KDZ. Ereğli'de PORDUS İşletim Sistemi Tanıtıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Aralık, 2015 08:32 tarihinde yayınlandı
0
0

KDZ. Ereğli’de PORDUS İşletim Sistemi Tanıtıldı

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli İlçesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından ‘Milli Yazılım Pordus’ konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Pardus Topluluk Takım Lideri Ümit Derelier katıldı.
BEÜ’ye bağlı Ereğli İlçesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Milli Yazılım Pordus’ kon ulu konferans düzenledi. Ereğli Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Pardus Topluluk Takım Lideri Ümit Derelier yer aldı.
Pardus Topluluk Takım Lideri Ümit Derelier, Pardus İşletim Sisteminin adını Anadolu Parsından aldığını söyledi. Derelier konuşmasında şunları söyledi;
“Ülkemiz İşletim sistemi olarak işgal altında. Kullanıcıların yüzde 99’u farklı işletim sistemleri kullanıyor. Telefonlara bir uygulama yüklüyorsunuz, arka planda bir sürü yetki istiyor. Bunları çoğunuz okumuyor ve yüklüyorsunuz. Evlerde yüzde 99 lisanssız yazılım kullanılıyor. Bilgisayarınız yasaklı bilgisayar haline gelmesin. Bunu kullanmayın. Gelin Pardus kullanın.
Pardus kullandığınızda beş yıl için yedi gün yirmi dört saat teknik destek sağlayacağız. Pardus TÜBİTAK tarafından 1 Eylül 2003 tarihinde başlatıldı. Akıllı tahtalarda Pardus Etkileşimli Tahta Sürümü diye bir sürüm çıkarıldı. Fatih projesi kapsamında 85 bin akıllı tahtaya Pardus yüklendi ve gönderildi. Gayet güzel çalışıyordu maalesef bazı işler oldu, karanlık eller devreye girdi ve bu projede geri adım atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Pardus yüklenmeden önce Microsoft’a gidip, ‘Ben akıllı tahta kullanacağım, akıllı tahta lisans bedeli ne kadar’ diyor. Onlar da 400 dolar gibi bir rakam söylüyor. Bakanlık da TÜBİTAK’a gelip ‘Benden böyle bir lisans bedeli istediler, siz yapabilir misiniz,’ diyor. Bunun üzerine TÜBİTAK bir çalışma yapıyor ve Akıllı Tahta Sürümünü çıkartarak yüklüyor. 85 bin Akıllı tahta sahaya gittikten, gayet güzel çalıştığı görüldükten sonra Microsoft durumdan rahatsızlık duyuyor. Milli Eğitim Bakanlığına gidiyor, size 400 dolar dediğimiz Akıllı Tahta Sürümünü bedava vereceğim diyor. Tek şartım var Pardus’u kaldıracaksınız diyor. Bizimkiler de kabul etti. 85 bin akıllı tahtadan Pardus kaldırıldı, yerine Windows kuruldu. Geriye kalan 650 bin akıllı tahta da Windows olarak elimizde. Nasıl gelişir bu düzen? Bir devlet kurumu dahi desteklemezken, devletin çıkardığı bir sistemi diğer devlet kurumu desteklemezse bu gelişir mi?”
Konferans BEÜ Ereğli İlçesi Meslek Yüksek Okulu’nda ki öğrenciler Asım Can Aktın, Abdullah Erşan, Bilgehan Aykın, Burhan Orhan, Murat Can Düzdaş ve Sercan Sevim, Okutman Hasan Çınar’ın danışmanlığında gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
a milli futbol takiminin dunya kupasina katilmaya hak kazanmasi trabzonda coskuyla kutlandi DUmvcuQ5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

A Milli Futbol Takımı’nın, Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanması Trabzon’da coşkuyla kutlandı

A Milli Futbol Takımı’nın, deplasmanda Kosova karşısında aldığı 1-0’lık galibiyet ile 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanması Trabzon’da coşkuyla kutlandı.

2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Türkiye Milli Futbol Takımı, deplasmanda Kosova’yı 1-0 mağlup etti. Milliler, 24 yıl aranın ardından Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanırken, karşılaşma tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da binlerce kişiyi ekran başına kilitledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, A Milli Takım’ın Dünya Kupası yolundaki heyecanına ortak olmak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Türkiye-Kosova karşılaşması, kentin merkezi konumundaki Meydan bölgesine kurulan dev ekrandan canlı olarak yayımlandı.

Karşılaşmayı dev ekrandan takip eden Trabzonlular, ay-yıldızlıların 1-0’lık galibiyetinin ardından büyük sevinç yaşadı. Vatandaşlar, horon ve kolbastı oynayarak tezahüratlar eşliğinde galibiyeti kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin