Safranbolu Belediyesinin de katkıları ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Araştırmacı – Yazar Kenan Yasan’ın konuşmacı olarak katıldığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Konferansı öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.
19 Mayıs’ın ülkemiz için öneminden bahseden Yazar Kenan Yasan, Osmanlı döneminden günümüze kadar ülkemiz üzerinde oynana oyunları, ülkemiz adına kötü sonuçlanabilecek çeşitli badirelerin nasıl atlatıldığını anlatırken, gençlere de çeşitli tasfiyelerde bulundu.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da katıldığı konferans yaklaşık 1 saat sürerken, konferans sonunda Başkan Aksoy, Yasan’a Safranbolu Evi maketi armağan etti. Aksoy, “Konuğumuza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok önemli bir görevi gönüllü olarak yerine getiriyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın aydınlanmasında, ülkemizin nerelerden nerelere geldiğini anlayabilmelerinde yardımcı oluyor. Ben kendisine ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Kenan Yasan’dan 19 Mayıs Konferansı
Tosya’da 19 Mayıs’ta halk otobüsleri ücretsiz olacak
Tosya’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda halk otobüslerinde ulaşımın ücretsiz olaak.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi, 19 Mayıs Salı günü otobüs seferlerinde gün boyunca ulaşımın ücretsiz verileceğini açıkladı. Tosya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi olarak otobüs seferlerimiz gün boyunca ücretsiz hizmet verecektir. Bayramın coşkusunu hep birlikte yaşamak, etkinlik alanlarına daha kolay ulaşım sağlamak ve hemşehrilerimizin bu anlamlı güne rahatça katılım göstermesi amacıyla toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olarak hizmet sunacaktır. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, nice bayramları birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı diliyoruz” denildi.


