Kendini polis diye tanıttıği yaşlı kadını 99 bin TL dolandırdı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Eylül, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendini polis diye tanıttıği yaşlı kadını 99 bin TL dolandırdı

Trabzon’da yaşayan yaşlı kadını arayarak kendini polis olarak tanıtan şahıs, 99 bin TL dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yaşayan H.İ. (75) isimli kadını telefon ile arayan bir şahıs, kendini polis olarak tanıttı. Kimliğinin dolandırıcılık olayına karıştığını söyleyerek, yaşlı kadından bu şebekeyi yakalamak için hesabına para göndermesini isteyen şahıs, H.İ.’den 99 bin TL istedi. Şahsın gönderdiği hesaba parayı yollayan yaşlı kadın, bir süre sonra dolandırıldığını anladı. Yaşlı kadın İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi olurken, şahsın tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda obezite ile mucadele 173 bin kisiye ulasildi 51 ton kilo verildi JT5meWhs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da obezite ile mücadele: 173 bin kişiye ulaşıldı, 5,1 ton kilo verildi

Samsun’da yürütülen “İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında 173 bin kişiye ulaşıldı, fazla kilolu olduğu belirlenen 6 bin kişi toplamda 5,1 ton kilo vererek sağlıklı yaşama adım attı.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kampanyanın Samsun’daki sonuçlarını değerlendiren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, obezitenin günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekti. Uras, obezitenin kalp-damar hastalıklarından diyabete, kanserden birçok kronik rahatsızlığa kadar geniş bir yelpazede risk oluşturduğunu vurguladı.

Kampanyanın yalnızca kilo kaybını değil, kalıcı bir sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırmayı hedeflediğini belirten Uras, “İlimiz genelinde yürüttüğümüz çalışmalarla vatandaşlarımızın boy ve kilo ölçümlerini yaparak vücut kitle indekslerini belirledik. Risk grubunda olanları ise Sağlıklı Hayat Merkezlerimize yönlendirdik” dedi.

Samsun’un 17 ilçesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 173 bin kişiye ulaşıldığını ifade eden Uras, Sağlıklı Hayat Merkezlerine yaklaşık 6 bin kişinin başvurduğunu kaydetti. Bu kişilerin yüzde 27,9’unun hafif kilolu, yüzde 59,4’ünün ise obez grubunda yer aldığının tespit edildiğini dile getirdi.

Başvuran vatandaşlara diyetisyenler tarafından kişiye özel beslenme programları hazırlandığını ve düzenli takip randevuları verildiğini belirten Uras, “Bu gruptan merkezlerimize düzenli devam eden yaklaşık bin 200 kişi toplamda 5,1 ton kilo vererek önemli bir başarı elde etti” ifadelerini kullandı.

Kampanyada görev alan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Uras, özellikle Atakum, Bafra, Canik, Havza ve Terme Sağlıklı Hayat Merkezlerinde görev yapan ekiplerin sürece büyük katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin