ZONGULDAK Muğla’nın Dalaman ilçesinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Takvondo Türkiye Şampiyonası’nda Kepez Çaylıoğlu Spor Kulübü sporcusu Şevval Bayrak rakiplerini eleyerek Türkiye Şampiyonu oldu. Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Taekvondo branşında antrenörler Murat Kalem ve Zeki Kalem 5 sporcu ile birlikte Muğla’nın Dalaman ilçesinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekvondo Türkiye Şampiyonası’na katıldı. Turnuvada 3 yıldır Taekvondo yapan Cumhuriyet Ortaokulu 4. Sınıf öğrencisi Şevval Bayrak yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazanırken, 13 yaşındaki Cumhuriyet Ortaokulu 3. Sınıf öğrencisi Rabia Bozkurt ve Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu öğrencisi Aylin Arıkan Türkiye 3.’sü oldu. Kepez Çaylıoğluspor Taekvondo takımı antrenörü Murat Kalem, turnuvada yarın 13 yaşındaki Cumhuriyet Ortaokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Sena Sarı ile İmam Hatip Ortaokulu 4. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Eda Nur Yaman’ında maçlara çıkacağını ve kendilerinden de madalya beklediklerini söyledi. Yalman “Çocuklarımızla gurur duyduk” Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman ise Ereğli ve Zonguldak’ı turnuvada en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek başta Türkiye Şampiyonu olan Şevval Bayrak olmak üzere Türkiye 3.’sü olan Rabia Bozkurt ve Aylin Arıkan’ı tebrik etti. Yalman konuşmasında “Gençlerimize fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini her seferinde bizlere gösteriyorlar. Muğla’da düzenlenen düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekvondo Türkiye Şampiyonası yıldızlar kategorisinde Şevval Bayrak isimli sporcumuz Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Yine turnuvaya katılan sporcularımızdan Rabia Bozkurt ve Aylin Arıkan’da Türkiye 3.’sü oldu. Başarılarından dolayı 3 sporcumuzu da tebrik ediyorum. Bu başarının mimarları Murat ve Zeki Kalem hocalarımıza, sporcularımızın ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yalman turnuvada yarın müsabakalara katılacak olan Zeynep Sena Sarı ile Eda Nur Yaman’a da başarılar diledi.


Kepez Çaylısoğlusporlu Şevval Bayrak Türkiye Şampiyonu oldu
Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor
Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.
Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.
Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.
Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.


