Ahmet
•Kul hakkı kul hakkı diye bagirirlar onlar kul hakkı yerken kul hakkı olmaz hakkımız haram olsun bedava gelen eti tavuğu ürünleri parayla satar cemaatler


Cemaatler tarafından her yıl belirli dönemlerde geniş alanlarda kurulan adeta semt pazarlarını andıran Kermeslere esnaflar tepki gösterdi. 100. Yıl Mahallesinde bir Tarikat tarafından açılan ve döner ekmekten gözlemeye kadar her tür yiyecek, içecek ve giyimin satışa sunulduğu Kermes esnafların işini olumsuz etkilerken, esnaflar “bu kermeslerin takipçisi kim diyerek” tepkilerini dile getirdiler.
Öğrencilerin yoğun bulunduğu 100. Yıl Mahallesinde öğrencilere yönelik iş yapan ve sadece öğrencilerin yoğun olduğu sezonda iş yapan esnaflar, tarikatların amaçları dışına çıkarak kermeslerle rant sağladıklarını, esnafın hakkına girdiklerini ifade ettiler.
Görüşlerini aktaran esnaflar, “Biz kira veriyoruz, vergi veriyoruz. Her şeyin yasal prosüdürdlere uyması için çabalıyoruz. İşlerin hayli durduğu bu dönemde nafakamızı çıkarmaya çalışıyoruz. Ama bu kermesler önce üç günlüğüne açılıyor, sonra 10 gün 15 gün kalkmıyor. Vergi vb giderleri olmadığı için döner ekmek başta olmak üzere her şeyi maliyetinin çok altında satıyorlar. Kaç gündür iş yapamıyoruz, sinek avlıyoruz. Bu kul hakkı değil mi? Bizim çocuklarımızın nafkasından çalmıyorlar mı? Burada her tür yiyecek satılıyor, bunları kim denetliyor. Kermeslerde eskiden el emeği göz nuru ürünler satılırdı. Şimdi amacını aştı. Kermeslere karşı değiliz. Ama bunları maksadını aştı lokanta ve halk pazarı gibiler. Bunlara bir denetim ve statü getirilmeli. Karabük’te birçok cemaat var. Yaz boyu kermes yaparak esnafın hakkına giriyorlar kimsenin sesi çıkmıyor.” diye konuştular.
Diğer yandan Karabük Kent meydanında da açılacak olan kermes için hazırlıklar sürüyor.
Karabük Belediyesi ile hayırsever Yücel Özçelik iş birliğinde yapımı sürdürülen “Yücel-Recep Özçelik Aktif Yaş Alma Merkezi” hızla yükseliyor. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Hayırsever Yücel Özçelik tarafından, vefat eden eşi Recep Özçelik’in anısını yaşatmak amacıyla yaptırılan merkezin, kentte yaşayan ileri yaştaki vatandaşlara sosyal ve sağlıklı bir yaşam alanı sunması hedefleniyor.
Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip iki katlı merkezde; okuma salonu, oyun salonu, çok amaçlı etkinlik alanları ve 70 metrekarelik açık hava bölümü yer alacak. Ayrıca pilates salonu, psikolojik danışmanlık hizmetleri ile fizyoterapi desteği de merkez bünyesinde sunulacak.
İncelemelerin ardından açıklama yapan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, büyüklerin toplumun en önemli değerleri olduğunu belirterek, “Büyüklerimizin tecrübesi ve varlığı şehrimizin en büyük zenginliğidir. Tamamlandığında bu merkez, kıymetli büyüklerimizin akranlarıyla bir araya gelip sosyalleşebileceği, sağlığını koruyabileceği ve kaliteli vakit geçirebileceği çok yönlü bir yaşam alanı olacak. Projenin her aşamasını titizlikle takip ediyoruz” dedi.
Merkezin manevi yönüne de dikkat çeken Çetinkaya, “Bu projeyi bizim için daha anlamlı kılan, hayırseverimiz Yücel Özçelik’in vefat eden eşi Recep Özçelik’in hatırasını yaşatacak olmasıdır. Şehrimize böylesine kalıcı ve anlamlı bir eser kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum. Amacımız bu değerli yatırımı en kısa sürede tamamlayarak büyüklerimizin hizmetine sunmaktır” ifadelerini kullandı.
Belediye ekiplerinin yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğü merkezin, çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.
Ahmet
•Kul hakkı kul hakkı diye bagirirlar onlar kul hakkı yerken kul hakkı olmaz hakkımız haram olsun bedava gelen eti tavuğu ürünleri parayla satar cemaatler