Karabük Postası tarafından
29 Eylül, 2023 11:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kediyi ezip kaçan sürücüye 4 bin 554 lira ceza kesildi

Karabük’te kediyi ezdikten sonra olay yerinden kaçtığı tespit edilen otomobil sürücüsüne 4 bin 554 lira para cezası kesildi. Olay, 19 Eylül Salı günü Şirinevler Mahallesi İlhanlılar Caddesi mevkiinde meydana geldi. İsmi ve plakası belirlenemeyen otomobil sürücüsü, yolun ortasında yatan kediyi dönüş yaptığı sırada ezerek yoluna devam etmişti. Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri KGYS ve güvenlik kameralarını izledikten sonra sürücünün Y.T. olduğunu tespit etti. Sürücüye 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu maddesi gereğince 4 bin 554 lira idari para cezası uygulandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzon’da sel hasarları servislere araç girişini artırdı

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde tesirli olan yağışların yol açtığı sel ve su baskınları sonucu çok sayıda araç ziyan gördü. Hasar gören araçlar servisleri doldurdu.
Konuyla ilgili ikazlarda bulunan Renault Dacia Bayi Servis Müdürü Hasbi Çakıroğlu, hasarın boyutunun su alma ölçüsüne nazaran değiştiğini belirterek, "Sel hasarından ötürü birinci günden beri servisimize araçlar gelmeye devam ediyor. Aracın hasarı, suyun içine girme ve su alma ölçüsüne nazaran değişiyor" dedi.

"Aracı zorlamayın"
Sürücülerin yaptığı en büyük kusurun su içindeki aracı çalıştırmaya kalkışmak olduğunu kaydeden Çakıroğlu, "Aracı kurtarayım derken çalıştırarak suyun içine giriyorlar. Su birikintisi olan yerlerde çukur olup olmadığını bilemezsiniz. Araç motor ya da şanzıman düzeyinde su aldığında çalıştırılırsa hasar kaçınılmaz olur. Bu biçim durumlarda erken müdahale yapılamıyorsa, araç belli bir düzeye kadar suya gömüldüyse artık çalıştırmaya çalışmasınlar. O noktadan sonra her teşebbüs hasarı büyütür" diye konuştu.
Suyun aracın çeşitli kesimlerine ziyan verdiği belirten Çakıroğlu, "Su motor düzeyine ulaştığında, motorun iç aksamına girebilir. Şanzımana da havalandırmalardan su girebilir. Araç yokuş aşağı bir yerdeyse, egzozdan da su alabilir ve bu da direkt motora ziyan verir. Bu tıp hasarlar araçlara önemli manada ziyan verebiliyor. Döşemelere giren su, aracın elektronik sistemine de ziyan verebilir. Paklık çok değerli. Sudan ötürü ilerleyen vakitlerde paslanmalar görülebilir. Aracın içinin çok uygun temizlenmesi ve kurutulması gerekir. Halı ve keçeler fazla su çektiği için bunların değiştirilmesini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde rutubet ve berbat koku kalabiliyor" dedi.

"Yüksek maliyetlere yol açabiliyor"
Çakıroğlu, motor hasarlarının yüksek maliyetlere yol açabileceğine dikkat çekerek, "Motor hasarı, aracı pert durumuna getirebilir. Yeni araçlarda motor maliyeti 300-350 bin TL ile 700-800 bin TL ortasında değişiyor. Şanzıman da ziyan görürse, bu maliyet aracın neredeyse yarısı kadar olabilir. Sigorta muhakkak bir limite kadar hasarı karşılar, üzerini karşılamaz. Bu yüzden yalnızca trafik sigortası yetmez, kasko olması vatandaş açısından daha güvenli" tabirlerini kullandı.

"Yer altı otoparklarına pompalar konulmalı"
Yer altındaki otoparklara pompalar yerleştirilmesi gerektiğini kaydeden Çakıroğlu, "Yer altı otoparklarına pompalar konmalı. Tahminen bu tahlil olabilir fakat ani su baskınlarında kâfi olmayabilir. Belediye, meteoroloji ve AFAD uyarıyor. Vatandaşlarımızın bu ikazları dikkate alarak araçlarını inançlı alanlara çekmeleri, bilhassa yer altı otoparklarından çıkarmaları gerekir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin