Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, orman köylülerinin değerine dikkat çekerek “Teşkilatımıza yakışır itibar projeler ile orman köylümüzün kalkınmasına dayanak olmaya devam edeceğiz” dedi.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Bölge Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte kıymetlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ormancılığın tabiatla birlikte hareket etmeyi mecburî kıldığından vakti ve mevsim kaidelerini çok güzel kıymetlendirmek gerektiğini tabir eden Keskin, “Ormancılık faaliyetlerimizin çok taraflı ekolojik, teknik, toplumsal ve kültürel istekler göz önünde bulundurularak verimli bir biçimde yapılması öncelikli amaçlarımız ortasında yer alıyor. Ünitelerimiz tarafından yapılacak faaliyetlerde en az kaynak kullanımı ile en yüksek yararın sağlanması ve imkânların aktif bir halde kullanılması kapsamında verimlilik konusunun da hassasiyetle takip edileceğini belirtmek isterim” diyerek ormancılık çalışmalarında kaliteyi artırmak için ayak basmadık orman kesiminin kalmaması gerektiğini tabir etti.
Orman köylülerinin kalkındırılmasının birincil öncelik olduğunu belirten Keskin, başta Orköy kredileri olmak üzere tüm ormancılık faaliyetlerinde orman köylüsünün istihdam edilmesinin yanı sıra kırsal kalkınmanın lokomotifi olan orman teşkilata yakışır itibar projeler ile orman köylüsünün kalkınmasına takviye olmaya devam edeceklerini söyledi. Keskin, ““Teşkilatımız ve bölgemiz bizlerden hoş hizmetlerimizin devamını bekliyor. Tüm grup arkadaşlarımıza güveniyor, 2024 yılında olduğu üzere 2025 yılında da programlarımızı tamamlayacağınıza inanıyorum” dedi.
Keskin, Şube Müdürlerinin sunumların akabinde mesleksel yeterliliğinin geliştirilmesi, yeni yayımlanan mevzuat ile uygulamalar, temel prensip ve uygulamada birliğin sağlanması ile hizmet kalitesi ve verimliliğin arttırılmasına yönelik olarak Şube Müdürlerine talimatlarını vermesinin akabinde toplantı sona erdi.


Keskin, “Orman köylülerimizin kalkındırılması bizim birincil önceliğimizdir”
Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Çorum’un Sungurlu ilçesinde kamyonun traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Sungurlu-Boğazkale karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.D. idaresindeki 06 BVL 368 plakalı kamyon, aynı yönde ilerleyen E.Y. yönetimindeki 19 EE 552 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan traktör, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Kazada traktör sürücüsü E.Y. ile traktörde bulunan H.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
2 yaralı da ilk müdahalelerinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. H.Y.’nin cenazesi ise savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre duran trafik, araçların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü.

