blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ekim, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi’nde 113 ünite kan bağışı ile hedef aşıldı

BEUN Ereğli Eğitim Fakültesi Doruk Yerleşkesinde, 8 Ekim 2025 Çarşamba günü, "Kampüsün Kanında Hayat Var" projesi kapsamında kan bağışı aktifliği gerçekleştirildi. Türk Kızılay iş birliğinde düzenlenen kampanya, öğrenciler ve işçi tarafından ağır ilgi gördü.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin kuruluşunun 101. yılı anısına her ünite için belirlenen "101 ünite kan bağışı hedefi", Ereğli Eğitim Fakültesinde yüksek seviyede iştirakle aşıldı. Fakültede yürütülen kampanya kapsamında 180 müracaat alındı ve 113 ünite kan bağışı gerçekleştirildi.
Etkinlik mühletince fakülte yerleşkesinde gün uzunluğu yoğunluk yaşandı. Öğrenciler, akademik ve idari işçi, sabah saatlerinden itibaren bağış noktalarına gelerek istekli bağışta bulundu. Türk Kızılay grupları tarafından titizlikle yürütülen süreçte, bağışta bulunan şahıslara taşınabilir şarj aygıtı (powerbank) armağan edildi. Ayrıyeten, bağışçıların isimlerine üçer fidan dikilmesi planlandı.
Türk Kızılay yetkilileri, kampanya boyunca "Bir ünite kan, üç cana umut" vurgusuyla bağışın toplumsal kıymetine dikkat çekti. Aktiflik, sadece kan temini açısından değil, dayanışma ve gönüllülük kültürünün güçlendirilmesi tarafından de kıymetli bir kazanım sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trabzonspor deplasmanda Başakşehir ile karşılaşacak

Trendyol Harika Lig’in 13. haftasında RAMS Başakşehir ile Trabzonspor yarın oynayacakları maçla birlikte 35. sefer rakip olacak.
Trendyol Harika Lig’in 13. haftasında Başakşehir ile Trabzonspor, yarın saat 20.00’de Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda karşılaşacak. Ligdeki son iki maçında Galatasaray ve Corendon Alanyaspor ile berabere kalan Karadeniz grubu, İstanbul deplasmanında alandan galibiyetle ayrılarak yeni bir seri için birinci adımı atmak istiyor.

35. randevu
Başakşehir ile Trabzonspor, bugüne kadar 34 sefer karşı karşıya geldi. Kelam konusu karşılaşmalarda bordo-mavililer 14, turuncu-lacivertliler de 10 kere kazandı. 10 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Karadeniz grubunun 49 golüne, İstanbul grubu 38 golle karşılık verdi.

İstanbul’da Trabzonspor üstün
İki kadro ortasında İstanbul’da oynanan maçlarda da Trabzonspor’un üstünlüğü bulunuyor. Bu çabalarda Karadeniz takımı 8, turuncu-lacivertliler de 6 sefer alandan galip ayrıldı. 3 karşılaşmada ise taraflar üstünlük kuramadı. Geride kalan çabalarda bordo-mavililer 30 gol atarken, Başakşehir de 20 gol sevinci yaşadı.
İstanbul’da oynanan son iki maçı ise Trabzonspor 1-0 ve 3-0’lık skorlarla kazandı.

Fatih Tekke Başakşehir maçıyla başlamıştı
Trabzonspor Teknik Yöneticisi Fatih Tekke, Üstün Lig’in 13. haftasındaki Başakşehir maçıyla birlikte Karadeniz ekibinin başında ligde 24. karşılaşmasına çıkacak. Bu uğraşla bordo-mavililerin başında 258. gününü dolduracak olan Tekke, Trabzonspor ile birinci maçına da geçtiğimiz dönem Başakşehir karşısında çıkmıştı.

Halil Umut Meler yönetecek
Başakşehir ile Trabzonspor ortasında oynanacak karşılaşmada hakem Halil Umut Meler düdük çalacak. Meler’in yardımcılıklarını ise Çağlar Uyarcan ve Murat Temel yapacak. Maçın 4. hakemi ise Ayberk Demirbaş olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin