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Petrokimya yatırımında KARÇEL imzası

Adana'nın Ceyhan ilçesinde Rönesans Holding tarafından hayata geçirilecek Polipropilen Üretim Tesisi'nin çelik imalat ve montaj işleri, sektörün öncü firmalarından KARÇEL A.Ş. tarafından üstlenildi. Türkiye’de özel sektör eliyle gerçekleştirilen en büyük sanayi projelerinden biri olma özelliği taşıyan bu yatırım, Rönesans Holding ile Cezayirli enerji devi Sonatrach ortaklığında inşa edilecek

Rönesans Holding tarafından Adana'nın Ceyhan ilçesinde kurulacak olan Polipropilen Üretim Tesisi'nin çelik imalat ve montaj işlerini sektördeki lider firmalardan KARÇEL A.Ş. üstlendi. Bu dev yatırım, Türkiye'deki özel sektörün en büyük sanayi projelerinden biri olma özelliğini taşıyor. Ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olan bu tesis yatırımı, Rönesans Holding ve Sonatrach ortaklığı ile hayata geçirilecek. Bu proje, petrokimya sektöründe tonaj olarak KARÇEL A.Ş.’nin aldığı en büyük iş olma özelliğini taşıyor. Kritik öneme sahip bu işin kazanılmasında, KARÇEL Yönetim Kurulu’nun vizyoner yaklaşımı ve tüm ekip arkadaşlarının gösterdiği özverili çalışma belirleyici rol oynadı.
KARÇEL A.Ş., ‘’Fabrikalar Kuran Fabrika'’ unvanıyla tanınıyor ve gerçekleştirdiği projelerle sektördeki lider konumunu güçlendiriyor. Şirket, katma değeri yüksek sektörlerdeki projelere yönelerek teknolojik yenilik ve inovasyon odaklı yatırımlarına devam etmektedir. Aynı zamanda yönetim kurulunun belirlediği stratejik hedefler doğrultusunda vizyoner bir yaklaşım sergileyen KARÇEL, mühendisliğin yüksek olduğu projelere yönelmeye de hızla devam ediyor. Yeni aldığı Polipropilen Üretim Tesisi projesi de bu vizyonun bir göstergesi olarak öne çıkmaktadır.
Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nde yaklaşık 50- hektarlık bir alanda faaliyet gösterecek Polipropilen Üretim Tesisi'ndeki yaklaşık 9 bin tonluk çelik imalat ve montaj işlerini gerçekleştirecek olan KARÇEL A.Ş. portföyüne aldığı bu büyük projeyle, şirketin sektördeki güçlü konumunu daha da pekiştirecek ve uzun vadeli hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adım atacak.
KARÇEL yetkililerinden yapılan açıklamada, “Bu başarı, sadece ticari bir kazanım değil; aynı zamanda Karçel’in güvenilirliğini, mühendislik gücünü ve kurumsal dayanışmasını bir kez daha gözler önüne seren gurur verici bir sonuçtur. Katkı sağlayan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu önemli adımı daha büyük hedeflerin habercisi olarak görüyoruz.” denildi.
Türkiye'nin en büyük çelik yapı fabrikalarından birine sahip olan KARÇEL, bünyesindeki CNC, elektronik, mekanik ve hidrolik modern tezgâhlarla endüstriyel üretim tesislerinden binalara, köprülerden stadyumlara kadar pek çok büyük projede çelik konstrüksiyon üretimi ve montajı gerçekleştirmektedir. KARÇEL A.Ş. geçmişte gerçekleştirmiş olduğu Türkiye’nin ilk elektrikli araç fabrikası Ford Otosan Fabrikası’nın imalat ve montaj işleri, Türkiye’nin ilk Çinko İzabe Tesisi yatırımının anahtar teslim müteahhitliği, yurtiçi ve yurtdışındaki kritik cam üretim tesislerinin fırın imalatı ve bakım süreçleri, Afşin Elbistan A-Termik Santrali Modernizasyonu, Barcelona FC Camp Nou projesi ve Macaristan Bmw Fabrikası çelik imalat ve montaj işleri gibi bir çok prestij projesini portföyünde bulundurmaktadır. Ayrıca KARÇEL A.Ş.’nin yetkinlikleri arasında köprülü vinç, pergel vinç, portal vinç ve özel proses vinçlerin projelendirme, imalat, montaj ve devreye alma süreçleri de yer alıyor.
Ana kuruluşu KARDEMİR A.Ş. ile iş birliği yaparak, malzeme tedariki avantajıyla kaliteli ve zamanında teslimat sağlayarak sektör paydaşlarına güven veren KARÇEL A.Ş., yeni projeyle birlikte sektördeki liderliğini daha da pekiştirirken, ulusal ve uluslararası pazarda büyüme stratejilerine kararlılıkla devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin