Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2019 09:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kene kabusu yeniden başladı

Hayvan besicisi baba keneden öldü, bebeğinin tedavisi sürüyor Karabük’te hayvan besiciliği yapan vatandaş, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 7 aylık bebeğinin ise kaldırıldığı hastanede tedavisi sürüyor. Edinilen bilgiye göre, Karabük’ün Zobran köyünde üç çocuk babası Y.K. (37), grip şüphesiyle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Hastanede muayene olan Y.K., tedavisinin ardından evine gitti. Ancak bir süre sonra yine rahatsızlanan Y.K., ikinci kez hastaneye gitti. Doktora 7 aylık bebeğinden kene çıkardıklarını söyleyen Y.K, kendisinde de keneden bulaşan KKKA olabileceği şüphesiyle bebeği ile birlikte tedavi altına alındı. Baba ve bebeğinden alınan numuneler Ankara’ya gönderildi. Alınan numuneler pozitif çıkarken, baba Y.K. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi hastane morgundan alınan Y.K. için köyünde cenaze töreni düzenlendi. Tabutun üzerine ve mezarlığa kireç döküldükten sonra Y.K.'nın cenazesi iş makinesi yardımıyla defnedildi. 7 aylık bebek ise Ankara'daki Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Y.K.'nın hastaneye ilk başvurduğunda kene ısırmasından bahsetmediğini, iki gün sonra tekrar geldiğinde 7 aylık bebeğinden kene çıkardıklarını söylediğini ve baba ile bebeğinin KKKA şüphesiyle tedavi altına alındığını söyledi. Sarı, baba Y.K.'nın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını, bebeğin ise sağlık durumunun iyi olduğunu ancak ileri seviye tedavi için Ankara’ya sevk edildiğini aktardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da kaçak içki operasyonu: 1 gözaltı

Bolu’da jandarma grupları tarafından düzenlenen operasyonda kaçak içki üretiminde kullanılan materyaller ile ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere nazaran, Bolu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları, kaçak alkol üretimi yapıldığı istikametindeki ihbar üzerine harekete geçti. Kuşkulu bir kişinin ikametinde ve işyerinde yapılan aramalarda, 48 litre etil alkol, 10 litre el üretimi rakı, 227 adet doluma hazır şişe, 38 adet içki aroması kiti, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 4 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan kuşkulu hakkında yasal süreç başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin