Reklam
Reklam
kentin kulturel zenginlikleri on plana cikarilacak iWnVWPbP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Kentin kültürel zenginlikleri ön plana çıkarılacak

Karabük Üniversitesi ve Karabük Belediyesi, 78 kültür ve sanat projesiyle kentin kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmaya hazırlanıyor.

Karabük Üniversitesi, üniversite – kent buluşmasını hayata geçirmek için kültür sanat alanlarında da çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya üniversitede gerçekleştirilen toplantıda bir ortaya geldi.

Rektörlüğün senato salonunda yapılan toplantıya Rektör Kırışık ve Lider Çetinkaya’nın yanı sıra Karabük Üniversitesi Kültür Sanat Çalışma Takımı’nda misyon alan akademisyenler ile Karabük Belediyesi yöneticileri de katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, herkesin katılabileceği projelerle, kültür ve sanatın kente yayılmasını amaçladıklarını belirtti.

Kırışık, projelerin tasarım ve uygulama kademelerinde belediye ile yakın iş birliği içinde çalışacaklarını söz ederek, “Şehrimize bedel katmak istiyoruz, üniversite-şehir buluşmasını hayata geçirmek istiyoruz. Biz bunu önemsiyoruz. Bilimle toplumun buluşmasını sağlamak, kültür ve sanatla toplumun bütün kesitlerinin bir ortaya gelmesini sağlamak hedefimiz” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, da yaptığı değerlendirmede kültür ve sanat alanlarında atılacak adımların Karabük’ün gelişimi açısından büyük değer taşıdığına vurgu yaptı. Çetinkaya, kente paha katacak her türlü proje için başkanlığın üniversite ile çalışmaya hazır olduğunu kaydederek, “Eksiksiz bir sunum oldu, kültür-sanat çok fazla istikametiyle ele alındı. İnşallah sanat merkezini ihya edip, bu projeleri hayata geçirebiliriz” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Kültür Sanat Çalışma Grubu Lideri Öğr. Gör. Mesut Doğan da projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın önderliğinde “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna uygun olarak Karabük’te yeni bir sürece adım attıklarını aktararak şunları söyledi: “Bu proje üniversite ile belediye iş birliği içerisinde olacak. Karabük Üniversitesinin bu alandaki birikimleri, Karabük Belediyesi ile birleşerek Karabük halkına ulaşacak.”

Doğan, projelerin geniş bir yelpazeye yayılacağını ve her yaştan beşere hitap eden kültür-sanat ve eğitim alanlarını içereceğini de tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
8 katli is hanindan dusen siva parcalari 2 kisiyi yaraladi LOIVSWdQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0 0

8 katlı iş hanından düşen sıva parçaları 2 kişiyi yaraladı

Samsun’un İlkadım ilçesinde 8 katlı bir iş hanının en üst katındaki dış cephe sıvasının koparak caddeye düşmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Düşen parçanın önce tenteye çarparak hızını kaybetmesi, muhtemel bir facianın önüne geçti.

Olay, Kale Mahallesi Mecidiye Çarşısı üzerinde bulunan Bafra İşhanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın üst katındaki eski dış cephe sıvası henüz belirlenemeyen bir nedenle yerinden koparak aşağıya düştü. Büyük bir gürültüyle gerçekleşen düşme sırasında parça, önce ikinci kattaki bir tenteye çarptı, ardından caddeye savruldu.

O sırada iş hanındaki simit kafeye girmek üzere olan bir kadın ile caddede bulunan başka bir kadın düşen parçaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Yaralılardan G.İ. (52) bacağından yaralanarak olduğu yerde kalırken, diğer yaralı ayakta yapılan müdahalenin ardından hastaneye gitmeyi kabul etmedi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansla Samsun Şehir Hastanesi’ne kaldırılan G.İ.’nin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Polis ekipleri, muhtemel yeni parça düşme riskine karşı bölgede güvenlik şeridi çekerek önlem aldı ve vatandaşların iş hanı çevresine yaklaşması engellendi. Binanın dış cephesinde risk oluşturan bölümlerin, uzman ekiplerin yapacağı inceleme sonrası temizlenip temizlenmeyeceğine karar verileceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin