Kenevir bitkisi yetiştiren baba ve oğlu tutuklandı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
kenevir bitkisi yetistiren baba ve oglu tutuklandi bLkNm8Sv jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Eylül, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kenevir bitkisi yetiştiren baba ve oğlu tutuklandı

Karabük’ün Yenice ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda kenevir bitkisi yetiştiren baba ve oğlu çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar sonucunda Yenice ilçesinde baba ve oğlunun kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edildi. Düzenlenen operasyonla şahıslar gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, “Kültür Varlıkları Bulmak Amacı ile İzinsiz Olarak Kazı ve Sondaj Yapma” suçunu işleyerek tutuksuz yargılamaları devam eden ve haklarında 3 yıl 15 gün süreli hapis ile yakalama kararı verilen 5 şüpheli jandarma ekiplerince yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
suluovada 40 yillik okulun yerine mesleki egitim ussu yapiliyor nMmbnakV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Suluova’da 40 yıllık okulun yerine mesleki eğitim üssü yapılıyor

Amasya’nın Suluova ilçesinde 364 milyon TL harcanarak modern bir mesleki teknik eğitim üssünün yapımı sürüyor. Sanayi yatırımlarının giderek arttığı ilçede 40 yıldır hizmet veren Şehit Erkan Ayas Mesleki Teknik Anadolu Lisesi binası yıkıldı. Yerine 20 derslikli okul binası yatırım programına alındı. Eğitim üssündeki 10 bin metrekare alana sahip 3 atölye, yapımının tamamlanmasıyla hizmete vermeye başladı.

3 atölye tamamlandı, 20 derslikli okul binası yatırım bütçesine alındı

Bölgenin en büyükleri olarak gösterilen ve içinde dersliklerin yer aldığı üçer katlı 3 atölye binası, 179 milyon TL harcanarak kurulmasıyla öğrencilerin kullanımına sunulması sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek son teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılacak. Yıkımı gerçekleşen eski okul binasının yerine 185 milyon TL harcanarak 20 derslikli yeni bina inşa edilecek. Yeni binanın yapımı 2026 yılı yatırım bütçesine alındı. Böylece mesleki eğitim üssüne harcanacak bedel 364 milyon TL’yi bulacak.

Hedef nitelikli insan gücü yetiştirmek

Suluova’nın yapılan yeni yatırımlarla hızla sanayi şehri olma yönünde ilerlediğini belirten Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, “İlçemizde nitelikli insan gücüne ihtiyaç var. Hedefimiz nitelikli insan gücünü yetiştirmek. Öğrencilerimizi istihdama kazandırıp, hayata hazırlamaktır” dedi.

Eğitim altyapısını ve üretimi güçlendirecek

İlçenin eğitim altyapısını güçlendiren okul ana binası ve atölyelerin kazandırılmasına sağladıkları destek dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Amasya Valisi Önder Bakan ve AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ile Hasan Çilez’e teşekkür eden Davu, “Yapılan yatırımların öğrencilerimize, ilçemize, ilimize ve ülkemizin üretim gücüne hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin