Keltepe Kayak Merkezi sezona hazır - Karabük Haber Postası
keltepe kayak merkezi sezona hazir heiXhN13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Keltepe Kayak Merkezi sezona hazır

Karabük’te yeni kayak dönemi hazırlıklarının tamamlandığı 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi kayakseverleri konuk etmeyi bekliyor.

Türkiye’nin 53. kayak merkezi olan ve 2 bin metre rakıma sahip Keltepe Kayak Merkezi’nde kâfi kar yağışı sonrası yeni kayak dönemi için hazırlıklar tamamlandı. Bu dönem da Keltepe’nin sunduğu doğal hoşluklar ve çağdaş tesisle kayakseverler unutulmaz bir kayak tecrübesi yaşayacak.

875 uzunluğunda telesiyej, 500 metre uzunluğunda teleski ve babylift bulunan tesis kayak tutkunlarının gözdesi olma yolunda da ilerliyor.

Kayak Federasyonu Karabük Vilayet Temsilcisi İsmail Özcan, “2024-2024 hazırlıklarına başladığımızı duyurmuştuk. Bugün itibariyle de kayak yapmaya elverişli bir duruma geldi tesisimiz. Hasebiyle tüm etraf vilayetlerdeki kayak severleri, sporseverleri kayak merkezimize kayak yapmaya bekliyoruz” dedi.

Tesiste değiş derecelerde zorluklara sahip pistlerin bulunduğunu tabir eden Özcan, “Beş tane bağımsız pistimiz var. 875 metre uzunluğunda bir telesiyej, 500 metre uzunluğunda bir teleski ve bir babyliftimiz mevcut. Bu tesisin kesinlikle görülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bütün etraftaki vilayetlerimizi ve sporseverleri dağımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dea
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
03 Nisan, 2026 11:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Değirmenci: “Kardemir’in Bugünkü Parlak Günlerinde Emekçilerin Payı Büyüktür”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Ülkemizin ilk ağır sanayi kuruluşlarından ve ülke ekonomimizin can damarlarından olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ile bu güzide fabrikayı bağrında saklayan, besleyen, büyüten Karabük’ün 89 yıllık gurur ve şerefle dolu bir geçmişi geride bırakmasının ve emin adımlarla yüzüncü yılına yürüyüşüne katkı vererek şahitlik etmenin huzurunu, mutluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Yunus Değirmenci, KARDEMİR’in temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşunun 89. yılı vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.
3 Nisan 1937 yılında KARDEMİR’in temellerinin atıldığını ve Karabük’ün kurulduğunu hatırlatan Genel Başkan Değirmenci, “3 Nisan tarihi, sadece bir tarih olmanın çok daha ötesinde, emeğin aslanları ve Sendikamız Özçelik-İş için de çok derin anlamlar taşımaktadır. 3 Nisan’da yerli ağır sanayimizin ayağa kaldırılması için büyük bir adım atıldı. Bugün KARDEMİR’in geldiği gıpta edilesi devasa noktayı göz önüne aldığımızda, emekçiler olarak ortaya koyduğumuz alın terimizin ve emeğimizin ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlıyoruz. Bu pencereden baktığımızda KARDEMİR’in bugünkü parlak günlerinde emekçilerin payı inkar edilemez ölçüde büyüktür.” ifadelerini kullandı.

Geride kalan KARDEMİR’in 89 yıllık geçmişinin her karesinde, her köşesinde, her nefesinde, her zor anında, Karabük emekçisinin alın terinin bulunduğunu belirten Değirmenci, “KARDEMİR’i bir asra yakın bir zamandır ayakta tutmak, bu doğrultuda çok büyük işler başarmak, büyük bir inanç ve azmin göstergesidir. Emeğin ve alın terinin savunucu olan bir kuruluşun her bir kademesinde görev almış ve bugün genel başkanı olarak, ülkemizin gözbebeği KARDEMİR’i huzur ve iş barışı içerisinde yüzüncü yılına doğru taşımaktan büyük şeref duyuyoruz. Otomotivden savunma sanayine ve demiryolu rayı ve tekerine kadar birçok ürünü üretip ülkemize kazandıran, ülkemizi yine birçok çelik mamülünde dışa bağımlılıktan kurtaran bir KARDEMİR’in varlığına gıpta ile bakıyoruz.” dedi.

“KARABÜK, KARDEMİR VE ÖZÇELİK-İŞ AYRILMAZ BİR BÜTÜNDÜR”

Karabük’ün ve KARDEMİR’in dününde, bugününde Özçelik-İş’in olduğunu, yarınlarında da olmaya devam edeceğini kaydeden Değirmenci, “Karabük, KARDEMİR ve Özçelik-İş ayrılmaz bir bütündür. Özçelik-İş Sendikası, KARDEMİR’deki iş barışı ve huzurunun, birlik, beraberlik ve kardeşliğin garantisi olmaya devam edecektir. Bu vesileyle KARDEMİR’in ve Karabük’ün 89. Kuruluş yıldönümünü canı gönülden tebrik ediyorum. KARDEMİR’in kuruluşunda emeği olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, geçmişte KARDEMİR’in bünyesinde alınterini esirgememiş ve ahirete intikal etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün itibariyle KARDEMİR’de emeğiyle, alın teriyle ailesinin rızkını kazanan emeğin aslanlarına, bugüne kadar KARDEMİR’e bilgi ve birikimleriyle katkı sunmuş olan tüm yetkililere, Karabük halkına, siyasetçilerine, kanaat önderlerine, sivil toplu kuruluşu temsilcilerine, KARDEMİR’in bugünlere gelmesinde güçlü bir irade ortaya koyan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen tüm devlet kademimize şükranlarımı sunuyorum.” diyerek 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” yapılması çağrısını bir kez daha yeniledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin