Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2019 09:33 tarihinde yayınlandı
0

Kene kabusu yeniden başladı

Hayvan besicisi baba keneden öldü, bebeğinin tedavisi sürüyor

Karabük’te hayvan besiciliği yapan vatandaş, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 7 aylık bebeğinin ise kaldırıldığı hastanede tedavisi sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, Karabük’ün Zobran köyünde üç çocuk babası Y.K. (37), grip şüphesiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Hastanede muayene olan Y.K., tedavisinin ardından evine gitti. Ancak bir süre sonra yine rahatsızlanan Y.K., ikinci kez hastaneye gitti. Doktora 7 aylık bebeğinden kene çıkardıklarını söyleyen Y.K, kendisinde de keneden bulaşan KKKA olabileceği şüphesiyle bebeği ile birlikte tedavi altına alındı. Baba ve bebeğinden alınan numuneler Ankara’ya gönderildi. Alınan numuneler pozitif çıkarken, baba Y.K. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi hastane morgundan alınan Y.K. için köyünde cenaze töreni düzenlendi. Tabutun üzerine ve mezarlığa kireç döküldükten sonra Y.K.’nın cenazesi iş makinesi yardımıyla defnedildi. 7 aylık bebek ise Ankara’daki Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Y.K.’nın hastaneye ilk başvurduğunda kene ısırmasından bahsetmediğini, iki gün sonra tekrar geldiğinde 7 aylık bebeğinden kene çıkardıklarını söylediğini ve baba ile bebeğinin KKKA şüphesiyle tedavi altına alındığını söyledi. Sarı, baba Y.K.’nın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını, bebeğin ise sağlık durumunun iyi olduğunu ancak ileri seviye tedavi için Ankara’ya sevk edildiğini aktardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrekte universite ogrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladilar 3JrmckTt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Devrek’te Üniversite öğrencileri mezuniyetlerini kep atarak kutladılar

Devrek Şehir Stadında yüzlerce öğrenci mezuniyet sevinçlerini keplerini havaya atarak kutladılar.

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu ve Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu 2025-2026 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde yüzlerce üniversite öğrencisi okullarını bitirmenin sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.

Devrek Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen programda Devrek Meslek Yüksekokulu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Gökçebey Mithat Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bir araya geldiği mezuniyet töreninde 500 öğrenci mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutlarken, programa katılan protokol üyeleri ve yaklaşık 2000 öğrenci yakını da bu sevince tanıklık ettiler.

Düzenlenen mezuniyet törenine; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın sonunda yüzlerce öğrenci protokol üyelerinin de iştiraki mezun olmanın sevincini keplerini havaya atarak kutladılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin