Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Nisan, 2019 14:28 tarihinde yayınlandı
0

KERMES Mİ? HALK PAZARI MI?

  1. Yıl Mahallesinde bir cemaat tarafından açılan Kermese esnaftan tepki var. Açılan kermeste her tür yiyecek ve içeceğin yanı sıra giyim eşyası da satılırken, esnaflar Kermeslerin amacını aştıklarını, esnaflara zarar verdiklerini belirttiler ve “Bunların takipçisi kim” diye sitem ettiler

 

Cemaatler tarafından her yıl belirli dönemlerde geniş alanlarda kurulan adeta semt pazarlarını andıran Kermeslere esnaflar tepki gösterdi. 100. Yıl Mahallesinde bir Tarikat tarafından açılan ve döner ekmekten gözlemeye kadar her tür yiyecek, içecek ve giyimin satışa sunulduğu Kermes esnafların işini olumsuz etkilerken, esnaflar “bu kermeslerin takipçisi kim diyerek” tepkilerini dile getirdiler.

Öğrencilerin yoğun bulunduğu 100. Yıl Mahallesinde öğrencilere yönelik iş yapan ve sadece öğrencilerin yoğun olduğu sezonda iş yapan esnaflar, tarikatların amaçları dışına çıkarak kermeslerle rant sağladıklarını, esnafın hakkına girdiklerini ifade ettiler.

Görüşlerini aktaran esnaflar,  “Biz kira veriyoruz, vergi veriyoruz. Her şeyin yasal prosüdürdlere uyması için çabalıyoruz. İşlerin hayli durduğu bu dönemde nafakamızı çıkarmaya çalışıyoruz. Ama bu kermesler önce üç günlüğüne açılıyor, sonra 10 gün 15 gün kalkmıyor. Vergi vb giderleri olmadığı için döner ekmek başta olmak üzere her şeyi maliyetinin çok altında satıyorlar. Kaç gündür iş yapamıyoruz, sinek avlıyoruz. Bu kul hakkı değil mi? Bizim çocuklarımızın nafkasından çalmıyorlar mı? Burada her tür yiyecek satılıyor, bunları kim denetliyor. Kermeslerde eskiden el emeği göz nuru ürünler satılırdı. Şimdi amacını aştı. Kermeslere karşı değiliz. Ama bunları maksadını aştı lokanta ve halk pazarı gibiler.  Bunlara bir denetim ve statü getirilmeli. Karabük’te birçok cemaat var. Yaz boyu kermes yaparak esnafın hakkına giriyorlar kimsenin sesi çıkmıyor.” diye konuştular.

Diğer yandan Karabük Kent meydanında da açılacak olan kermes için hazırlıklar sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Ahmet

    Kul hakkı kul hakkı diye bagirirlar onlar kul hakkı yerken kul hakkı olmaz hakkımız haram olsun bedava gelen eti tavuğu ürünleri parayla satar cemaatler

Yeni yorumlara kapalı.

Karabukte parklar refujler ve yollar bakimdan geciyor2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Haziran, 2026 11:34 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te parklar, refüjler ve yollar bakımdan geçiyor

Karabük Belediyesi, kent genelinde başlatılan altyapı ve üstyapı projelerini planlanan takvim doğrultusunda sürdürürken, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarına da hız verdi.

Karabük’ü daha modern ve yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedefleyen belediye ekipleri, şehrin dört bir yanında devam eden yatırımlarda çalışmalarını yoğun şekilde sürdürürken, günlük yaşamı kolaylaştıracak hizmetleri de aksatmadan yerine getiriyor.

Özellikle Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent estetiğinin korunması amacıyla sahada yoğun mesai harcıyor. Yol kenarları, orta refüjler, mahalle parkları ve yürüyüş yollarında kontrolsüz şekilde büyüyen yabani otlar titizlikle biçilirken, çevre düzenleme çalışmaları Karabük’ün tüm mahallelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Kent genelinde devam eden çalışmaları yakından takip eden Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da sık sık sahaya inerek incelemelerde bulunuyor. Çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Çetinkaya, Karabük halkına en iyi hizmeti sunabilmek için ekiplerin tam kadro görev başında olduğunu söyledi.

Çetinkaya, “Karabük’ün her noktasında, her sokağında ekiplerimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin eksiklerini gidermek ve Karabük’ü daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için mesai mefhumu gözetmiyoruz. Bir yandan şehrimizin geleceğini şekillendirecek projeleri kararlılıkla sürdürürken, diğer yandan temizlik, ot biçme ve çevre bakım çalışmalarımızla kentimizin temiz ve düzenli kalmasını sağlıyoruz. Karabük’ün her köşesine hizmet ulaştırmak ve şehrimizi daha da güzelleştirmek en büyük önceliğimizdir” dedi.

 

Karabukte parklar refujler ve yollar bakimdan geciyorjpg

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Ahmet

    Kul hakkı kul hakkı diye bagirirlar onlar kul hakkı yerken kul hakkı olmaz hakkımız haram olsun bedava gelen eti tavuğu ürünleri parayla satar cemaatler

Yeni yorumlara kapalı.