ZONGULDAK Muğla’nın Dalaman ilçesinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Takvondo Türkiye Şampiyonası’nda Kepez Çaylıoğlu Spor Kulübü sporcusu Şevval Bayrak rakiplerini eleyerek Türkiye Şampiyonu oldu. Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Taekvondo branşında antrenörler Murat Kalem ve Zeki Kalem 5 sporcu ile birlikte Muğla’nın Dalaman ilçesinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekvondo Türkiye Şampiyonası’na katıldı. Turnuvada 3 yıldır Taekvondo yapan Cumhuriyet Ortaokulu 4. Sınıf öğrencisi Şevval Bayrak yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazanırken, 13 yaşındaki Cumhuriyet Ortaokulu 3. Sınıf öğrencisi Rabia Bozkurt ve Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu öğrencisi Aylin Arıkan Türkiye 3.’sü oldu. Kepez Çaylıoğluspor Taekvondo takımı antrenörü Murat Kalem, turnuvada yarın 13 yaşındaki Cumhuriyet Ortaokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Sena Sarı ile İmam Hatip Ortaokulu 4. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Eda Nur Yaman’ında maçlara çıkacağını ve kendilerinden de madalya beklediklerini söyledi. Yalman “Çocuklarımızla gurur duyduk” Kepez Çaylıoğluspor Kulübü Başkanı Zafer Yalman ise Ereğli ve Zonguldak’ı turnuvada en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek başta Türkiye Şampiyonu olan Şevval Bayrak olmak üzere Türkiye 3.’sü olan Rabia Bozkurt ve Aylin Arıkan’ı tebrik etti. Yalman konuşmasında “Gençlerimize fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini her seferinde bizlere gösteriyorlar. Muğla’da düzenlenen düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekvondo Türkiye Şampiyonası yıldızlar kategorisinde Şevval Bayrak isimli sporcumuz Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Yine turnuvaya katılan sporcularımızdan Rabia Bozkurt ve Aylin Arıkan’da Türkiye 3.’sü oldu. Başarılarından dolayı 3 sporcumuzu da tebrik ediyorum. Bu başarının mimarları Murat ve Zeki Kalem hocalarımıza, sporcularımızın ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yalman turnuvada yarın müsabakalara katılacak olan Zeynep Sena Sarı ile Eda Nur Yaman’a da başarılar diledi.


Kepez Çaylısoğlusporlu Şevval Bayrak Türkiye Şampiyonu oldu
Eşi tabutuna son kez sarıldı, babası namazını kıldırdı: AFAD personeline hüzünlü veda
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde arama kurtarma faaliyeti sırasında botun devrilmesi sonucu akıntıya kapılarak hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan, memleketi Bolu’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Eşi tabuta sarılarak gözyaşları dökerken, acılı baba oğlunun cenaze namazını kıldırdı.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde 2 gündür kayıp olarak aranan 23 yaşındaki Volkan Civelekoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Civelekoğlu’nun cenazesinin sudan çıkarıldığı esnada debisi aniden yükselen derede, AFAD ekibini taşıyan bot devrildi. Akıntıya kapılan 4 AFAD personelinden 3’ü mesai arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılırken, Ömer Faruk Özkan (28) sulara kapılarak hayatını kaybetti. Görevi başında vefat eden kahraman AFAD personelinin cenazesi, memleketi Bolu’ya sevk edildi.
Tayin bekliyordu, geride 10 aylık bebeği kaldı
Ömer Faruk Özkan’ın vefat haberi, memleketi Bolu’nun Hamzabey köyüne ateş düşürdü. Rize’den Bolu’ya tayin istediği öğrenilen Özkan’ın, bayram tatili sonrasında ailesini memleketi Bolu’da bırakarak görev yeri Rize’ye döndüğü ortaya çıktı. Genç personelin, bir hafta sonra Ankara’da katılacağı eğitimler öncesinde son görevine çıktığı öğrenilirken, geride eşi ve henüz 10 aylık olan bebeğini bıraktı.
“Seninle gurur duyuyorum”
Dün gece saatlerinde memleketi Bolu’ya getirilen genç AFAD çalışanının cenazesi, bugün helallik alınmasının ardından Hamzabey Köyü Camii’ne getirildi. Cenaze töreni öncesinde eşi Kübra Özkan gözyaşlarına hakim olamadı. Hayat arkadaşının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Kübra Özkan’ın, “Seninle gurur duyuyorum, inşallah biz de o mertebeye erişiriz” şeklindeki feryadı cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.
Cenaze namazını acılı baba kıldırdı
İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenini acılı baba Şükrü Özkan kıldırdı. Törene; AFAD Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, AFAD Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Ali Öncü, Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, Bolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emrullah Öztürk, Bolu İl Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanvekili M.Tuna Özcan’ın yanı sıra çok sayıda AFAD, itfaiye ve jandarma personeli ile vatandaşlar katıldı.
“Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz”
Oğlunun cenaze namazını kıldıran acılı baba Şükrü Özkan, “Değerli devlet büyüklerim, kıymetli cemaatim, Allah razı olsun sizlerden. Bu kederli günümüzde bizim yanımızda oldunuz. Dilin lal olduğu, kelimelerin bir şey ifade etmediği şu anda, ’Mallardan, ürünlerden, evlatlardan eksiltmek suretiyle sizi deneriz, sabredenlere müjdele’ buyuruyor Rabbimiz. Bana düşen sabır. Sabredenlerden olmayı, Allah’tan gelen her şeye razı olmayı kabul ediyoruz” dedi.
Kılınan cenaze namazının ardından Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, mesai arkadaşlarının ve sevenlerinin omuzlarında taşınarak köy mezarlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.


