Reklam
Reklam

KESDER’den 15 Temmuz Açıklaması

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Temmuz, 2016 14:45 tarihinde yayınlandı
0

“Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır”

Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (KESDER) önceki akşam yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı “Demokrasiden Taviz Yok” diyerek “Önce Vatan” mesajı verdi.

Yönetim Kurulu toplantısı sonrası bir değerlendirme yapan KESDER Başkanı Ali Kara “Ülkemizin göz bebeği olan ordumuzun içinden milletimize ve devletimize karşı paralel yapı ve dış güçler tarafından yapılan menfur darbe girişiminden sonra bu ülkedeki aklı başında olan herkes demokrasinin önemini bir kere daha iliklerine kadar hissetmiştir. İnsanlarımızın aynı acıyı bir daha yaşamaması için alınacak her türlü tedbiri Karabük’ün etkin bir sivil toplum kuruluşu olan KESDER olarak destekliyoruz. Demokrasiden taviz yok. Bizim için önce vatan gelir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyenlerle beraberiz” dedi.

Kara açıklamasında ayrıca, güvenlik başta olmak üzere eğitim ve sağlık gibi alanlarda vatansever, nefsini aşmış, donanımlı insanlara ne denli ihtiyaç duyulduğunun ortada olduğuna da dikkat çekerek, “Yöneticilik işin ehli olanlara verilmelidir. Ülkemizin, egoları öne çıkmış yöneticilere değil, liyakatli olanlara ihtiyacı olduğu bir kez daha görülmüştür. Hayat devam etmektedir. Bu olağan akış içerisinde tüm kurum ve kuruluşlar, çalışanlarını ayrım yapmadan kucaklamalıdır. Özellikle bu dönemde ayrımcılık ve partizanlık yapılmamasına hassasiyetle dikkat edilmelidir. Tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de meydanlarda demokrasi nöbeti tutan halkımızın duyarlılığı Türk demokrasi hafızasına altın harflerle kazınacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle KESDER olarak demokrasimize yapılan darbe teşebbüsünü bir kez daha lanetliyor, mensubu olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimize en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin