blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2025 13:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kemikli Rampaları’nda Baraka Tehlikesi

İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan önemli güzergâhlardan biri olan D-100 Karayolu’nun  Eskipazar ilçesinden geçen Kemikli Rampaları mevkiinde, yol kenarına sürücülerin mola vermesi için kurulan barakalar trafik güvenliğini tehdit ederken, mesire alanını da kullanılamaz hale getiriyor.

Özellikle bayram tatillerinin trafiğin yoğun olduğu 1325 rakımlı Kemikli Rampaları’nda yol kenarında yer alan bazı barakalar, özellikle yoğun araç trafiğinin yaşandığı saatlerde sürücüler açısından risk oluşturuyor. Yol kenarına gelişigüzel kurulan bu yapılar, sürücülerin görüş açısını daraltırken muhtemel kazalara davetiye çıkarıyor.

Bölge sakinleri ve sürücüler de yetkililerden barakaların kaldırılması ve mesire alanının yeniden vatandaşların kullanımına sunulması için çalışma yapılmasını talep ediyor.

Kastamonu’dan İstanbul istikametine seyir halindeyken ailesiyle birlikte mola veren Hüseyin Gökdemir (54) mesire alanına daha önce bir tanıdığı vasıtasıyla geldiğini belirterek, aynı güzergahı tekrar kullandığında barakaların olması ve tabelanın bulunmaması nedeniyle alanı bulmakta zorlandığını söyledi.

Mesire alanının çok güzel olduğunu ifade eden Gökdemir, "Atıl duruma dönüşmeye başlamış. Masraf yapılmış ama sonrasında takip edilmemiş. Bu girişlerde kaçak yapılan barakalar var. Buraya girişte bir tabela yok. Kimsenin bilim bilmediği bir yer burası. Halbuki tabela falan olsa yani insanlar buraya gelir oturur. En azından bir dinlenme fırsatları olur. Yani buraya bir bakım yapılması gerekiyor. Ayrıca girişteki kaçak barakaların kaldırılması gerekiyor" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Freni boşalan otomobil adama çarptı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, park halindeki bir arabanın freninin boşalması sonucu hareket eden araç, yoldan geçen bir vatandaşa çarparak duvara sıkıştırdı.
Kaza, Devrek ilçesi Lale Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 67 NL 723 plakalı arabanın park halindeyken freni boşaldı ve denetimsizce yokuş aşağı hareket etti. Bu sırada yoldan geçmekte olan Şaban Mekikli, üzerine gelen arabadan kaçamayarak araç ile duvar ortasında sıkıştı. Olay yerine süratle Devrek İtfaiye grupları ve 112 sıhhat takımları sevk edildi. İtfaiye gruplarının müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarılan Şaban Mekikli, birinci müdahalesinin akabinde ambulansla Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin