Reklam
Reklam
66eea9f136797 jpg
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
21 Eylül, 2024 14:11 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü Yeni Öğrencilerden Üniversite ve Şehirle İlgili İlk İzlenimler

Karabük Üniversitesine 2024-2025 Akademik yılında yerleşen yeni kayıtlı öğrenciler, Üniversite ve Karabük ile ilgili ilk izlenimlerini KBÜ Medya ile paylaştı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yüzde 96,6 doluluk oranıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini alan Karabük Üniversitesi lisans bölümlerine 3 bin 277, ön lisans bölümlerine ise 2 bin 656, yüksek lisansa 640 ve doktoraya ise 74 kişi kayıt yaptırdı. Karabük Üniversitesini yeni kazanan 6 bin 647 öğrenci, üniversiteli olmanın heyecanını yaşayarak yeni bir döneme adım attı.

Karabük Üniversitesine yeni adım atan öğrenciler, üniversitenin sunduğu imkanlar ve eğitim süreçleri hakkında ilk izlenimlerini KBÜ Medya ile paylaştı.

Karabük’e Alanya’dan gelen Sinan Şirin, “Ispartalıyım, Alanya’dan geliyorum. Üniversiteyi, ilk tanıştığım arkadaşlarla biraz gezdim. Böyle  sosyal medyadan kalan bir ön yargı vardı. Şu an öyle bir şey yok, fakülte güzel, şehirde güzel. İlk derslere giren hocaların anlatmaları olsun, konuşmaları olsun, ön yargımızı kırdı” şeklinde konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünü kazanan Elif Küçük, “Ben zaten Karadeniz kısmını çok seviyordum. Safranbolu’nun evleri çok dikkatimi çekti. Sevdiğim için tercih ettim” dedi.

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik  Bölümünü kazanan Timiçun Şentürk, “Bursa’dan geliyorum. Arkadaşlarla gezme fırsatım oldu. Mühendislik Fakültesinde bir gezi yaptık; orada araba müzesini gezdik. Kütüphaneyi de bir gezme fırsatımız oldu; iç tarafı güzeldi. Sessiz ortam, çalışılabilir bir ortam” diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünü kazanan İlayda Topal, “Zonguldak’tan geliyorum. Kampüsü geniş ve güzel buldum küçük bir yer bekliyordum, iyi beğendim” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünü kazanan Nazmi Yılmaz, “Sosyal Yaşam Merkezi, yemek yerleri ve araba müzesi var. Memleketim Karabük olduğu için burayı tercih ettim, bildiğim bir yer olsun istedim” dedi.

Samsun’dan gelen Sıla Sarı, “Büyük bir kampüs, beklediğimden daha iyi” ifadelerini kullandı. (Karabük Üniversitesi Bülteni)

Bizi sosyal medyadan takip edin
saglikli genc haftasinda gencler kulturleriyle bulustu mwyPEKYp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Sağlıklı Genç Haftası’nda gençler kültürleriyle buluştu

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünce Sağlıklı Genç Haftası etkinlikleri kapsamında gençlere yönelik kültürel ve farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde gençler hem Kastamonu’ya özgü taş baskı sanatını hem de çekme helvanın yapımını öğrendi.

15-24 yaş aralığındaki gençlerin sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları, riskli davranışlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları, fiziksel aktiviteye teşvik edilmeleri ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla her yıl düzenlenen Sağlıklı Genç Haftası kapsamında Kastamonu’da bu yıl da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen programlarda gençlerin sosyal katılımlarının artırılması ve kültürel değerlerle bağlarının güçlendirilmesi hedeflendi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, etkinlikler kapsamında gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, “19-24 Mayıs Sağlıklı Genç Haftası kapsamında biz de 15-24 yaş arasındaki genç kardeşlerimizle etkinlikler planlıyoruz. Bugün burada hem Kastamonu’muza özel olan taş baskı tekniğini hocamızdan gençlerimize öğreterek uygulama yapıyoruz. Birazdan da yine Kastamonu’nun özel lezzetlerinden çekme helva uygulaması yapacağız” dedi.

Amaçlarının gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, “Gençlerimizin bölgemizin ve ülkemizin kültürüne yabancılaşmasını engellemek, onları yararlı davranışlar konusunda bilinçlendirmek ve bu uygulamaları kendilerine kazandırmak istiyoruz. Günümüzde gençleri cezbeden birçok teknolojik ve farklı uygulama var ancak biz onların köklerine bağlı olmasını, geçmişini bilmesini ve yaşatmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle taş baskı ve çekme helva etkinliğini ön plana çıkardık” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Fest teması kapsamında her ilin kendi kültürel değerlerine uygun etkinlikler gerçekleştirdiğini kaydeden Yavuzyılmaz, Kastamonu’da taş baskı ve çekme helvanın öne çıkarıldığını belirtti. Etkinliklere ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin katıldığını ifade eden Yavuzyılmaz, gençlere sağlıklı yaşam bilinci kazandırmayı ve bu farkındalığın arkadaş çevrelerine de yayılmasını amaçladıklarını söyledi.

Etkinliğe katılan 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Mutak ise, taş baskı sanatını deneyimlemenin kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, “Eskiden insanların yaptığı işleri görmek ve uygulamak çok güzeldi. Taş baskı yaptık, gezdik ve kültürümüzü yakından tanıdık. Ayrıca Kastamonu’ya özgü çekme helvanın nasıl yapıldığını da gördük. Kastamonu’nun çok güzel kültürel ve yöresel değerleri var” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin