Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Üçburgu mevkiinde meydana gelen kazada yola birdenbire fırlayan kedi kazaya neden oldu. Şoförü bayan olan araba kediye çarpmamak için ani hareket yapınca taklalar atarak durabildi. Kazada 2 kişi yaralandı.
Olay, ilçenin Üçburgu mevkii Bakacakkadı-Zonguldak kara yolunda gece saatlerinde meydana geldi. Şoförü öğrenilemeyen 67 AU 566 plakalı araba, yolda seyir halinde gittiği sırada yola birdenbire fırlayan kediye çarpmamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte taklalar atarak durabildi. Kazada şoför ve yanında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayla birlikte yolda trafik durma noktasına geldi.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sıhhat, Çaycuma ve Gökçebey belediyelerinin itfaiye takımları ile bölge trafik grupları sevk edildi. Yaralılara sıhhat gruplarının olay yerinde yapılan birinci müdahalelerinin akabinde ambulanslarla en yakın hastanelere kaldırıldı. Araba ise alımlı yardımıyla yoldan kaldırılarak trafik akışı tekrar sağlandı.
Kazayla ilgili olarak polis soruşturma başlattı.


Kediye çarpmamak için manevra yapınca taklalar attı; 2 yaralı
Bolu’da hava sıcaklıklarının artmasıyla dondurma satışları arttı
Bolu’da hava sıcaklıklarının aniden yükselmesiyle sıcak havadan bunalan vatandaşlar, dondurmacılara ilgi gösteriyor.
Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan dondurmanın kent genelindeki satışlarında gözle görülür artış yaşandı. İzzet Baysal Caddesi üzerinde 19 yıldır dondurmacılık yapan ve tezgahında 30 çeşit dondurma bulunduran Mehmet Sucu, Boluluların yaz-kış dondurma tüketmeye alışkın olduğunu ancak yazın gelmesiyle talebin katlandığını ifade etti.
“Dondurma değil, buz hasta eder”
Satışa sunduğu dondurmaların Kahramanmaraş’ta hazırlandığını söyleyen Mehmet Sucu, “Yazın gelmesiyle birlikte vatandaşlar yavaş yavaş dondurma yemeye başladı. Bolu’da yaz kış dondurma satışlarımız oluyor zaten. Vatandaşlar Bolu soğuğuna alışkın olduğu için kışın tükettikleri dondurma onları etkilemiyor. Dondurmamız yaz-kış yenilebilir. İçinde gerçek salep ve keçi sütü var. Çocukların boğazını şişirip hasta etme gibi bir durumu olmaz” değerlendirmesinde bulundu.
Yetişkinlerin genellikle karadut, ballı badem, kavun ve mangolu, çocukların ise en çok çilekli dondurmayı tercih ettiğine dikkati çeken Sucu, dondurmanın bu seneki top fiyatının 50 lira olduğunu söyledi. Toplumdaki “dondurma hasta eder” algısına da değinen Sucu, şunları kaydetti:
“Aslında dondurma değil, buz hasta eder. Bu dondurmanın içerisinde buz yok. Donmuş halde ama salep bunun buz olmasını engelliyor. Biz burada dondurmayı döverek işlediğimiz için içinde buzdan eser kalmıyor. Boğaz şişirmiyor, hasta etmiyor.”

