23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 105. yıl dönümü hasebiyle Kdz. Ereğli’de çelenk sunma merasimi düzenlendi.
Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen merasimde, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Harun Akgül, iki öğretmen eşliğinde anıta çelenk sundu. Akabinde hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Merasime, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapan, Karadeniz Bölge Kumandanı Deniz Albay Ahmet Öztürk, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Aksiyon Ertuğ Ertuğrul’un yanı sıra protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Resmi merasimin akabinde gün uzunluğu devam eden kutlama etkinlikleriyle çocuklar bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı.


Kdz. Ereğli’de 23 Nisan Kutlamaları coşkuyla başladı
Yıldırım: “Esnaf yaşarsa şehir yaşar”
Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, şehrin üretim gücü olan esnafın yaşadığı ekonomik zorlukları ve artan maliyet baskısını yakından takip ettiklerini belirtti.
Yıldırım, yaptığı açıklamada; “Bugün bir esnaf dükkânını açarken yalnızca satış yapmayı değil; kira, elektrik, su, vergi, sigorta, Bağ-Kur, personel giderleri ve daha birçok ağır yükü aynı anda omuzlamak zorunda kalmaktadır. Dışarıdan bakıldığında yalnızca ‘kazanç’ görülse de, işin perde arkasında büyük bir emek, mücadele ve fedakârlık vardır.
Esnafımız; bu şehrin alın teridir, istihdamıdır, bereketidir. Ancak artan maliyetler karşısında ayakta kalabilmek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Küçük esnafın güçlenmesi, yerel ekonominin güçlenmesi demektir.
Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak; esnafımızın sesi olmaya, sorunlarını ilgili mercilere taşımaya ve çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. Esnaf yaşarsa şehir yaşar” ifadelerine yer verdi.

