Reklam
Reklam
FEST
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Nisan, 2025 11:10 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’lü Öğrencilerin Belgeseli İngiltere’de Finalde

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin imzasını taşıyan “Cam Adam” isimli belgesel film, on binlerce başvuru arasından sıyrılarak uluslararası yarışmada finale kaldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından çekilen ve “cam kemik hastalığı” olarak bilinen Osteogenezis Imperfekta ile mücadele eden Zekeriya Ünal’ın yaşam öyküsünü anlatan “Cam Adam” isimli belgesel film, 15. Lift-Off Global Network Film Festivali’nin finalistleri arasına girmeyi başardı.

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü 4. sınıf öğrencisi Ahmet Hakan Kurt’un yönetmenliğinde çekilen belgesel, dünyanın dört bir yanından on binlerce başvurunun yapıldığı festivalin resmi seçkisine girerek önemli bir başarıya imza attı.

Festival boyunca “Cam Adam” belgeseli ünlü yapımcılar, yönetmenler ve film ekipleri tarafından izlenecek. Finalist filmler arasından seçilecek eserler yıl sonunda düzenlenecek törende ödüllerine kavuşacak. Geçmiş yıllarda bu festivalde ödül alan bazı yapımlar, Oscar gibi prestijli ödüllere aday gösterilerek uluslararası dağıtımcılarla anlaşmalar gerçekleştirmişti.

“Cam Adam” filminin yönetmen koltuğuna Ahmet Hakan Kurt otururken, görüntü yönetmenliğini Yusuf Karaaslan yaptı. Film ekibinde ayrıca Kerim Demirtaş, Tolga Yüksel ve Tunahan Mirza Gülen görev aldı. Filmin danışmanlığını ise Doç. Dr. Burak Türten üstlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
diyetisyenden kurban bayraminda saglikli sofralar icin uyari QeMU4222
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Diyetisyenden Kurban Bayramı’nda sağlıklı sofralar için uyarı

Büyük Anadolu Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz Akay, “Sofraların vazgeçilmezi kırmızı et, ölçülü yenildiğinde sağlıklı bir besin kaynağıdır” dedi.

Büyük Anadolu Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz Akay, bayram sofralarında et ve tatlı tüketiminde ölçülü olunması gerektiğini belirterek, bayram günlerinde sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

“Ağır etli yemeklerden kaçının”

Beslenme ve Diyet Uzmanı Elanur Yılmaz Akay, “Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezi kırmızı et, ölçülü tüketildiğinde sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ancak aşırıya kaçmak kolesterol ve kalp-damar hastalıkları riskini artırır. Etin yanında sebze, salata ve tam tahıllı ürünlerle tabağı dengelemek hem sindirimi kolaylaştırır hem de bayram boyunca enerjiyi korur. Bayramda ağır yemekler kaçınılmaz olsa da, öğünleri hafifletmek mümkündür. Yoğurt, ayran, zeytinyağlı sebzeler ve lifli gıdalar sindirim sistemini rahatlatır. Özellikle akşam yemeklerinde daha hafif tercihler yapmak, mideyi yormadan bayram keyfini sürdürmeye yardımcı olur” diye konuştu.

“Bol bol su için yürüyüş yapın”

Bayram ziyaretlerinde de ikram edilen tatlıların fazla tüketilmesinin kan şekerini hızla yükselteceğini söyleyen Akay, “Bu özellikle diyabet hastaları için risk oluşturmaktadır. Tatlıların küçük porsiyonlarla tadına bakılmasını, mümkünse sütlü tatlıların tercih edilmelidir. Bayram boyunca bol su içmek, vücudu toksinlerden arındırır ve sindirimi destekler. Ayrıca kısa yürüyüşler yapmak hem kan dolaşımını hızlandırır hem de ağır yemeklerin etkisini azaltır. Su ve hareket, bayramın enerjisini yüksek tutmanın en basit ama en etkili yollarıdır” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin