Kendisinden haber alınamayan yaşlı kadın ormanlık alanda ölü bulundu - Karabük Haber Postası
kendisinden haber alinamayan yasli kadin ormanlik alanda olu bulundu vBjYW4wi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ocak, 2025 15:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendisinden haber alınamayan yaşlı kadın ormanlık alanda ölü bulundu

Bolu’nun Gerede ilçesinde kaybolan Alzheimer hastası Saime Ayer, arama çalışmaların ikinci gününde meyyit olarak bulundu. Ayer’in vefat nedeninin hipotermi olduğu düşünülüyor.

Edinilen bilgiye nazaran, Gerede ilçesine bağlı Akçaşar köyünde yaşayan 72 yaşındaki Saime Ayer’den 22 Ocak akşam saatlerinden itibaren haber alınmaması üzerine yakınları endişelenerek durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD ve jandarma grupları ile akredite derneklerin arama kurtarma çalışanı sevk edildi. Takımlar 2 günlük arama sonucunda Saime Ayer’in köye 2 kilometre uzaklıkta ormanlık alan içerisinde cansız vücuduna ulaştı. Ayer’in vefat nedeninin hipotermi olduğu kuşkusu üzerinde duruluyor. Cumhuriyet savcısının incelemesi ve otopsiden çıkacak sonuçla yaşlı bayanın vefat nedeni belirli olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te üst geçit var, kullanan yok

Karabük’te yayaların güvenliği için yapılan üst geçitlerin yeterince kullanılmaması, kazalara davetiye çıkarıyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde yayaların güvenli geçişini sağlamak amacıyla inşa edilen üst geçitlere rağmen, bazı vatandaşların bu köprüleri tercih etmediği gözlemleniyor. Üst geçitlerin hemen yanındaki karayolundan karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar, hem kendi can güvenliklerini hem de sürücülerin güvenliğini riske atıyor.

Özellikle şehir merkezine yakın noktalarda günün farklı saatlerinde sıkça yaşanan bu durum, dikkat çekiyor. Kısa yoldan geçmeyi tercih eden yayaların bu alışkanlığı, olası kazalara davetiye çıkartıyor.

Sürücüler ise aniden yola çıkan yayalar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade ederken, trafik akışının hızlı olduğu bölgelerde ortaya çıkan bu durumun, ani frenlere ve tehlikeli manevralara yol açtığı belirtiliyor. Yetkililerin, üst geçit kullanımını artırmaya yönelik önlemler alması bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin