KBÜ’lü Uluslararası Öğrencilerden Safran Hasadı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Ekim, 2021 08:37 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü Uluslararası Öğrencilerden Safran Hasadı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, uluslararası öğrencilerle bir araya gelerek safran hasadı yaptı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinde yetiştirilen ve “mor altın” olarak adlandırılan safran çiçeğinin kasım ayına kadar sürecek olan hasadına başlandı. Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen etkinlikte uluslararası öğrenciler “Safran Çiçeği” hasadında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile bir araya gelerek safran hasadı yaptı. Etkinliğe; KBÜ Rektörü Polat’ın Sanat Alanı Danışmanı Prof. Dr. Anıl Ertok Atmaca, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Bünyamin Gün de katıldı.

Öğrenciler hasat yapan görevliler eşliğinde kollarına sepetlerini takarak safran çiçeğini topladı. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da öğrencilere eşlik ederek hem safran çiçeğini anlattı hem de hasat yapılırken dikkat edilmesi gerekenleri öğrencilere aktardı. Safran bitkisini toplarken bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler hasadın bitiminde safran çayını içerek yorgunluklarını attı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat yöremizde yetiştirilen bu tarz ürünlerin ve değerlerin uluslararası öğrencilere de tanıtılmasının önemine vurgu yaparak “Uluslararası öğrencilerimizle birlikte Safranbolu ilçemizle özdeşleşen Safran bitkisinin hasadını yaptık. Öğrencilerimize akademik eğitimin yanında bu tür etkinliklerle de bir araya getirerek yöremizi ve ülkemizi tanıtıyoruz. Onlar da ülkelerine döndüklerinde biriktirdikleri bu güzel anılarla bizlerin gönüllü elçisi olarak ülkemiz kültürünü tüm dünyaya tanıtıyorlar.” dedi.

İnsan gücüyle ekimi yapılan safran soğanı, ekildiği ilk yıldan itibaren 3 yıl ürün veriyor, daha sonra yavru vermesi nedeniyle topraktan sökülen soğanlar, başka alana dikiliyor. Üç yılın sonunda soğanların söküldüğü toprak da birkaç yıl dinlendiriliyor. Ağustosta ekimine başlanan Safran bitkisinin hasadı kasım ayının sonuna kadar devam edecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin