23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 105. yıl dönümü hasebiyle Kdz. Ereğli’de çelenk sunma merasimi düzenlendi.
Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen merasimde, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Harun Akgül, iki öğretmen eşliğinde anıta çelenk sundu. Akabinde hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Merasime, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapan, Karadeniz Bölge Kumandanı Deniz Albay Ahmet Öztürk, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Aksiyon Ertuğ Ertuğrul’un yanı sıra protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Resmi merasimin akabinde gün uzunluğu devam eden kutlama etkinlikleriyle çocuklar bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı.


0
Kdz. Ereğli’de 23 Nisan Kutlamaları coşkuyla başladı
0
0
Amasra’da çatı yangını: Evlerindeki çifti vatandaşlar kurtardı
Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evin çatısından çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın esnasında evlerinde bulunan çifti vatandaşlar kurtardı.
Amasra ilçesi Kum Mahallesi’nde 6 katlı bir apartmanın çatısında sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olayı gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Alevlerin yükseldiği çatının alt katında yaşayan bir çiftin yardımına ise çevredeki vatandaşlar yetişti. Çifti daireden çıkartan vatandaşlar, yangına müdahale etmeye çalıştı. Çift, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından apartmanın dışına çıkarılırken, yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

