Reklam
Reklam
66e47d9866681
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 21:01 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü öğretim üyesi “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi oldu

Dünya çapında prestijli bir ödül olan 2024 TOYP Global “Dünyanın 10 Başarılı Genci” listesine adını yazdıran Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın, “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın, tıp alanındaki inovatif çalışmalarıyla 2023 yılında TOYP Türkiye’de “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci” arasında yer alarak “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında birinci olmuş ve Türkiye’yi 2024 TOYP Global’de temsil etme hakkını kazanmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Apaydın, dünya birincisi olarak “Dünyanın 10 Başarılı Genci” listesine adını yazdırdı.
TÜBİTAK 2219 bursuna hak kazanarak 1 yıl süreyle Duke Universitesi Beyin ve Sinir Cerrahi Departmanında minimal invaziv omurga cerrahisi üzerine çalışmalarına ve araştırmalarına devam edenApaydın’ ın 2024 yılı içerisinde şu ana kadar yayınlanmış olup, 11 uluslararası makalesi, 2 adet TUBİTAK 1002 proje başvurusu, kitap bölümleri, sözlü ve yazılı bildirileri bulunurken yapay zeka tabanlı oftalmoskopi ve kendinden ışık kaynaklı servikal ekartör projelerinde Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor.

Apaydın, ödülünü 29 Ekim – 2 Kasım 2024 tarihleri arasında Tayvan’ın Taoyuan şehrinde gerçekleştirilecek 2024 JCI Dünya Kongresi’nde alacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye’yi dünya çapında temsil eden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın’ı başarısından dolayı tebrik ederek, “Üniversitemiz her geçen gün yeni ve çok önemli başarılar kazanmakta ve adını bilim tarihine altın harflerle kazımaktadır. Bu ödül ve kazanılan büyük başarılar, Karabük Üniversitesinin akademik kadrosunun ne kadar güçlü olduğunu ve öğrencilere ne kadar iyi bir eğitim verildiğini açıkça ortaya koymaktadır. Karabük Üniversitesi öğrencilerimizin girdikleri yarışmalarda büyük ödüllerle dönmeleri aldıkları eğitimin uygulama sahasında büyük başarılar kazandırdığını göstermektedir.Karabük Üniversitesi olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye onları Türkiye ve dünya çapındaki yarışmalara katılmaya teşvik ederek başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz. Akademik personelimizin de en iyi şekilde yetişmeleri ve dünyanın en iyi akademisyenleri haline gelmeleri için iş birliği protokolleri yapmaya, bilimsel yarışmalar düzenlemeye, kurum ve şirketlerin danışmanlık hizmetlerini yürütmeye hem teorik hem pratik sahada aktif bir şekilde çalışmayı büyük bir gayretle sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
motorculardan anitkabire bayrak surusu JnM7Ia11
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Motorculardan Anıtkabir’e “bayrak sürüşü”

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel hale gelen bayrak sürüşü etkinliğinde, 83 motosiklet tutkunu Türk bayrağını Samsun’dan Anıtkabir’e taşıdı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, Safranbolu’dan teslim alınan Türk bayrağı motosiklet konvoyu eşliğinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıldı. Yaklaşık 1100 kilometrelik rotada ilerleyen grup, ilk olarak Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaştı.

Samsun’da Türk bayrağını gururla dalgalandıran motosiklet tutkunları, daha sonra rotalarını başkent Ankara’ya çevirdi. 83 kişiden oluşan grup, Anıtkabir’e ulaşarak anlamlı sürüşü tamamladı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, her yıl düzenledikleri etkinliği büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yıl bu kutsal emaneti taşımaktan ve bu rotayı tamamlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin