Reklam
Reklam
66e47d9866681
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 21:01 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü öğretim üyesi “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi oldu

Dünya çapında prestijli bir ödül olan 2024 TOYP Global “Dünyanın 10 Başarılı Genci” listesine adını yazdıran Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın, “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın, tıp alanındaki inovatif çalışmalarıyla 2023 yılında TOYP Türkiye’de “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci” arasında yer alarak “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında birinci olmuş ve Türkiye’yi 2024 TOYP Global’de temsil etme hakkını kazanmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Apaydın, dünya birincisi olarak “Dünyanın 10 Başarılı Genci” listesine adını yazdırdı.
TÜBİTAK 2219 bursuna hak kazanarak 1 yıl süreyle Duke Universitesi Beyin ve Sinir Cerrahi Departmanında minimal invaziv omurga cerrahisi üzerine çalışmalarına ve araştırmalarına devam edenApaydın’ ın 2024 yılı içerisinde şu ana kadar yayınlanmış olup, 11 uluslararası makalesi, 2 adet TUBİTAK 1002 proje başvurusu, kitap bölümleri, sözlü ve yazılı bildirileri bulunurken yapay zeka tabanlı oftalmoskopi ve kendinden ışık kaynaklı servikal ekartör projelerinde Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor.

Apaydın, ödülünü 29 Ekim – 2 Kasım 2024 tarihleri arasında Tayvan’ın Taoyuan şehrinde gerçekleştirilecek 2024 JCI Dünya Kongresi’nde alacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye’yi dünya çapında temsil eden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın’ı başarısından dolayı tebrik ederek, “Üniversitemiz her geçen gün yeni ve çok önemli başarılar kazanmakta ve adını bilim tarihine altın harflerle kazımaktadır. Bu ödül ve kazanılan büyük başarılar, Karabük Üniversitesinin akademik kadrosunun ne kadar güçlü olduğunu ve öğrencilere ne kadar iyi bir eğitim verildiğini açıkça ortaya koymaktadır. Karabük Üniversitesi öğrencilerimizin girdikleri yarışmalarda büyük ödüllerle dönmeleri aldıkları eğitimin uygulama sahasında büyük başarılar kazandırdığını göstermektedir.Karabük Üniversitesi olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye onları Türkiye ve dünya çapındaki yarışmalara katılmaya teşvik ederek başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz. Akademik personelimizin de en iyi şekilde yetişmeleri ve dünyanın en iyi akademisyenleri haline gelmeleri için iş birliği protokolleri yapmaya, bilimsel yarışmalar düzenlemeye, kurum ve şirketlerin danışmanlık hizmetlerini yürütmeye hem teorik hem pratik sahada aktif bir şekilde çalışmayı büyük bir gayretle sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda dereye dusen kisiyi arama calismalari suruyor yZ49A2IC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.

Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin