Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Nisan, 2016 14:31 tarihinde yayınlandı
0

KESK’ten 1 Mayıs Açıklaması

 

1 Mayıs İşçi Bayramı yarın tüm yurtta kutlanacak. Her yıl Karabük’te 1 Mayıs’ı kutlayan KESK bu yıl 1 Mayıs’ı Zonguldak’ta kutlayacak. KESK Karabük Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Karabük İl Temsilcisi Cevat Soylu, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili açıklamada bulundu.

Cumhuriyetin temel ilkesi Laikliğin tartışıldığı koşullarda emekçiler ve ezilen halklar olarak 1 Mayıs’ta alanlara yürüyoruz diyen Soylu,  “Çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, her alanda AKP faşizminin zirve yaptığı, iş güvencemize göz dikildiği, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığı, kadına yönelik şiddetin normalleştiği, çocuklara yönelik tacizin iktidar eliyle korunduğu, Cumhuriyetin temel ilkesi Laikliğin tartışıldığı koşullarda emekçiler ve ezilen halklar 1 Mayıs’ta alanlara yürüyoruz.
Tüm dünyada kent meydanlarında coşkuyla kutlanan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamalarını bizde Karabük’te KENT MEYDANI’ nda haddehanelerde ve fabrikalarda zor şartlarda çalışan ağır sanayi işçileriyle, her gün zehirlenme endişesiyle çalışan ÇİNKO işçileriyle, tekstil atölyelerindeki emekleri sömürülen gençlerle,TOKİ inşaatlarında iş güvencesinden yoksun çalışan emekçilerle ve yakınlarıyla türkülerle, halaylarla bayram coşkusuyla kutlamak isterdik. Ancak son yıllarda yaptığımız 1 Mayıs kutlamalarında, SOMA’ daki maden faciasında ölen 301 işçiyi anmamızda ve 10 Ekim de Ankara’da hain saldırıda ölen 102 yoldaşımızın acısını Karabük’te basın açıklaması yaparak paylaşırken, demokrasi bilincinden, insanlıktan ve vicdandan uzak bazı karanlık güçler tarafından yönlendirilen çapulcu grupların ırkçı söylemlerle yaptıkları faşist taciz ve saldırılar sonucunda etkinliklerimize katılanların zarar görmemesi için kutlama yapmıyoruz. İşçi emekçi kenti Karabük‘te her yıl 1 Mayıs kutlaması yapmak için davette bulunduğumuz başta işçi sendikaları ve diğer sivil toplum kuruluşları çağrılarımıza duyarsız kaldıkları gibi üyeleri üzerinde katılmama yönünde baskı yapmaktadırlar. KESK Karabük Şubeler Platformu olarak bu yıl kutlamalar için kömür karasının alın teri ile kaynaştığı madenci kenti Zonguldak ’a gidiyoruz. Karabük’te kutlama yapmamızı dolaylı olarak zorlaştıran karanlık güçler bilmelidirler ki “Korkmadık, korkmuyoruz ve korkmayacağız.” dedi
1 Mayıs’ı halaylarla türkülerle kimse zarar görmeden kutlamak istediklerini ifade eden SOYLU “Sadece ve sadece türkülerle, halaylarla coşkuyla kutlanan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününde kimsenin zarar görmeden anlamına uygun kutlamak istiyoruz.
Sömürüye, yoksulluğa, faşizme, gericiliğe, kapitalizme, emperyalizme karşı mücadeleyi birlikte büyüterek emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın hâkim olduğu, “Başka Bir Dünya” yı kendi ellerimizle kurmaktan geçtiğini biliyoruz” dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin
tefecilik operasyonunda 1 tutuklama 4EuWngLr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Tefecilik operasyonunda 1 tutuklama

Samsun’da tefecilik suçuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklanırken, 2 kişi savcı tarafından serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “tefecilik” suçuna yönelik Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi. Yapılan arama ve yakalama çalışmalarında 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 2 ruhsatsız tüfek, 54 tabanca fişeği, 18 av fişeği, borçlulara ait alacak kayıtlarının tutulduğu değerlendirilen ajanda ve not kağıtları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili S.T., B.A.P. ile D.Ş. adlı kadın gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.T. İle D.Ş. adlı kadın savcı tarafından serbest bırakılırken, B.A.P. ise nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin