Tokat’ta bir kereste imalathanesinde çıkan yangında alevler imalathaneyi sarınca TOMA ile müdahale edildi.
Yangın, Akşam saatlerinde Tokat oto sanayisinde bulunan bir Cafer Can G. İsimli şahısa ait kereste imalathanesinde meydana geldi. Sebebi bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa süre bütün imalathaneyi sardı. Olay yerinde bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 110 ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen 110 ekipleri müdahale bulundu. 110 ekiplerinin müdahalesine rağmen alevler imalathanenin çatısına ulaştı. Yaklaşık 1 saatlik müdahalenin ardından kereste imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü. Olayda can kaybı yaşanmazken kereste imalathanesinde maddi hasar oluştu. 110 ekiplerinin soğutma çalışmaları ise devam ediyor.


Kereste imalathanesi alevlere teslim oldu, yangına TOMA ile müdahale edildi
Kadın kuaförlerinde bayram mesaisi
Bolu’da kuaför ve güzellik salonları randevulu sistemle yoğun bayram mesailerini sürdürüyor.
Kurban Bayramına bir gün kala artan talepleri karşılamaya çalışan kuaför ve güzellik salonları, hizmetlerin daha düzenli yürütülmesi ve sıkışıklık yaşanmaması amacıyla randevulu çalışmaya ağırlık verdi. Kentte 10 yıldır kuaförlük yapan Ethem Gümüş, bayram haftasında kadın kuaförlerinin de erkek berberleri kadar yoğun bir mesai harcadığını söyledi.
Yoğunluğun daha kontrollü ilerlemesi ve müşteri mağduriyeti yaşanmaması için randevulu sistemi tercih ettiklerini belirten Gümüş, “Özellikle bayram haftalarında, arife günü gece saatlerine kadar çalışıyoruz. Yoğun bir bayram haftası geçiriyoruz. O yüzden randevulu sistemi daha çok kullanıyoruz, sıkışma olmasın diye” ifadelerini kullandı.
“Şu an randevulu sistemle daha dikkatli ve düzenli geçiyor”
Gümüş, müşterilerin genellikle dip boyası, saç kesimi, keratin bakımı ile kaş ve bıyık alımı işlemlerine talep gösterdiğini dile getirerek, fiyatların ombrede 5 bin, keratin bakımında ise 2 bin liradan başladığını kaydetti.
Önceki yıllarla kıyaslandığında yoğunluğun bir miktar azaldığına işaret eden Gümüş, “Eski bayramlarda daha fazla yoğunluğumuz oluyordu. Eskiden tabii randevulu sistem yoktu. Şu an randevulu sistemle çalışmalarımız daha dikkatli ve daha düzenli geçiyor” diye konuştu.

