blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kesikbaş cinayetinde 9 sanığa beraat

Zonguldak’ta 70 yaşındaki emekli maden personeli Mustafa Keleş’in başının kesilerek bedeninden başka bir yere gömülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan 9 sanıktan 2’si duruşmada hazır bulundu. Mahkeme heyeti; kararını açıkladığı duruşmada sanıklar hakkında hatayla ilgili kuşkudan uzak somut bir kanıt bulunmadığını belirterek farklı başka beraatlerine karar verdi.
Çaycuma ilçesine bağlı Dursunlar köyünde 21 Kasım 2021 günü emekli madenci 70 yaşındaki Mustafa Keleş’ın cesedi başından ayrılmış biçimde ormanda bulundu. Jandarma takımlarının yaptığı titiz çalışma sonucu Keleş’in baltayla kesildiği düşünülen başı, bedeninden yaklaşık 300 metre uzaktaki bir kuyuda bulundu.
Köye giriş çıkışların sonlandırıldığı ve olayla ilgili tüm şüphelilerin tabirlerinin yanı sıra parmak izlerinin de alınarak DNA örnekleriyle eşleştirildiği olayda birtakım şüpheliler gözaltına alındı. 8,5 ay tutuklu kalan İbrahim K., 18 Mayıs 2023 günü görülen duruşmada somut kanıt bulunmaması ve sıhhat durumu göz önüne alarak tahliye edildi.

"Ağaç keserken, balta savururken manzaraları var"
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılamada "nitelikli halde taammüden öldürme" suçlamasıyla yargılanan 9 tutuksuz sanıktan 2’si hakim karşısına çıktı. Öteki tutuksuz sanıklar Fatma K., İbrahim K., Seçkin T., Serkan T., Cihan T., Soner T. ve Sedat A. ise duruşmaya katılmadı.
Duruşmada tutuksuz sanıklar Mevlüt T. ile İlyas A.’nın yanı sıra başı kesilmiş halde bulunan Mustafa Keleş’in beş çocuğu ile taraf avukatları katıldı. Babasının katilinin bulunmasını isteyen oğlu Metin Keleş, "Bende tutuksuz sanıklar İbrahim K. ile Fatma K.’nin ağaç keserken, güçlü kuvvetli balta savururken imgeleri var. Hasebiyle babamın katili İbrahim K., azmettirenin ise Fatma K. olduğunu düşünüyorum. Cezalandırılmalarını talep ederim" dedi.

"Tüm sanıkların canice hisle taammüden öldürme hatasından cezalandırılmalarını talep ederiz"
Mustafa Keleş’in başka çocukları da katil yada katillerin bulunup ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası ile cezalandırılmasını istedi. Katılan avukatı sanıkların çelişkili sözler verdiğini söyleyerek "Adalete inancımızdan ve toplum vicdanı açısından tüm sanıkların canice hisle taammüden öldürme cürmünden cezalandırılmasını ve tutuklanmalarını talep ederiz" şeklinde konuştu.
Son sözleri sorulan tutuksuz sanıklar Mevlüt T. ile İlyas A. beraatlerini talep etti. İlyas A.’nın avukatı ise cinayetin oluş hali ve müvekkilinin hareket birliğiyle hareket etmesinin kelam konusu olmadığını söz ederek "Panik halindeki durumu çarpıtılarak birşeyler sakladığı biçiminde evraka dahil edilmiştir. Müvekkilimin bu durumdan önemli bir mağduriyeti kelam bahsidir. Müvekkilim hayvanlarını alarak geri dönmüştür. Maktülü fark edip 4-5 metreden bakıp, köye giderek yakınlarına haber vermiştir. Müvekkilim duyduğu kuşkudan ötürü yakınlarına haber vermiş gelip birlikte baktıklarında ölmüş olduğunu görmüşlerdir. Somut hiçbir kanıt bulunmadığı göz önüne alınarak beraatini talep ederiz" biçiminde konuştu.
Sanıklardan Nadir T.’nin avukatı da "Müvekkilimin samimi beyanları alınmıştır. Kendi içinde çelişkiye düşmemiştir. Mahkum edecek kesin ve inandırıcı kanıtlar bulunmamıştır. Beraatini talep ederiz" dedi.


"Kesimin cerrah hassasiyetiyle yapıldığı da söyleniyor"
Sanıklar İbrahim K. ile eşi Fatma K.’nin avukatı müvekkillerinin cürümle alakalarının olmadığını, kuşkudan arındırılmış en küçük bir kanıt bile bulunmadığını öne sürerek şöyle dedi:
"Müvekkilim İbrahim K. 66 yaşındadır. Madende çalıştığı periyotta maden kazası geçirmiş. Kafatasının 4’te 2’sine yakını yok. Engelli. Olayın olduğu yer daha evvel birçok defa define aranılan yer. Kesitin cerrah hasassiyetiyle yapıldığı da söyleniyor. Çok profesyonel takım olması lazım ki geride hiçbir kanıt bırakmaması lazım. Bu şahısların bu potansiyelinin olmadığını düşünüyorum. Müvekilleri kuşkudan arındırılmış bir kanıt bulunmamaktadır. Beraatlerine karar verilmesini talep ediyorum."
Mahkeme heyeti tüm sanıkların savunmalarının inkara yönelik olduğunu, suçlandıkları hatayla ilgili kuşkudan uzak somut bir kanıt bulunmadığını belirterek farklı başka beraatlerine karar verdi. Ayrıyeten kararın nihaileşmesinin akabinde olayın gerçek faillerinin bulunması için cürüm duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Bakan Işıkhan: “500 bin konut projesi Türkiye tarihinde şimdiye kadar atılmış en büyük adım”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ülkemiz için önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz 500 bin konut projesi, Türkiye’nin hem sosyal hem de kentsel dönüşüm tarihinde bugüne kadar atılmış en büyük adım, hayata geçirilmiş en büyük sosyal devlet projelerinden birisidir" dedi.
Bir dizi program için Ordu’ya gelen Bakan Işıkhan, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Muammer Erol ve ilgililerce karşılanan Bakan Işıkhan, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Işıkhan, ardından Yüzyılın Konut Projesi’nde hak sahiplerinin belirleneceği Altınordu ilçesindeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen TOKİ kura çekim törenine katıldı. Işıkhan, burada yaptığı konuşmada 500 bin konut hedefiyle başlatılan proje kapsamında Ordu’da 3 bin 334 hak sahibinin belirleneceğini ifade etti. Türkiye Yüzyılı vizyonuna vurgu yapan Bakan Işıkhan, çeşitli alanlarda yürütülen çalışmaların bu vizyon doğrultusunda şekillendiğini belirtti. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara da değinen Bakan Işıkhan, 6-7 Şubat depremlerinin ardından şehirlerin kısa sürede yeniden inşa edilmeye başlandığını söyledi.

"500 bin konut projesi, Türkiye’nin hem sosyal hem de kentsel dönüşüm tarihinde bugüne kadar atılmış en büyük adım"
Sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonuna Türkiye olarak artık tam anlamıyla kilitlenmiş durumdayız. Hamdolsun ki bu hedefi gerek iç politikada, gerekse dış politikada çalışma hayatından ekonomiye, sağlıktan eğitime, kültürden sosyal politikalara kadar her alanda kendimize mihenk olarak belirledik. Yüzyılın Konut Projesi, işte tam olarak böyle bir aklın, böyle bir anlayışın eseridir. Ülkemiz için önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz 500 bin konut projesi, Türkiye’nin hem sosyal hem de kentsel dönüşüm tarihinde bugüne kadar atılmış en büyük adım, hayata geçirilmiş en büyük sosyal devlet projelerinden birisidir. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki, toplumumuzun huzuru, mutluluğu ve gücü, vatandaşlarımızın evlerinde, hanelerinde ve yuvalarında başlar" diye konuştu.

"Depremin ardından 11 ilimizin tamamını dünyanın en büyük şantiyesine çevirerek ayağa kaldırmaya başladık"
Bakan Işıkhan, 2023’te yaşanan 6 Şubat depreminin ardından 11 ilde çok büyük çalışmalara imza atıldığını ve şehirlerin ayağa kaldırıldığını ifade ederek, "Devletimiz, sosyal devlet anlayışıyla, devlet-millet işbirliğine inanarak, geçmişten bugüne, barınma gibi en temel ihtiyaçlar hususunda hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemiş, millete hizmet sevdasıyla çalışan kadrolar eliyle daima vatandaşımızın yanında olmuştur. Hükümetimizin çeyrek asra yaklaşan iktidarı boyunca, Cumhurbaşkanımız liderliğinde, aziz milletimizin ve ülkemizin menfaatleri için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bu çabayı, bu özveriyi, bu gayreti en iyi Ordulu kardeşlerim bilir. Ordu’nun geçmişini de bugününü de en iyi sizler bilirsiniz. Şehrimize hangi hizmetleri kazandırdığımıza en yakın şahit, sizlersiniz. Öte yandan, malum 6-7 Şubat depremlerinde 11 ilimizi adeta dümdüz eden büyük bir yıkımı ülkece hep birlikte yaşadık. Bize dediler ki ‘Bu facianın altından kalkamazlar’, ‘Devlet bu enkazın altında kalır, bu kadar büyük bir yıkımı ayağa kaldıramazlar.’ Peki biz ne yaptık? Daha birinci yılı dolmadan 11 ilimizin tamamını dünyanın en büyük şantiyesine çevirerek, evlerimizi, iş yerlerimizi, binalarımızı bir bir ayağa kaldırmaya başladık. Şehirlerimizi eskisinden çok daha sağlam, çok daha modern, pırıl pırıl evlerle donattık. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kenetlenmeyle asrın felaketini asrın dayanışmasına ve yardımlaşmasına çevirdik. Hamdolsun Rabbimizin yardımı, milletimizin duası, Sayın Cumhurbaşkanımız ve millete hizmet sevdalısı yol arkadaşları sayesinde depremin izlerini yavaş yavaş silmeye başladık" şeklinde konuştu.

"Hak sahipleri güvenli ve kolay şekilde ev sahibi olacak"
Kurada belirlenecek hak sahiplerine de hayırlı olsun temennisinde bulunan Bakan Işıkhan, "İnşallah bugün kuralarını çekerek hak sahiplerini belirleyeceğimiz konut seferberliğiyle birlikte diğer bütün şehirlerimizin çehresi ve sosyal dokusu da yeni bir boyut kazanacak. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız hem güvenli hem de en uygun ödeme kolaylığıyla yeni hanelerine kavuşacak" ifadelerine yer verdi.

"Cumhurbaşkanımız bu büyük projeler ile sözünün eri olduğunu gösteriyor"
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu çalışmaların mimarı ve aynı zamanda hareketin kurucusu. Kendisi burada sözünün eri olduğunu bu projeler ile bir defa daha göstermiştir. Ordu’muza kazandırdığı bu evler, sadece bir adım değil, bundan sonra devam edecek, ülkemizi dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline getirecek dünya lideri olarak da kendisine yakışanı yapmaktadır. Bunu dost-düşman herkes biliyor. Hepsi de onu güvenilir insan olarak görüyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası protokol, şehit yakınları ve gazilerin katılımı ile kuralar çekildi. Kent genelinde ev sahibi olmak için 29 bin 497 kişinin başvuru yaptığı öğrenilirken, merkezde bin 500, Aybastı ilçesinde 76, Çamaş ilçesinde 39, Çatalpınar ilçesinde 77, Çaybaşı ilçesinde 31, Fatsa ilçesinde 750, Gölköy ilçesinde 100, Gülyalı ilçesinde 50, Gürgentepe ilçesinde 52, Kabadüz ilçesinde 79, Korgan ilçesinde 80 ve Ünye ilçesinde 500 sosyal konut inşa edilecek.
Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, AK Parti Ordu Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TOKİ Başkan Yardımcısı Osman Direnç ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin