Kene ısırması sebebiyle hastaneye müracaatlar arttı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2023 10:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kene ısırması sebebiyle hastaneye müracaatlar arttı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde son iki ayda kene ısırması şikayeti ile 80 kişi Tosya Devlet Hastanesine müracaat etti.
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde havaların ısınması ile kene vakalarında artış yaşandı. İlçede son iki ay içerisinde 80 kişi kene ısırması sebebiyle Tosya Devlet Hastanesine müracaat etti. Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) riski ile kontrolleri yapılan vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
İlçede artan kene vakalarına karşı uyarılan vatandaşların, ormanlık ve yeşil alanlarda ya da tarlalarda bulunduktan sonra vücutlarını kontrol etmeleri, ısıran kenelerin ise sağlık kuruluşlarında çıkartılması istendi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin