Kemal Özdeş: "Son ana kadar skoru değiştirmek için uğraştık" - Karabük Haber Postası
kemal ozdes son ana kadar skoru degistirmek icin ugrastik 3zPfLg3F
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Şubat, 2025 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kemal Özdeş: “Son ana kadar skoru değiştirmek için uğraştık”

Ankaragücü Teknik Yöneticisi Kemal Özdeş, Çaykur Rizespor maçının akabinde yaptığı açıklamada, “Bugün hak ederek bir maç kazandılar. Biz de son ana kadar skoru değiştirmek için uğraştık” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası A Kümesi 2. haftasında MKE Ankaragücü, deplasmanda Çaykur Rizespor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın akabinde düzenlenen basın toplantısında Ankaragücü Teknik Yöneticisi Kemal Özdeş açıklamalarda bulundu. Özdeş, “Bugün hak ederek bir maç kazandılar. Biz de son ana kadar skoru değiştirmek için uğraştık. Bugün buraya rotasyonlu bir takımla gelmek zorunda kaldık. Zira biz lige çıkma gayreti veriyoruz. Önümüzdeki haftayı düşünerek buraya rotasyonlu bir takımla geldik. Oyunu birinci kısmında tesirli baskı kurdu Rizespor ekibi. Birinci golde bir yanlışımızla 1-0 öne geçti. Sonra hakemin penaltı olmayan bir durumda, penaltı vermesiyle 2-0 öne geçti. Rizespor’un oyunu birinci yarı daha fazla gol atabilecek konum üretti. Bizim için ikinci yarı daha disiplinli ve özgüvenli geçti. Rizespor’da Olawoyin dışında rotasyon takımıyla oynadı. Çok güzel uğraş etti Rizespor. Bugün biraz skoru korumak ismine oyun oynadılar. Fakat benim kadrom da reaksiyon verdi. İkinci yarıyı daha çok beğendim. Benim için kıymetli olan bugün 4 tane genç oyuncu birinci sefer formayı giydiler. Onlar için bir fırsat oldu. Bizim bu kurallarda kupa için bir amacımız yoktu. Lakin bugün oynayacağım oyun o oyuncuların geleceği ismine bir başlangıçtı. Son ana kadar bir gol daha atıp skora ortak olmaya çalıştık. Lakin bugün alandaki iki takımdan Rizespor daha kaliteliydi. 2-1 kazandılar. Onlara ligde muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tbmm kit komisyonu zonguldakta toplandi T5pV72ly
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

TBMM KİT Komisyonu Zonguldak’ta toplandı

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) mevcut durumu, üretim kapasitesi ve geleceğe yönelik stratejik projelerini görüşmek üzere Zonguldak’ta bir araya geldi.

Zonguldak’ta gerçekleştirilen toplantıya; TBMM KİT Alt Komisyonu Başkan, Başkan Yardımcıları, yasama uzmanı ve üyelerinin yanı sıra bölge milletvekilleri ve davetliler katıldı. Toplantı, TBMM KİT Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir başkanlığında yürütüldü. Toplantıda kurumun teknik altyapısı ve üretim yöntemleri detaylı olarak değerlendirildi. Genel Müdür Muharrem Kiraz tarafından yapılan sunumda, yer altı kömür üretim faaliyetlerinin büyük bir kısmının mekanize kazı yöntemleriyle sürdürüldüğü, jeolojik şartların zorunlu kıldığı alanlarda ise klasik yöntemlerin devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Sunumda, yıllık üretim kapasitesi ile fiili rakamlar karşılaştırılarak kurumun verimlilik oranları üzerinde duruldu.

Nitelikli iş gücü ve iş güvenliği önceliği

Toplantının en kritik başlıklarından birini iş gücü yapısı oluşturdu. Özellikle yer altı üretiminde görev yapan nitelikli işçi sayısındaki eksikliğin üretim süreçlerini olumsuz etkilediği vurgulanırken, yeni işçi alımları ve personelin eğitim süreçlerinin hayati önem taşıdığı ifade edildi. İş sağlığı ve güvenliği kapsamında ise grizu riskine karşı alınan önlemler, modern havalandırma sistemleri ve gaz izleme teknolojileri komisyon üyelerine aktarıldı. Metan gazının sadece bir risk değil, aynı zamanda bir enerji potansiyeli olduğu belirtilerek bu gazın ekonomiye kazandırılması projeleri ele alındı.

Geleneksel kömür üretiminin ötesinde, TTK sahalarında son yıllarda dünyada stratejik önemi artan nadir toprak elementleri üzerine yürütülen çalışmalar da gündeme geldi. Bu elementlerin varlığına yönelik analizlerin devam ettiği, potansiyelin kesinleşmesi durumunda Türkiye ekonomisine önemli bir stratejik katkı sunulabileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin