Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2019 13:31 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’nün akademik heyeti Çin’de önemli temaslarda bulundu

Raylı sistemler ve karayolu araçları üretiminde dünyada söz sahibi kuruluşlardan CRRC Zhuzhou Locomotive ile geçtiğimiz yıl protokol imzalayan Karabük Üniversitesi, Çin ile olan ilişkileri güçlendirmeye devam ediyor.

Karabük Üniversitesi rektörlüğünce 6 kişiden oluşan akademik heyet, CRRC – MNG firmasıyla Ekim 2018’de imzalanan “ARGE işbirliği protokülü” kapsamında ve firmanın davetiyle Çin’e bir gezi gerçekleştirdi.

KBÜ’lü akademisyenler söz konusu gezi kapsamında; CRRC Zhuzhou Locomotive fabrikasının taşıt üretim hatları, test ve sertifikasyon üniteleri gibi pek çok biriminde incelemelerde bulundu.

Heyet, CRRC tarafından düzenlenen Çin ve diğer ülkelerden uzman mühendisler ve akademisyenlerin yer aldığı Demiryolu Endüstrisi Forumu’na da katıldı. Forumda, KBÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar “Yüksek Hızlı Raylı Sistemlerde Kullanılan Ekipmanların Yorulma Ömürlerinin İyileştirilmesi” (Fatigue Improvement of High-Speed Railway Components) başlıklı sunum yaptı.

Akademik heyet Çin gezisi kapsamında ayrıca “China International Rail Transit & Equipment Manufacturing Industry Exposition fuarını da gezerek, katılımcı raylı sistem üreticisi firmalar ve raylı sistemlerle ilgili akademik katılımcılar ile iş birliği görüşmelerinde bulundu. Forum katılımcılarından olan Birmingham Üniversitesi Raylı Sistemler Araştırma Merkezi ve UKRRIN Direktörü Prof. Clive Roberts ile de görüşen heyet, iki üniversite arasında yapılacak iş birliği konusunda görüş birliğine vardı.

Heyet son olarak Hunan eyaleti Kent Konseyi Reform ve Kalkınma Komisyonu Başkan Yardımcısı Zhang Wen ile de bir araya geldi. Öte yandan, Zhuzhou kentinin yazılı ve görsel basınına röportaj veren KBÜ heyeti, CRRC – MNG ile KBÜ arasındaki iş birliğini tanıtarak önemini vurguladı.

KBÜ’nün 6 kişiden oluşan akademik heyetinde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özalp, Raylı Sistemler Mühendisliği Prog. Bşk. Dr. Öğr. Üyesi M. Emin Akay, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Sur, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Hüseyin Çetin ve Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kazım Yetik yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin