Reklam
Reklam
kentin kulturel zenginlikleri on plana cikarilacak iWnVWPbP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ocak, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Kentin kültürel zenginlikleri ön plana çıkarılacak

Karabük Üniversitesi ve Karabük Belediyesi, 78 kültür ve sanat projesiyle kentin kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmaya hazırlanıyor.

Karabük Üniversitesi, üniversite – kent buluşmasını hayata geçirmek için kültür sanat alanlarında da çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ile Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya üniversitede gerçekleştirilen toplantıda bir ortaya geldi.

Rektörlüğün senato salonunda yapılan toplantıya Rektör Kırışık ve Lider Çetinkaya’nın yanı sıra Karabük Üniversitesi Kültür Sanat Çalışma Takımı’nda misyon alan akademisyenler ile Karabük Belediyesi yöneticileri de katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, herkesin katılabileceği projelerle, kültür ve sanatın kente yayılmasını amaçladıklarını belirtti.

Kırışık, projelerin tasarım ve uygulama kademelerinde belediye ile yakın iş birliği içinde çalışacaklarını söz ederek, “Şehrimize bedel katmak istiyoruz, üniversite-şehir buluşmasını hayata geçirmek istiyoruz. Biz bunu önemsiyoruz. Bilimle toplumun buluşmasını sağlamak, kültür ve sanatla toplumun bütün kesitlerinin bir ortaya gelmesini sağlamak hedefimiz” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, da yaptığı değerlendirmede kültür ve sanat alanlarında atılacak adımların Karabük’ün gelişimi açısından büyük değer taşıdığına vurgu yaptı. Çetinkaya, kente paha katacak her türlü proje için başkanlığın üniversite ile çalışmaya hazır olduğunu kaydederek, “Eksiksiz bir sunum oldu, kültür-sanat çok fazla istikametiyle ele alındı. İnşallah sanat merkezini ihya edip, bu projeleri hayata geçirebiliriz” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Kültür Sanat Çalışma Grubu Lideri Öğr. Gör. Mesut Doğan da projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın önderliğinde “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna uygun olarak Karabük’te yeni bir sürece adım attıklarını aktararak şunları söyledi: “Bu proje üniversite ile belediye iş birliği içerisinde olacak. Karabük Üniversitesinin bu alandaki birikimleri, Karabük Belediyesi ile birleşerek Karabük halkına ulaşacak.”

Doğan, projelerin geniş bir yelpazeye yayılacağını ve her yaştan beşere hitap eden kültür-sanat ve eğitim alanlarını içereceğini de tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda galatasaray taraftarlar sokaklari bayram yerine cevirdi cqsZWxdR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi

Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı.

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı.

“İyi ki Galatasaraylıyız”

Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, “Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İlklerin takımı Galatasaray”

Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, “Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım” diye konuştu.

“Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz” diye konuştu.

Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, “Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin