Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2023 10:45 tarihinde yayınlandı
0

Kene ısırması sebebiyle hastaneye müracaatlar arttı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde son iki ayda kene ısırması şikayeti ile 80 kişi Tosya Devlet Hastanesine müracaat etti.
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde havaların ısınması ile kene vakalarında artış yaşandı. İlçede son iki ay içerisinde 80 kişi kene ısırması sebebiyle Tosya Devlet Hastanesine müracaat etti. Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) riski ile kontrolleri yapılan vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
İlçede artan kene vakalarına karşı uyarılan vatandaşların, ormanlık ve yeşil alanlarda ya da tarlalarda bulunduktan sonra vücutlarını kontrol etmeleri, ısıran kenelerin ise sağlık kuruluşlarında çıkartılması istendi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun polisi uyardi hediye kazandiniz borcunuz var tuzagina dikkat PnDpvwJn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun polisi uyardı: “Hediye kazandınız”, “Borcunuz var” tuzağına dikkat

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kentin en yoğun bölgesinde sahaya inen ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtarak dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Dağıtılan broşürlerde; internet üzerinden araç, ev ve arsa alım-satımlarında dikkat edilmesi gereken kurallar, online alışverişte güvenli site kullanımının önemi ve sahte ilanlara karşı uyarılar yer aldı. Ayrıca oto kiralama işlemlerinde sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Ekipler, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen linklere karşı temkinli olunması gerektiğini belirterek, “Hediye kazandınız”, “borcunuz var” gibi ifadelerle para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sahte icra takibi mesajlarıyla vatandaşların korkutulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

Broşürlerde ayrıca kendisini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da altın talep eden kişilerin dolandırıcı olduğu belirtilirken, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan bu şekilde talepte bulunmayacağı hatırlatıldı.

“Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı” başlığı altında ise vatandaşlara; saygılı iletişim kurmaları, şüpheli içeriklere karşı sorgulayıcı yaklaşmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarılar yapıldı.

Yetkililer, dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin bu tür suçların önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin