Karabük’ün Yenice ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda kenevir bitkisi yetiştiren baba ve oğlu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar sonucunda Yenice ilçesinde baba ve oğlunun kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edildi. Düzenlenen operasyonla şahıslar gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, “Kültür Varlıkları Bulmak Amacı ile İzinsiz Olarak Kazı ve Sondaj Yapma” suçunu işleyerek tutuksuz yargılamaları devam eden ve haklarında 3 yıl 15 gün süreli hapis ile yakalama kararı verilen 5 şüpheli jandarma ekiplerince yakalanarak cezaevine teslim edildi.


Kenevir bitkisi yetiştiren baba ve oğlu tutuklandı
TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı
Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.
Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.
Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.
Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

