Kenan Yılmaz, Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı Oldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Kasım, 2021 12:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Kenan Yılmaz, Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı Oldu

Hak İş Konfederasyonuna bağlı olan Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Hak İş Karabük İl Başkanlığına atandı.

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanlığı tarafından, Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Hak İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanlığına atadı.

Karabük’te Hak İş’e bağlı, Öz Sağlık İş, Öz Orman İş, Öz İplik İş, Öz Büro İş, Oley İş ve Öz Finans İş Sendikaları bağlı.

Hak İş Konfederasyonuna bağlı, Karabük’te 4 Bine yakın üye ile en fazla üye sayısına sahip olan sendika ise Özçelik İş Sendikası.

Hak İş İl Başkanlığına atanan Kenan Yılmaz “Konfederasyonumuza bağlı Karabük’teki sendikalarımızın tamamı ile bir bütün olarak Hak İş’i en iyi yerlere getirmek en büyük hedeflerimiz arasında. Kardeş sendikalarımız ile aylık mutat toplantılarımızı yaparak, birlik içinde hareket edeceğiz” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
va2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Nisan, 2026 14:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Akay’dan hastane alanının özelleştirilmesine tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay; Yenice ilçesindeki eski hastane alanının özelleştirme alanına alınmasının kabul edilemez bir karar olduğunu söyledi.

Bu yaklaşımın yalnızca bir taşınmazın satışa çıkarılması değil,  aynı zamanda kamuya ait değerlerin, plansız ve günübirlik anlayışlarla elden çıkarılmasının açık bir örneği olduğunu savunan Milletvekili Akay, “Bu alan, geçmişte Yenice halkının sağlık hizmetine erişiminde önemli bir rol üstlenmiştir. Bugün ise bu değeri, kamu yararı doğrultusunda yeniden değerlendirmek yerine satışa konu etmek; sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Kamuya ait bir taşınmazın kaderi, yalnızca gelir elde etme hedefiyle belirlenemez” dedi.

“BU ALAN YENİCE HALKININ ORTAK DEĞERİDİR”

Yenice gibi gelişme potansiyeli olan bir ilçede, böyle bir alanın  sağlık, eğitim, sosyal hizmetler ya da gençlere ve kadınlara yönelik projeler için değerlendirilebileceğini hatırlatan Akay, bu tür yerlerin yerel kalkınmanın ve toplumsal faydanın merkezleri haline getirilebildiğini,  satış yoluyla elden çıkarılmasının uzun vadede telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açacağını söyledi.

Kamu malının  birilerinin tasarruf edeceği sıradan bir mülk olmadığını da belirten Akay, “ Bu alan, Yenice’de yaşayan her bir vatandaşın ortak hakkıdır. Bu hakkın, hangi gerekçeyle ve kimlerin lehine satışa çıkarıldığı ise kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde anlatılmak zorundadır” diye konuştu.

“SORULARIMIZ NETTİR”

Akay; iktidara  “Bu noktada iktidara açıkça soruyorum  Yenice’deki eski hastane alanı neden kamu hizmeti için yeniden planlanmamaktadır? Bu satıştan beklenen kamu yararı nedir? Elde edilecek gelir, Yenice’ye nasıl geri dönecektir? Bu karar alınırken yerel halkın görüşü neden dikkate alınmamıştır?” şeklinde sorular yönelterek, “Bugün yapılacak bir satış, yarın geri dönüşü mümkün olmayan bir kayba dönüşecektir. Kamu taşınmazlarını elden çıkararak bütçe açığını kapatmaya çalışmak, sürdürülebilir bir yönetim anlayışı değildir. Asıl yapılması gereken; bu alanları üretime, istihdama ve toplumsal faydaya kazandıracak projeler geliştirmektir” şeklinde konuştu.

“BU YANLIŞTAN DERHAL DÖNÜLMELİDİR”

Yenice’deki eski hastane alanının özelleştirme listesine alınmasından derhal vaz geçilmelisini isteyen Akay; “ Bu alan, Yenice halkının ihtiyaçları doğrultusunda, kamu yararını esas alan bir anlayışla yeniden değerlendirilmelidir. Bizler, kamu kaynaklarının talan edilmesine de, Yenice’nin değerlerinin yok sayılmasına da izin vermeyeceğiz. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacak, Yenice halkının hakkını her platformda savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin