Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ekim, 2019 13:31 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’nün akademik heyeti Çin’de önemli temaslarda bulundu

Raylı sistemler ve karayolu araçları üretiminde dünyada söz sahibi kuruluşlardan CRRC Zhuzhou Locomotive ile geçtiğimiz yıl protokol imzalayan Karabük Üniversitesi, Çin ile olan ilişkileri güçlendirmeye devam ediyor.

Karabük Üniversitesi rektörlüğünce 6 kişiden oluşan akademik heyet, CRRC – MNG firmasıyla Ekim 2018’de imzalanan “ARGE işbirliği protokülü” kapsamında ve firmanın davetiyle Çin’e bir gezi gerçekleştirdi.

KBÜ’lü akademisyenler söz konusu gezi kapsamında; CRRC Zhuzhou Locomotive fabrikasının taşıt üretim hatları, test ve sertifikasyon üniteleri gibi pek çok biriminde incelemelerde bulundu.

Heyet, CRRC tarafından düzenlenen Çin ve diğer ülkelerden uzman mühendisler ve akademisyenlerin yer aldığı Demiryolu Endüstrisi Forumu’na da katıldı. Forumda, KBÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar “Yüksek Hızlı Raylı Sistemlerde Kullanılan Ekipmanların Yorulma Ömürlerinin İyileştirilmesi” (Fatigue Improvement of High-Speed Railway Components) başlıklı sunum yaptı.

Akademik heyet Çin gezisi kapsamında ayrıca “China International Rail Transit & Equipment Manufacturing Industry Exposition fuarını da gezerek, katılımcı raylı sistem üreticisi firmalar ve raylı sistemlerle ilgili akademik katılımcılar ile iş birliği görüşmelerinde bulundu. Forum katılımcılarından olan Birmingham Üniversitesi Raylı Sistemler Araştırma Merkezi ve UKRRIN Direktörü Prof. Clive Roberts ile de görüşen heyet, iki üniversite arasında yapılacak iş birliği konusunda görüş birliğine vardı.

Heyet son olarak Hunan eyaleti Kent Konseyi Reform ve Kalkınma Komisyonu Başkan Yardımcısı Zhang Wen ile de bir araya geldi. Öte yandan, Zhuzhou kentinin yazılı ve görsel basınına röportaj veren KBÜ heyeti, CRRC – MNG ile KBÜ arasındaki iş birliğini tanıtarak önemini vurguladı.

KBÜ’nün 6 kişiden oluşan akademik heyetinde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özalp, Raylı Sistemler Mühendisliği Prog. Bşk. Dr. Öğr. Üyesi M. Emin Akay, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Sur, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Hüseyin Çetin ve Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kazım Yetik yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
28 yasindaki genc evinde olu bulundu kiz arkadasi gozaltinda AlnpVd97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin