Kdz. Ereğli’de 23 Nisan Kutlamaları coşkuyla başladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 105. yıl dönümü hasebiyle Kdz. Ereğli’de çelenk sunma merasimi düzenlendi.
Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen merasimde, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Harun Akgül, iki öğretmen eşliğinde anıta çelenk sundu. Akabinde hürmet duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Merasime, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapan, Karadeniz Bölge Kumandanı Deniz Albay Ahmet Öztürk, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak Milletvekili Aksiyon Ertuğ Ertuğrul’un yanı sıra protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Resmi merasimin akabinde gün uzunluğu devam eden kutlama etkinlikleriyle çocuklar bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından klâsik hale getirilen Milletlerarası Ultra Sümela Maratonu’nun 3.’sü büyük bir coşku ve iştirakle gerçekleştirildi.
Doğanın eşsiz hoşluklarına konut sahipliği yapan Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi Ulusal Parkı’nda düzenlenen aktifliğe, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yerli sportmenlerin yanı sıra birçok yabancı atlet da iştirak gösterdi. Sabah saat 07.00’de başlayan yarışın startı, Trabzon Büyükşehir Belediye Lider Vekili Faruk Kanca’nın iştirakiyle verilirken Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da maratona katılanlar ortasında yer aldı. Atletler; 61K, 22K ve 12K olmak üzere üç farklı parkurda kıyasıya çaba etti. İştirakçiler, Sümela Manastırı’nın eteklerinde, Karadeniz’in büyüleyici tabiatı eşliğinde unutulmaz bir spor tecrübesi yaşadı. Aktiflik boyunca sportmenler kadar izleyiciler de tabiatla iç içe geçen bu eşsiz atmosferin tadını çıkardı.
Yarışta 61K erkeklerde Kemal Kukul birinci olurken, Anton Kavtasev ikinci, Şakir Atmaca ise üçüncü sırada yer aldı. Bayanlar 61K kategorisinde Tatiana Maksimova birinciliği, Cemile Çelik ikinciliği elde etti. 22K erkeklerde Aykut Kırsay birinciliği elde ederken, Bülent Işık ikinci, Cevdet Aydemir ise üçüncü oldu. Bayanlar 22K kategorisinde Nilüfer Kemaloğlu birincilik ipini göğüslerken, Kübra Şen ikinci, Nihal Yüksel Yaylagül üçüncü sırada yarışı tamamladı. 12K erkeklerde Tuncay Uzuner birinci, Buyruk Ayvaz ikinci, Erhan Çalışkan üçüncü olurken; 12K bayanlarda Hava Terzi birinci, Derya Samancı ikinci, Berna Köksal ise üçüncü oldu. Yarış sonunda düzenlenen ödül merasiminde atletlere madalyaları takdim edildi.