Karabük Postası tarafından
09 Haziran, 2022 13:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 1

Kentsel Dönüşümle Şehrin Çehresi Değişecek

Gezici Başkanlık Ofisi kapsamında dün Bayırmahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Vergili birçok mahallenin gündeminde olan Kentsel Dönüşüm için yeni bir döneme girildiği söyledi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Soğuksu Mahallesi’nde bir grup hak sahibi tarafından engellenen Kentsel Dönüşüm uygulaması için birçok mahallede sona yaklaşıldığını söyledi. Makamını mahallelere taşıyarak sorunları yerinde gören, mahalle sakinlerinin talep ve şikayetlerini birebir dinleyen Başkan Vergili Bayırmahalle’de Kentsel Dönüşüm ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. KENSEL DÖNÜŞÜM İÇİN YENİ DÖNEM Karabük’te Kentsel Dönüşümde başarılı olmanın kolay olmadığına dikkat çeken Vergili, Soğuksu’daki gecikmenin bir grup hak sahibinin itirazları yüzünden gerçekleştiğini söyleyerek, “3,5 yıldır maalesef bekliyoruz. Burası bitmeden diğerlerine de başlayamıyoruz. Soğuksu başladıktan sonra Bayırmahalle, Yenimahalle kentsel dönüşüme girecek” dedi. GECİKMELER ZARAR VERDİ Vergili, inşaat maliyetlerindeki yüksek artışa da dikkat çektiği konuşmasında “Geçen yıl 200 bin liralarda olan daireler bugün 800 binleri geçti. Eğer bir gecikme yaşanmamış olsaydı vatandaşımız her açıdan daha kazançlı çıkacaktı. Bayırmahalle’deki haddehanelerin tamamından taahhütname aldık. Bir aksilik çıkmazsa Soğuksu’dan hemen sonra Bayırmahalle’de kentsel dönüşüme başlamak istiyoruz. Sanırım yıl başında süreç başlar ve birkaç seneye kadar tamamlanır” ifadelerine yer verdi. MUHTARDAN TRAFİĞE ÇÖZÜM ÖNERİSİ Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasına ev sahipliği yapan Bayırmahalle Muhtarı Mehmet Özen Kentsel Dönüşüm’den sonra mahalledeki en önemli sorunun trafik olduğuna işaret ederek, “Mahallemizde Seyhan Caddesi ile Kartaltepe yokuşu tek taraflı olarak bağlanabilirse trafik sorunu büyük ölçüde rahatlayacaktır. Mahallemiz Karabük şehir merkezi ile iç içe durumdadır ve merkeze en yakın mahalledir” diye konuştu. Aynı zamanda Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı olan Bayırmahalle Muhtarı Özen, mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki toplantıda belediye hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Mehmet ulucay

    Sayın başkan anladığım kadarı millet vekilliğine namzetsiniz görünüm öyle görünüyor lakin şu son 5 yıl kap ve mhp cumhur ittifak kan kayıpla durumu iyi değil şahsen ben akpye çalışan ve oy veren ben no ben vermem cumhur ittifaka benden misal alarak değerlendirilir seçim analizini belediyede senin şansınız a verdim yinede başarılar dilerim size

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Mehmet ulucay

    Sayın başkan anladığım kadarı millet vekilliğine namzetsiniz görünüm öyle görünüyor lakin şu son 5 yıl kap ve mhp cumhur ittifak kan kayıpla durumu iyi değil şahsen ben akpye çalışan ve oy veren ben no ben vermem cumhur ittifaka benden misal alarak değerlendirilir seçim analizini belediyede senin şansınız a verdim yinede başarılar dilerim size

Yeni yorumlara kapalı.