Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Keltepe Kayak Merkezinde Kış Sezonu Hazırlıkları başladı

Gündem Yayın: 29.04.2020 22:56
Keltepe Kayak Merkezinde Kış Sezonu Hazırlıkları başladı

Karabük’ün en yüksek noktası olan 2 bin rakımlı Keltepe mevkisinde Ocak ayında hizmete giren Keltepe Kayak Merkezi’nde kış sezonu hazırlıkları kapsamında altyapı ve yol genişletme çalışmaları başlatıldı.
Yapılan çalışmaları inceleyen Karabük Valisi Fuat Gürel’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uzun, altyapı ve yol genişletme çalışmalarında kullanılacak olan malzemenin seyyar konkasör ile Pirinçlik mevkisinde bulunan taş ocağından temin edildiğini belirtti.
Keltepe Kayak Merkezi alt günübirlik tesislerinde de incelemelerde bulunan Vali Gürel, beraberinde bulanan Mehmet Uzun ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven’e otopark alanının genişletilmesi, tuvalet ve mescit yapılması için gerekli çalışmaların yapılarak fizibilite raporlarının hazırlanması talimatını verdi.
Vali Gürel, Keltepe Kayak Merkezi’ni geçen kış döneminde günü birlik tesisler olarak hizmete aldıklarını hatırlattı.
Merkezin hizmete girmesinin ardından büyük bir rağbet gördüğünü ifade eden Gürel, “Kış turizmi açısından bölgemizdeki en yeni tesis olma özelliğini gösterdi, ilimiz dışından ve çevre illerden de misafirler ağırladık. Kayak merkezinin geçen yıl genişlettiğimiz 4 kilometrelik yolu ile köy geçişlerinde yapmış olduğumuz duvarlardan dolayı asfalt yapamadığımız 1,5 kilometrelik, toplamda 5,5 kilometrelik yolun alt yapısını hazırlayıp asfaltını yapacağız. Özel İdare ekiplerimiz yolun alt yapısın hazırlıyor. Bu işler bittiğinde yolun asfaltını yapıp hizmete sunacağız” dedi.

SADECE KIŞIN DEĞİL BİR YIL HİZMET VERECEK
Zor günlerden geçildiğini, bu nedenle bu çalışmayı oldukça önemsediğini aktaran Gürel, şunları kaydetti:
“İl olarak korona virüs salgını ile bütün gücümüzle mücadele ederken diğer taraftan projelerimizi de takip ediyoruz, üstünde çalışıyoruz. Güçlü bir devletiz, güçlü bir milletiz. Bir taraftan salgınla mücadele ederken bir taraftan da ilimiz genelinde yapılması gereken işleri takip ediyoruz. Kayak merkezimizi sadece kış turizmi ile ilişkilendirmeyip tüm mevsim boyunca nasıl kullanabiliriz onun da çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda geçmiş sezonda yaşadığımız ve vatandaşlarımız tarafından bildirilen sıkıntıların tekrar yaşanmaması için tedbirler planlıyoruz.”
Vali Gürel, bakanlıklar nezdinde Karabük’e yapılacak yatırımları takip eden milletvekilleri, sahada bu işleri yapan kurum yöneticilerine ve ekiplerine, Özel İdareye teşekkür ederken, Keltepe Kayak Merkezi’nin yapılmasında, fikir aşamasından bu hale gelmesine kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rize Ziraat Odası Başkanlığı’ndan çay üreticilerine budama çağrısı

Ekonomi Yayın: 03.05.2024 16:24
İhlas Haber Ajansı
Rize Ziraat Odası Başkanlığı’ndan çay üreticilerine budama çağrısı

Doğu Karadeniz bölgesinde yeni yaş çay sezonu için çay üreticileri çaylıklarında hazırlıklarında sona doğru gelmeye başladı. Yakın zamanda yaş çay sezonun açılması beklenirken Rize Ziraat Odası Başkanlığı da çay üreticileri budamaların yapması için uyarıda bulundu.

Bu yıl özel sektör çay fabrikalarının yaş çay taban fiyatının altında üreticilerde çay alması bekleniyor. Bu durumdan ötürü ÇAYKUR’a çay satmak için üreticilerin çay tarım arazilerinin 10’da 1’ini budamak zorunda olduğunu belirten Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, budama işlemi gerçekleştirmeyen üreticilerin ÇAYKUR’a çay satamayacağı uyarısında bulundu.

“ÇAYKUR budamalarımızı muhakkak 10’da 1 oranında yapmalıyız”

ÇAYKUR’a çay satılması için budamaların kesinlikle yapılması gerektiğini belirten Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, “Özel sektör çay fabrikaları peşin alımları kredi kullanarak yapabiliyordu. Bu yıl faizlerin çok yüksek oluşundan dolayı özel sektörün sıcak paraya ulaşmasında zorluklar yaşanabilir. Bu yüzden taban fiyatının altında alımlar, vadeli alımlar, sektör de bu gibi maddi sıkıntılar yaşayabiliriz. Bunları yaşamama açısından çayımızı dengeli bir şekilde piyasaya verebilmek adına ÇAYKUR budamalarımızı muhakkak 10’da 1 oranında yapmalıyız. 1 milyon 250 bin ton ortalama civarında Rize, Artvin, Trabzon bölgelerinde bir yaş çay yaprağı var. Bunun da yarı oranındaki kısmını ÇAYKUR’un fabrikalarında işleniyor. Diğer yarısı özel sektör çay fabrikalarında işleniyor. Eğer biz budama yapmazsak ÇAYKUR’a çay satamayız. Bu özel sektör fazla yaş çay işleme zorunda kalır. İşleme kapasitesinde sıkıntılar yaşanır ve taban fiyatının altında alımlar ve vadeli alımlar gerçekleşir. Piyasanın dengeli bir şekilde yaş çayı işleyebilmesi adına muhakkak budamaları yapıp ÇAYKUR’a işletmeliyiz. Budamanın faydaları yaprağın gençleşmesi, bitkinin gençleşmesi gibi birçok etkeni var. Budama yapılan arazilerimizde daha taze, daha kaliteli çaylar oluşur. Budama yapmayan yerlerde daha körpe, daha kart yaş yaprağa ulaşmak mümkün. Kaliteli Çay elde edebilmek için muhakkak budamalarımızı gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.