Keltepe'deki Orman Yangını 15 Saatte Kontrol Altına Alındı - Karabük Haber Postası
ggggggggggggggggggggggggggggg
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
29 Temmuz, 2025 10:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Keltepe’deki Orman Yangını 15 Saatte Kontrol Altına Alındı

Karabük’ün Keltepe bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, ekiplerin yoğun çabasıyla sabahın ilk ışıklarına kadar süren müdahaleler sonucu kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları başladı.

Kahyalar Köyü’nde çıkan yangına, ilk andan itibaren 4 helikopter, 174 araç ve 481 personelle hızlı ve etkili şekilde müdahale edildi. Yaklaşık 15 saat boyunca aralıksız çalışan ekipler, zorlu şartlara rağmen alevlerin yayılmasını engellemek için büyük bir mücadele verdi.

VALİ YAVUZ SAHADA KOORDİNASYON SAĞLADI
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangının etkili olduğu bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yangınla mücadele sürecine Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt da katılarak destek verdi.

Vali Yavuz yaptığı açıklamada, güvenlik gerekçesiyle Kahyalar Köyü’ne bağlı Kabaoğlu ve Çakırlar mahalleleri ile Kaleköy Merkez ve Sarıkonak mahallelerinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti. Yangının kontrol altına alınmasında ekiplerin azmine ve koordinasyonun önemine dikkat çeken Yavuz, “Devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sahadayız. Süreci titizlikle takip ediyoruz” dedi.

“RABBİM TÜM EKİPLERİMİZE KUVVET VERSİN”
Yangınla mücadelede görev alan tüm ekiplere teşekkür eden Vali Yavuz, “Yangınla mücadele eden tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyor, Rabbim’den güç ve kuvvet vermesini niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili incelemeler sürerken, soğutma çalışmaları bölgedeki olası yeni tehlikelere karşı devam ediyor. Yetkililer, vatandaşları orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
beunlu akademisyen ulusal toplantida moderator oldu zzbGRSDj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN’lü akademisyen ulusal toplantıda moderatör oldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Eğitim Fakültesi İngilizce Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Tuğba Aydın Yıldız, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile British Council iş birliğinde düzenlenen “İngilizce Dil Eğitiminde Yenilik ve Teknoloji Ulusal Politika Diyaloğu” toplantısına katıldı. Yıldız, program kapsamında gerçekleştirilen yuvarlak masa oturumlarından birinde moderatörlük yaptı.

25-26 Mart 2026 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen toplantıda, İngilizce dil eğitiminde dijitalleşme, yapay zekâ uygulamaları ve teknolojik dönüşüm konuları ele alındı. Kamu kurumları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlardan temsilcilerin yer aldığı programda, eğitimde teknoloji kullanımına yönelik politika geliştirme süreçleri masaya yatırıldı.

Toplantı kapsamında düzenlenen oturumlarda; yapay zekâ destekli öğrenme ortamları, öğretmenlerin dijital yeterlilikleri, ölçme ve değerlendirme sistemleri ile eğitimde teknolojinin sürdürülebilir kullanımı gibi başlıklar görüşüldü.

Yuvarlak masa oturumlarından birinde moderatör olarak görev alan Dr. Tuğba Aydın Yıldız, eğitimde yapay zekâ ve yabancı dil öğretimi alanındaki çalışmaları doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu.

Program sonunda, İngilizce dil eğitiminde teknolojinin etkin ve etik kullanımına yönelik politika önerilerinin geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin