Reklam
Reklam

KBÜ’ye CheikhAntaDiop de Dakar Üniversitesinden ziyaret

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2021 07:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Senegal’in CheikhAntaDiop de Dakar Üniversitesi Dekanlarından oluşan heyeti makamında kabul etti.

Senegal’de bulunan CheikhAntaDiop de Dakar Üniversitesinde görevli dekanlar fakülteler arasında yapılabilecek iş birlikleri konusunda görüşmelerde bulunmak için KBÜ’ye geldi.

Karabük Üniversitesi ile CheikhAntaDiop de Dakar Üniversitesi arasında var olan işbirliğini genişletmek üzere Karabük Üniversitesine gelen heyette; CheikhAntaDiop de Dakar Üniversitesi Tıp, Eczacılık ve Ontoloji Bölümlerinin Dekanı Prof. Dr. AbdoulayeSamb, Bilim ve Teknoloji Bölüm Dekanı Prof. Dr. MamadouSidibe, Hukuki ve Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. AlassaneKante, Edebiyat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. AliouneBadaraKandji, Yüksek Politeknik Okulu Müdürü Prof. Dr. FalilouMbackéSamb, Üniversitenin Genel Sekreteri ElimaneBa yer aldı.

Heyeti KBÜ’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Karabük Ünviersitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat,  “Ülkemize ve üniversitemize hoş geldiniz. Ziyaretinizden güzel kazanımlar alarak döneceğinizi umuyorum. Karabük Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor.  KBÜ’de 10 bin civarında uluslararası öğrenci çok kültürlü bir ortamda eğitim görüyor. Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenciye sahip üniversiteyiz.  Senegalli öğrencilerimizden de memnunuz. Fakülteler bazında yapılacak akademik iş birliklerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CheikhAntaDiop de Dakar Üniversitesi Tıp, Eczacılık ve Ontoloji bölümlerin Dekanı Prof. Dr. AbdoulayeSamb ziyaretten çok mutlu olduğunu dile getirerek “İş birliği konusunda görüşmelerimiz için çok müteşekkir ve mutluyuz. Tarihsel ve çok anlamlı bir yerde ağırladınız için ayrıca teşekkür ederiz. Sizleri ziyaret etmeden önce üniversitenizin tanıtımlarını gördük, dekanlarla iş birliği toplantıları hususunda görüşmeler yaptık. İş birliği adına zaten anlaşmalarınız vardı ama fakülteler arasında neler yapabileceğimiz konusunda daha verimli bir ziyaret oldu.” şeklinde duygularını ifade etti.

CheikhAntaDiop de Dakar Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Bölüm Dekanı Prof. Dr. MamadouSidibe ise “Biz bugüne kadar öğrencileri eğitim için Fransa’ya gönderiyorduk fakat Türkiye’nin Avrupa’ya göre eğitim için daha iyi ve uygun koşullara sahip olduğunu gördük. Onun için buradayız. O kadar güzel çalışmalarınız var ki şaşkınım.  Senegal’e döndüğümde Karabük Üniversitesinin tanıtımını yapacağım.” dedi.

Ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Melih Sunay, Genel Sekreter Lütfü Köm, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan, Uluslararası Öğrenciler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a eşlik etti. Ziyaretin sonunda Prof. Dr. Refik Polat konuklara günün anısına hediyelerini takdim etti.

Makam ziyareti öncesinde KBÜ Senato Toplantı Odasında konuk dekanlara Karabük Üniversitesi hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından Senegal Heyeti üniversitenin akademik birimlerini ziyaret ederek bilgiler aldı.

Senegal’in başkentinde yer alan CheikhAntaDiop de Dakar Üniversitesi 1957 yılında kuruldu. Şu anda üniversitede 80 bin öğrenci, 30 fakülte, yüksekokul ve enstitü bulunuyor. Üniversite insanlığa hizmet etmek için çalışmalar yapma amacı güdüyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti

refakatci olarak hastaneye giderken kazada hayatini kaybetti uO6Pu91p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.

Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin