Reklam
Reklam

KDV Düştü, Fiyatlar Arttı

Karabük Postası tarafından
31 Mart, 2022 08:37 tarihinde yayınlandı
0

Hükümet tarafından gıdadan sonra temel ihtiyaç ürünlerinde yaptığı KDV indirimi fırsatçıları yeniden harekete geçirdi. Gıda da yapılan KDV indiriminden sonra yaşanan fiyat artışlarının temel ihtiyaç ürünlerinde yapılan KDV indirimim ardından yeniden yaşanmaya başladığı gözlendi.

Temel ihtiyaç ürünlerinde yapılan KDV indiriminin yürürlüğe gireceği tarih olan 1 Nisan öncesi  incelenen ürünlerin birçoğunda özellikle son iki-üç gün içinde fiyatlar tırmanmış durumda. Örneğin 27 Mart’ta 11.75 TL’den satılan kadın pedi  12.75 liraya yükseldi. 2.5 kg’lık sıvı bulaşık deterjanı 27 Mart’ta 25 TL’den satılırken, fiyat 39.90 TL’ye çıktı.

21’li 6 paket bebek bezi 26 Mart’ta 219.9 liradan satılırken, bu ürün 289 TL’den satışa konuldu. 3 katlı 32’li tuvalet kağıdı 109.80 TL’den satılırken, aynı ürünün fiyatı  118.80 liraya çıktı. Yine farklı bir markanın 3 katlı 32’li tuvalet kağıdı 94.95 TL’den satılırken, bu ürünün fiyatı 97.90 liraya yükseldi. 73.15 lira olan 12’li tuvalet kağıdı 79.90 TL’ye çıktı.

Bazı ürünlerde ise fiyatlar ikiye hatta üçe katladı. Örneğin, 400 ml’lik bir şampuan 17.10 TL iken, iki kattan fazla artarak 46.23 liraya yükseldi. 5 litrelik bir çamaşır suyu 25 Mart’ta 28.59 TL’den satılırken, 59 TL’ye, ardından 77.89 TL’ye çıktı. 200 gram 4’lü sabun 28.50 liradan satılırken, 46.90 TL’ye, daha sonra  ise 53.25 TL’ye yükseldi.

Bilindiği gibi temel gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 8’den 1’e indirileceği açıklandıktan sonra da fırsatçılar ortaya çıkmıştı. İndirim öncesinde fiyatlar artırılmış, KDV indirimleri artan fiyatlar üzerinden yapılmıştı.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, KDV indirimi açıklanmasının ardından yapılan her türlü fiyat artışının kötü niyetli olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız bu vurguncu zihni hem bakanlığa şikâyet etmeli hem de sosyal medyada afişe etmeli” dedi.

Stokçuluk yapanlara karşılık cezaların arttığını hatırlatan Ağaoğlu, “Ancak hâlâ yeterli değil. Hapis cezası asla paraya çevrilmemeli. Bu konuda düzenleme şart. Ayrıca mağaza kapatma cezası gelmeli. Ve bu mağazanın neden kapatıldığı da afişe edilmeli” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali olaylı sona erdi

uluslararasi kultur ve sanat festivali olayli sona erdi WZKaDQLI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’da 21-23 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde olaylar çıktı. Kaba üst araması yapmak isteyen 1 kişi gözaltına alındı.

Bartın’da ilki bu yıl gerçekleştirilen 1. Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 90’lık Karışık Kaset isimli konserde Kültür Bakanlığı Sanatçıları Neşe Dursun Saraç ve Suat Kılıç sahneye çıktı. Konser alanında bulunan gençler arasında çıkan tartışma, polis ve bekçilerin araya girmesiyle sonlandı. Daha sonra ise dışarı çıkarılan gruptaki kızlar arasında kavga çıktı. Kavga ederken yere düşen kızlar, polis ekipleri tarafından güçlükle ayırılarak, bölgeden uzaklaştırıldı. Konser devam ederken bu kez ise bir genç, zabıta ekipleri ile tartıştı. Diğer zabıtalar, polis ve bekçilerin araya girmesi ile tartışma büyümeden önlendi. Konser alanından uzaklaştırılan genç, bir süre sonra tekrar alana gelerek taşkınlık yaptı. Bunun üzerine bekçilerin üzerini aramak istediği genç, bekçilere direnince gözaltına alındı. Alkollü olduğu öğrenilen genç, ekip otosunu beklerken baygınlık geçirdi. İlk müdahaleyi yapan polisler, olay yerine ambulans çağırdı. Polislerin ilk müdahalesinin ardından kendine gelen genç gözaltına alındı.

Konser ise sanatçılara Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’nın hediye takdiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin