Kastamonu’nun Tosya ilçesinde son iki ayda kene ısırması şikayeti ile 80 kişi Tosya Devlet Hastanesine müracaat etti.
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde havaların ısınması ile kene vakalarında artış yaşandı. İlçede son iki ay içerisinde 80 kişi kene ısırması sebebiyle Tosya Devlet Hastanesine müracaat etti. Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) riski ile kontrolleri yapılan vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
İlçede artan kene vakalarına karşı uyarılan vatandaşların, ormanlık ve yeşil alanlarda ya da tarlalarda bulunduktan sonra vücutlarını kontrol etmeleri, ısıran kenelerin ise sağlık kuruluşlarında çıkartılması istendi. (İHA)


841
Kene ısırması sebebiyle hastaneye müracaatlar arttı
184
Yanlış okula giden adayı jandarma sınava yetiştirdi
Samsun’un Havza ilçesinde sınav merkezini karıştıran üniversite adayı, jandarma ekiplerinin yardımıyla sınava yetişti.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün saat 10.15’te başladı. Samsun’un Havza ilçesinde sınava gireceği okulu karıştıran bir aday, İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından sınava zamanında yetiştirildi. Jandarma ekipleri, öğrenciyi resmi araçla alarak sınava gireceği okula götürdü.


