Karabük Postası tarafından
15 Mayıs, 2014 07:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kestane Ağacı Altında ‘Vicdan Nöbeti…’

BARTIN Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Bartın'da 24 saat 'Vicdan Nöbeti’ tutuluyor. Bartın'da bulunan 8 sendika tarafından düzenlenen etkinlikte Soma şehitleri anılıyor. Hükümet Caddesi'nde bulunan kestane ağacının altında toplanan gönüllü sendika üyeleri ve vatandaşlar, yaşanan felaketin ardından can kayıpları için yas tutuyor. Sabaha kadar nöbetin devam edeceğini ve 3 saatte bir nöbeti farklı sendikadan arkadaşlarına devredeceklerini belirten BES Şube üyesi Metin Ergin, "Bartın Demokrasi Platformunun almış olduğu karar doğrultusunda buradayız. Vicdan nöbeti adı altında nöbet tutmaktayız. Sendikalar bu nöbete 24 saat boyunca 3’er saat arayla devam edecek. Burada Soma’daki maden şehitlerimizi anmak için toplandık. Acımız gerçekten çok büyük. En son öğrendiğimiz kadarıyla ölü sayısı 274 olmuş. Cumhuriyet tarihinin en büyük maden kazasıdır. İlimizin de özel bir durumu var. Bartın ve çevresi madenci yuvası durumundadır. Bartın iline gelen cenaze sayısı 3 ya da 4 olduğu söyleniyor. Buraya gelecek sayıda artacak gibi görünüyor. Tüm arkadaşlarımız adına toplumun başı sağ olsun. Herkesin dayanışma içinde olması gereken bir durumdayız. 3 günlük yas ilan edildi" dedi. Yaşanan olayın kader olmadığını ifade eden SES Şube Başkanı Mehmet Fehmi Yüksel ise, "Biz burada toplumsal duyarlılık oluşturmak adına nöbetleri tutuyoruz. Sabaha kadar burada dönüşümlü olarak duracağız. Tüm arkadaşlarımız adına toplumun başı sağ olsun. Bu tür durumlarda herkesin dayanışma içinde olması gerekir" dedi. Tutulan vicdan nöbetine yoldan geçen vatandaşlar da kayıtsız kalmayarak destek verdi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
12 Mayıs, 2025 10:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Kırışık 100. Yıl Esnafıyla Bir Araya Geldi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite – şehir bütünleşmesi vizyonu doğrultusunda Karabük’ün en dinamik yaşam alanlarından biri olan 100. Yıl Mahallesi’nde faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti. Rektör Kırışık’a ziyaretlerinde Karabük Üniversitesi Genel Sekreteri Lütfü Köm ve Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, mahalle esnafıyla bire bir görüşerek hem mevcut sorunları dinledi hem de geleceğe dönük beklentilere kulak verdi.

“ÜNİVERSİTE ŞEHRİYLE BÜTÜNLEŞİRSE KARABÜK KAZANIR”

Ziyaret sırasında mahalle esnafına hitap eden Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin son dönemde önemli bilimsel ve akademik başarılara imza attığını ifade etti. Üniversitenin yalnızca bilim üretmekle kalmadığını belirten Kırışık, aynı zamanda içinde bulunduğu kente sosyal ve ekonomik katkı sunma sorumluluğu taşıdığını da vurguladı. Rektör Kırışık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Karabük Üniversitesi artık sadece Türkiye birincilikleriyle değil, aynı zamanda akademisyenlerinin dünya birincilikleriyle de adından söz ettiren bir kurum hâline geldi. Bu başarılar, bilimsel üretime verdiğimiz önemin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olma vizyonumuzun bir yansımasıdır. Elbette bu vizyonun güçlü bir paydaşı da içinde yaşadığımız şehir, yani Karabük’tür. Üniversite ve şehir birbirinden ayrı düşünülemez.”

“ÖĞRENCİLERİMİZİN FİZİKİ İMKÂNLARI VE YAŞAM KALİTELERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin hem bilimsel hem de fiziksel gelişimine dikkat çekerek, öğrencilerin yaşam alanlarının da üniversite kadar değerli olduğuna işaret etti ve şöyle konuştu:

“Bir yandan bilimsel çalışmalara ağırlık verirken, diğer yandan öğrencilerimizin yaşam kalitesini doğrudan etkileyen fiziki ihtiyaçlara da çözüm üretmeye çalışıyoruz. 100. Yıl Mahallesi bu açıdan çok önemli. Öğrencilerimizin en yoğun şekilde yaşadığı bu bölgede esnafımızla, yerel yönetimlerle ve tüm şehirle birlikte hareket ederek çok daha güzel işler başarabileceğimize inanıyorum.”

ESNAFTAN ÜNİVERSİTEYE TEŞEKKÜR: “ÜNİVERSİTEMİZE HER ALANDA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ”

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren 100. Yıl Mahallesi esnafı, Karabük Üniversitesinin şehre ve esnafa gösterdiği ilginin son derece değerli olduğunu vurguladı. Bu tür ziyaretlerin yalnızca birer nezaket adımı olmadığını belirten esnaf, üniversite ile şehir arasında güçlü ve kalıcı bir köprü kurduğunu ifade etti.

Öğrencilerin mahalleyle kurduğu bağın, hem yerel ekonominin canlanmasında hem de toplumsal uyumun sağlanmasında belirleyici rol oynadığını dile getiren esnaf, uluslararası öğrencilerin de varlığının mahalleye ve şehre kültürel bir zenginlik kattığını belirtti.

100. Yıl esnafı ayrıca, üniversitenin ihtiyaç duyduğu her alanda destek vermeye hazır olduklarını ve bu iş birliğini artırmak istediklerini ifade etti.

Ziyaret sırasında öğrencileriyle karşılaşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, gençlerle bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerin sosyal hayatının merkezinde yer alan ve kampüse olan yakınlığı nedeniyle üniversiteyle iç içe bir yapıya sahip olan 100. Yıl Mahallesi, Karabük Üniversitesinin kente açılan en canlı pencerelerinden biri olarak görülüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.