Karabük Üniversitesi ve Karabük Belediyesi, 78 kültür ve sanat projesiyle kentin kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmaya hazırlanıyor.
Karabük Üniversitesi, üniversite – kent buluşmasını hayata geçirmek için kültür sanat alanlarında da çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya üniversitede gerçekleştirilen toplantıda bir ortaya geldi.
Rektörlüğün senato salonunda yapılan toplantıya Rektör Kırışık ve Lider Çetinkaya’nın yanı sıra Karabük Üniversitesi Kültür Sanat Çalışma Takımı’nda misyon alan akademisyenler ile Karabük Belediyesi yöneticileri de katıldı.
Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, herkesin katılabileceği projelerle, kültür ve sanatın kente yayılmasını amaçladıklarını belirtti.
Kırışık, projelerin tasarım ve uygulama kademelerinde belediye ile yakın iş birliği içinde çalışacaklarını söz ederek, “Şehrimize bedel katmak istiyoruz, üniversite-şehir buluşmasını hayata geçirmek istiyoruz. Biz bunu önemsiyoruz. Bilimle toplumun buluşmasını sağlamak, kültür ve sanatla toplumun bütün kesitlerinin bir ortaya gelmesini sağlamak hedefimiz” dedi.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, da yaptığı değerlendirmede kültür ve sanat alanlarında atılacak adımların Karabük’ün gelişimi açısından büyük değer taşıdığına vurgu yaptı. Çetinkaya, kente paha katacak her türlü proje için başkanlığın üniversite ile çalışmaya hazır olduğunu kaydederek, “Eksiksiz bir sunum oldu, kültür-sanat çok fazla istikametiyle ele alındı. İnşallah sanat merkezini ihya edip, bu projeleri hayata geçirebiliriz” diye konuştu.
Karabük Üniversitesi Kültür Sanat Çalışma Grubu Lideri Öğr. Gör. Mesut Doğan da projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın önderliğinde “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna uygun olarak Karabük’te yeni bir sürece adım attıklarını aktararak şunları söyledi: “Bu proje üniversite ile belediye iş birliği içerisinde olacak. Karabük Üniversitesinin bu alandaki birikimleri, Karabük Belediyesi ile birleşerek Karabük halkına ulaşacak.”
Doğan, projelerin geniş bir yelpazeye yayılacağını ve her yaştan beşere hitap eden kültür-sanat ve eğitim alanlarını içereceğini de tabir etti.


Kentin kültürel zenginlikleri ön plana çıkarılacak
Berberler ve Kuaförler Günü’nde anlamlı ziyaret
Karabük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık, 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü dolayısıyla kentte faaliyet gösteren berber ve kuaför esnafını ziyaret ederek günlerini kutladı.
Berber ve kuaförlük mesleğinin toplum yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Işık, esnafın talep ve önerilerini dinleyerek hayırlı işler temennisinde bulundu. Ziyaretlerde meslektaşlarıyla bir araya gelen Işık, sektörün gelişimi ve esnafın karşılaştığı sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Gün kapsamında çeşitli temaslarda da bulunan Işık, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç’ı makamlarında ziyaret etti.
Ziyaretlerde berber ve kuaför esnafının kent ekonomisine ve sosyal yaşama sunduğu katkılar ele alınırken, meslek grubunun karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Erol Işık, berberlik ve kuaförlük mesleğinin büyük emek ve özveri gerektirdiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için fedakarca çalışan tüm berber ve kuaför esnafımızın 11 Mayıs Berberler ve Kuaförler Günü’nü kutluyorum. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

