karabuk
İmsak 06:06
Güneş 07:31
Öğle 13:08
İkindi 16:06
Akşam 18:36
Yatsı 19:56
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ağustos, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kelkit’te buğday hasadı başladı, yağışlar rekolteyi olumsuz etkiledi

Gümüşhane’de buğday hasadı başladı. Bu yıl Haziran ayı sonu ve Temmuz ayı boyunca etkisini gösteren yağışlar nedeniyle rekoltenin düşük olması bekleniyor.
Geniş arazilere ve verimli toprağa sahip Kelkit ilçesinde buğday hasadı başladı. İlçede 80 bin dekarlık alan üzerine çiftçiler tarafından binbir emekle ekilen buğday rekoltesinin bu yıl 5 bin ton olması bekleniyor. Dereyüzü köyünde arazilerine buğday eken çiftçiler ise Mayıs ayında meydana gelen aşırı sıcak havanın ve Haziran sonu ile Temmuz boyunca yaşanan aşırı yağış ve akabinde meydana gelen seller nedeniyle ürünlerinin olumsuz etkilendiğini, bu nedenle rekoltelerinin yarı yarıya düşebileceğini söyledi. Tarım İlçe Müdürlüğü’nün destekleriyle birlikte çalışmalarını yürüten çiftçiler, sulak arazilerde bulunan tarım ürünlerinin ise rekoltesinin yüksek olacağını dile getirdi.

“Mevsimsiz yağmurlar ürünlerimizi olumsuz etkiledi”
Kelkit’in Dereyüzü köyünde çiftçilik yapan Hüseyin Algül, “Hasadımız normal ilerliyor, yağışlar ve yaşanan sel nedeniyle bu sene verim biraz düşük. Biz burada arpa ekiyoruz, buğday ekiyoruz bu sene bir de nohut çıktı. Temmuz ayının sonlarında başlıyoruz hasada. Mevsimsiz yağmur yağınca buğday ince oluyor, bize yağmur Nisan ayında lazım. Haziran’da yağınca yağmur verim düşük oldu biraz” dedi.

“Rekolte yarı yarıya düştü”
Dereyüzü köyü muhtarı Aslan Güney ise, “Köyümüzde 3 bin dönüme yakın buğday ekim alanımız var, bin dönüm de arpa ekiliyor. Bu sene rekoltemiz zamansız yağan yağmurlar nedeniyle düşük oldu. Normalde Nisan-Mayıs aylarında yağış alan bölgemiz bu sene Haziran ayında yağış aldı rekolte yarı yarıya düştü. Su altındaki mahsulümüz iyi ama hububatta sıkıntımız büyük” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Devrek Ramazan ayının ilk Cuma namazı kılındı

Devrek Ramazan ayının ilk Cuma namazı yoğun katılım ile idrak edildi.
İslam aleminin kutsal ayı olan 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının başlaması nedeniyle mübarek ayın da ilk Cuma namazını kılmak için Devrekliler camilere akın ettiler. İslam aleminde 11 Ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının başlaması nedeniyle mübarek ayın ilk Cuma namazında da Devrekli vatandaşlar camilere akın ettiler. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde ve çevresinde ikamet eden müminler Ramazan ayının ilk Cuma namazını eda edebilmek için çevrelerde camilere akın ettiler.
Mübarek ayın ilk Cuma namazını eda edebilmek için adeta birbirleriyle yarışan vatandaşlar namaz kılmak için iştirak ettikleri camilerin içlerinde yer bulamayanlar namazlarını camilerin avlularında ve yollarda eda etmek zorunda kaldılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin