Reklam
Reklam
66e47d9866681
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 21:01 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü öğretim üyesi “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi oldu

Dünya çapında prestijli bir ödül olan 2024 TOYP Global “Dünyanın 10 Başarılı Genci” listesine adını yazdıran Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın, “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın, tıp alanındaki inovatif çalışmalarıyla 2023 yılında TOYP Türkiye’de “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci” arasında yer alarak “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında birinci olmuş ve Türkiye’yi 2024 TOYP Global’de temsil etme hakkını kazanmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Apaydın, dünya birincisi olarak “Dünyanın 10 Başarılı Genci” listesine adını yazdırdı.
TÜBİTAK 2219 bursuna hak kazanarak 1 yıl süreyle Duke Universitesi Beyin ve Sinir Cerrahi Departmanında minimal invaziv omurga cerrahisi üzerine çalışmalarına ve araştırmalarına devam edenApaydın’ ın 2024 yılı içerisinde şu ana kadar yayınlanmış olup, 11 uluslararası makalesi, 2 adet TUBİTAK 1002 proje başvurusu, kitap bölümleri, sözlü ve yazılı bildirileri bulunurken yapay zeka tabanlı oftalmoskopi ve kendinden ışık kaynaklı servikal ekartör projelerinde Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor.

Apaydın, ödülünü 29 Ekim – 2 Kasım 2024 tarihleri arasında Tayvan’ın Taoyuan şehrinde gerçekleştirilecek 2024 JCI Dünya Kongresi’nde alacak.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye’yi dünya çapında temsil eden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın’ı başarısından dolayı tebrik ederek, “Üniversitemiz her geçen gün yeni ve çok önemli başarılar kazanmakta ve adını bilim tarihine altın harflerle kazımaktadır. Bu ödül ve kazanılan büyük başarılar, Karabük Üniversitesinin akademik kadrosunun ne kadar güçlü olduğunu ve öğrencilere ne kadar iyi bir eğitim verildiğini açıkça ortaya koymaktadır. Karabük Üniversitesi öğrencilerimizin girdikleri yarışmalarda büyük ödüllerle dönmeleri aldıkları eğitimin uygulama sahasında büyük başarılar kazandırdığını göstermektedir.Karabük Üniversitesi olarak öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye onları Türkiye ve dünya çapındaki yarışmalara katılmaya teşvik ederek başarılarımızı artırmaya devam edeceğiz. Akademik personelimizin de en iyi şekilde yetişmeleri ve dünyanın en iyi akademisyenleri haline gelmeleri için iş birliği protokolleri yapmaya, bilimsel yarışmalar düzenlemeye, kurum ve şirketlerin danışmanlık hizmetlerini yürütmeye hem teorik hem pratik sahada aktif bir şekilde çalışmayı büyük bir gayretle sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Haziran, 2026 14:50 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 21-30 Mayıs 2026 tarihleri arasında Merkez ilçede düzenlenen beş ayrı operasyonda 7 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin üzerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 232 adet sentetik ecza hapı, 9 adet extacy hapı, 8 adet amfetamin emdirilmiş peçete ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 4 bin 800 TL nakit para ele geçirildi. Ayrıca 2 cep telefonuna inceleme amacıyla el konuldu.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı, emniyet, asayiş ve huzurun devamı için uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini bildirdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin