Reklam
Reklam

Keman resitali ile buğday hasadı yaptılar

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Temmuz, 2023 13:24 tarihinde yayınlandı
0

Bartın’da köylüler imece usulü hasat yaparken, tarla sahibi emekli müzik öğretmeni de komşularına keman resitali ile Bartın türküleri ve yöresel manileriyle müzik ziyafeti sunuyor.
Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Hocaköylü köyünde müzik öğretmenliğinden emekli olduktan sonra köyünde çiftçiliğe başladı. Köyündeki 4 dönüm alan üzerine Tarım Müdürlüğünden aldığı destekle ekimini yaptığı buğdayı köylülerle birlikte eski usulle imeceyle hasat eden emekli müzik öğretmeni Aydın Eriş, komşularına keman resitali sunuyor. 30 derece sıcak altında buğday biçen köylüler, keman resitali ile şarkılara eşlik ediyor. Köylüler müzik ritmi ile bir taraftan buğday hasadı yaparken, diğer taraftan da şarkılara eşlik ediyor.
Emekli müzik öğretmeni Aydın Eriş, “Daha önce arkadaşlarla konuşurken, imece usulü ile oraklarla buğday biçelim teklifi gelince benimde hoşuma gitti. Eski usul ve gelenekler biraz yerine gelsin, dayanışma olsun, insanlar arasında sevgi ve kardeşlik oluyor. Bende kendilerine müzik ziyafeti verdim. Bende çok mutlu oldum” dedi.
Sezonun ilk hasadını komşuları ve arkadaşlarıyla toplu şekilde eski usül el orak aleti ile buğday biçimine katılan Müzeyyen Uzunçelebi “Bugün hep beraber 5-10 kadın burada yardımlaşma için toplandık eskileri yad ederek türküler söylüyoruz. Bu arada buğday da biçiyoruz az kaldı öğlen sıcağı da mola verdik, tarla buğday biçimi sonunda tarla sahiplerine ikramları olur imeceye katılanlara eskilerden şeker şerbetli mısır unlu da tatlı yapılırdı. Bugün ev sahibi bize sütlü çorba ikramında bulunacak” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da ırmağa düşen şahıs hayatını kaybetti

orduda irmaga dusen sahis hayatini kaybetti HuidCfqY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Altınordu ilçesinde ırmağa düşerek ağır yaralanan şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, ilçenin Saraycık Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sivas’tan eşinin memleketi Ordu’ya gelen Barış Peker (50), 10 yaşındaki kızıyla birlikte ırmak kenarına gitti. Bu sırada dengesini kaybederek suya düşen Peker’i gören kızı, bölgedeki vatandaşlardan yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık, jandarma ve dalgıç ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu sudan çıkarılan Peker, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulans ile ağır yaralı olarak şehirdeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Barış Peker, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin