blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’lü öğretim üyeleri çalışmalarıyla zirvede yer almaya devam ediyor

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin, YÖKSİS’in 2025 yılı datalarına nazaran Anatomi alanında Türkiye birincisi oldu.
Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Kısmında misyon yapan Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin, akademik yayın performansında Türkiye genelinde kıymetli bir muvaffakiyete imza attı.
YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) tarafından açıklanan Anatomi Anabilim Kolu akademik performans sıralamasında 2023 yılında 18. sırada yer alan Seçgin, 2024’te 3. sıraya yükselmişti. Seçgin, 2025 yılının birinci üç ayında kabul edilen ve yayımlanan makaleler üzerinden hesaplanan puanlamada ise 390 puanla Türkiye birinciliğini elde etti.
Yapay zeka temelli yaklaşımları tıp alanıyla birleştiren Seçgin yapay hudut ağları, makine öğrenme algoritmaları, derin öğrenme, hastalık-yaş-cinsiyet tespiti, geometrik morfometri ve organ hacmi hesaplama metotları üzere ileri seviye mevzularda yaptığı araştırmalarla dikkat çekiyor. Tıp alanında dijital dönüşümün öncülerinden biri olarak gösterilen Seçgin’in çalışmaları hem akademik etraflarda hem de sıhhat teknolojilerinde çığır açacak potansiyele sahip.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Dr. Seçgin’in başarısından duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, şu açıklamalarda bulundu:
"Karabük Üniversitesi, bilimsel alanda üst üste elde ettiği başarılarla akademik toplulukta isminden sıkça kelam ettiriyor. Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin hocamızın Türkiye birinciliği, üniversitemizin bilimsel üretkenliğinin ve akademik gücünün bir göstergesidir. Bu muvaffakiyet, sırf üniversitemiz için değil, kentimiz ve bölgemiz için de büyük bir değer taşımaktadır. Türkiye genelinde tıp alanında kazanılan bu muvaffakiyetler, ülkemizin bilimsel itibarına ve üniversitemizin akademik kimliğine önemli katkılar sunmaktadır. Karabük Üniversitesi olarak, bu tıp muvaffakiyetleri kutlamakla kalmıyor; tıp üzere geleceğe taraf verecek alanlarda yapay zekâ ve dijital dönüşüm üzere yenilikçi teknolojilere yönelerek akademik dünyaya daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz. Hocamızı tebrik ediyor, bilim dünyasında ülkemizi ve üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak tüm çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dere yataklarına mesken atık ve moloz dökülüyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli ile Geçmiş altı mevkileri ortasındaki dere yatakları, etraf kirliliğine sahne oluyor. Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın doğal hoşluğu, denetimsiz formda dökülen binlerce ton mesken atığı ve moloz nedeniyle her geçen gün tahrip ediliyor.
Gümeli-Geçmiş altı deresi boyunca inşaat hafriyatlarının gelişi hoş boşaltıldığı tez edilirken, bu durum hem vatandaşların hem de çevrecilerin büyük reaksiyonunu çekti. Geçmişaltı’nda yaşayan Hüseyin Kumuz, dere yatağının muhafaza alanı statüsünde olduğunu hatırlatarak sert sözlerle reaksiyon gösterdi:
"Bu alanın şahıslara yahut firmalara bu formda kullanım hakkını kim veriyor, bilmiyoruz. Dere yataklarına yığılan bu molozlar bilhassa yağışlı havalarda dereye akıyor, birikmelere ve ilerleyen süreçte taşkınlara sebep oluyor. Buna göz yumulması kabul edilemez."
Kumuz, yetkililerin kontrol zafiyetine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Türkiye’nin hiçbir yerinde dere ve çay yataklarına mesken atığı ve moloz dökülmez. Valilik ve ilgili kamu kurumları kontrollerini artırmalı, cezalar yükseltilmeli. Şayet caydırıcı yaptırımlar uygulanmazsa bunu yapanlar moloz döküm alanlarına gitmeyip atıklarını buraya taşımaya devam eder. Üstelik akşam saatlerinden sonra hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz."
Vatandaşlar, bölgenin süratle yok olmasına neden olan bu kirliliğin bir an evvel durdurulmasını ve sorumlular hakkında süreç yapılmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin