Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ağustos, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kedilerin yılanla imtihanı

Karabük’te 3 kedinin yılanı yakalama mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Karabük’ün Kapullu Mahallesi’nde, bir evin önünde oynayan anne kedi ve iki yavrusunun yılanla verdiği mücadele, çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olay, mahallede yaşayanlar arasında büyük ilgi uyandırdı. Olay sırasında, anne kedi ve yavruları, yerde sürünen yılanı fark etti. Kediler, yılanı dikkatlice izlemeye başladı ve aralarında kısa bir süre tereddüt ettikten sonra harekete geçti. Yavrular da annelerini takip ederek yılanı yakalamaya çalıştı.
Yaklaşık 5 dakika süren mücadelede, kediler yılanla sürekli temasa geçmeye ve onu etkisiz hale getirmeye çalıştı. Mücadelenin sonunda, kedilerden biri yılanı yakalamayı başardı ve ağzına alarak bölgeden uzaklaştı. Bu sırada, olaya tanık olan çevredeki bir kişi, yaşananları cep telefonuyla kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin