Kdz. Ereğli’de 23 Nisan Kutlamaları coşkuyla başladı - Karabük Haber Postası
kdz ereglide 23 nisan kutlamalari coskuyla basladi idkwbUQO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz. Ereğli’de 23 Nisan Kutlamaları coşkuyla başladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 105. yıl dönümü hasebiyle Kdz. Ereğli’de çelenk sunma merasimi düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen merasimde, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Harun Akgül, iki öğretmen eşliğinde anıta çelenk sundu. Akabinde hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Merasime, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapan, Karadeniz Bölge Kumandanı Deniz Albay Ahmet Öztürk, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Aksiyon Ertuğ Ertuğrul’un yanı sıra protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resmi merasimin akabinde gün uzunluğu devam eden kutlama etkinlikleriyle çocuklar bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22222222
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2026 14:54 tarihinde yayınlandı
0
0

“Karadenizliler Horon Gecesi” etkinliği ertelendi

Karabük’te 17 Nisan Cuma akşamı düzenlenmesi planlanan “Karadenizliler Horon Gecesi” etkinliği, 24 Nisan Cuma akşamına ertelendi.

Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada, son günlerde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtildi. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu öğretmen ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu 16 kişinin yaralandığı, ardından Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırıda ise 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 17 kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bu acı olaylar nedeniyle 17 Nisan’da yapılması planlanan etkinliğin 24 Nisan Cuma akşamına ertelendiği ifade edildi.

Komite, tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, “Böylesi günlerde acılarımızı paylaşıyoruz” mesajını verdi. Ayrıca şehre gelecek sanatçıların gösterdiği hassasiyet için teşekkür edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin