Kdz. Ereğli’de yapılan kask kullanımı uygulamaları sonuç vermeye başladı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2024 16:23 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz. Ereğli’de yapılan kask kullanımı uygulamaları sonuç vermeye başladı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde Motosiklet Kullanımında Artışından sonra Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik şubesinin Denetimleri sonuç vermeye başladı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde son dönemde motosiklet kullanımında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu artışla birlikte trafik güvenliği endişeleri de beraberinde gelirken, Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek önleyici önlemler almaya başladı.

Ereğli’de özellikle gençler arasında popüler olan motorsiklet kullanımı, şehir içi trafiğin dinamiğini etkileyen önemli bir faktör haline geldi. Bu durumla başa çıkabilmek ve trafik güvenliğini sağlamak adına Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Ekipleri yoğun bir denetim süreci başlattı. Son dönemde yapılan trafik denetimlerinde, özellikle motorsiklet sürücülerinin kask takma zorunluluğuna uydukları ve genel olarak trafik kurallarına riayet ettikleri dikkatten kaçmadı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu denetimlerin sadece kural ihlallerini önlemekle kalmayıp aynı zamanda bilinçli sürücü davranışlarını teşvik ettiğini belirtti. Ereğli ilçesindeki bu uygulamaların vatandaşlar arasında da olumlu karşılandı ve genel trafik disiplininin arttığı gözlemlendi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimlerin sürekliliğini sağlayarak şehir içi trafiğin daha güvenli ve düzenli olması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te üst geçit var, kullanan yok

Karabük’te yayaların güvenliği için yapılan üst geçitlerin yeterince kullanılmaması, kazalara davetiye çıkarıyor.

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde yayaların güvenli geçişini sağlamak amacıyla inşa edilen üst geçitlere rağmen, bazı vatandaşların bu köprüleri tercih etmediği gözlemleniyor. Üst geçitlerin hemen yanındaki karayolundan karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalar, hem kendi can güvenliklerini hem de sürücülerin güvenliğini riske atıyor.

Özellikle şehir merkezine yakın noktalarda günün farklı saatlerinde sıkça yaşanan bu durum, dikkat çekiyor. Kısa yoldan geçmeyi tercih eden yayaların bu alışkanlığı, olası kazalara davetiye çıkartıyor.

Sürücüler ise aniden yola çıkan yayalar nedeniyle zor anlar yaşadıklarını ifade ederken, trafik akışının hızlı olduğu bölgelerde ortaya çıkan bu durumun, ani frenlere ve tehlikeli manevralara yol açtığı belirtiliyor. Yetkililerin, üst geçit kullanımını artırmaya yönelik önlemler alması bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin