Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2019 09:33 tarihinde yayınlandı
0

Kene kabusu yeniden başladı

Hayvan besicisi baba keneden öldü, bebeğinin tedavisi sürüyor

Karabük’te hayvan besiciliği yapan vatandaş, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 7 aylık bebeğinin ise kaldırıldığı hastanede tedavisi sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, Karabük’ün Zobran köyünde üç çocuk babası Y.K. (37), grip şüphesiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Hastanede muayene olan Y.K., tedavisinin ardından evine gitti. Ancak bir süre sonra yine rahatsızlanan Y.K., ikinci kez hastaneye gitti. Doktora 7 aylık bebeğinden kene çıkardıklarını söyleyen Y.K, kendisinde de keneden bulaşan KKKA olabileceği şüphesiyle bebeği ile birlikte tedavi altına alındı. Baba ve bebeğinden alınan numuneler Ankara’ya gönderildi. Alınan numuneler pozitif çıkarken, baba Y.K. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi hastane morgundan alınan Y.K. için köyünde cenaze töreni düzenlendi. Tabutun üzerine ve mezarlığa kireç döküldükten sonra Y.K.’nın cenazesi iş makinesi yardımıyla defnedildi. 7 aylık bebek ise Ankara’daki Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Y.K.’nın hastaneye ilk başvurduğunda kene ısırmasından bahsetmediğini, iki gün sonra tekrar geldiğinde 7 aylık bebeğinden kene çıkardıklarını söylediğini ve baba ile bebeğinin KKKA şüphesiyle tedavi altına alındığını söyledi. Sarı, baba Y.K.’nın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını, bebeğin ise sağlık durumunun iyi olduğunu ancak ileri seviye tedavi için Ankara’ya sevk edildiğini aktardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin