KBÜ’lü öğrenciler TÜBİTAK başarılarına bir yenisini daha ekledi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Ağustos, 2020 13:17 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü öğrenciler TÜBİTAK başarılarına bir yenisini daha ekledi

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Tıp Mühendisliği Bölümü öğrencileri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik her yıl farklı kategorilerde düzenlediği  “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları”ndan bu yıl da ödülle döndü. Yarışmada KBÜ’lü öğrenciler, “Eğitim” kategorisinde birincilik,  “Sağlık” kategorisinde ise birincilik ve üçüncülük ödülü kazandılar.

Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel çözümler üretmek, bilgi, beceri ve yenilikçi projeler geliştirmek için TÜBİTAK tarafından yapılan araştırma proje yarışmalarında Ankara Bölgesi’nde yarışan Karabük Üniversitesi öğrencileri dereceyle döndü.

Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen yarışmada toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Final yarışmasına dokuz alanda toplam 120 proje katılmaya hak kazandı.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri,  “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması”na, Ankara bölgesinden katıldı.

İki farklı kategoride birincilik ve üçüncülük

Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden bu yıl mezun olan öğrencilerden Taleh Binnatov ve İbrahim Telli, yarıştıkları “Sağlık” kategorisinde Tip 2 Diyabet hastaları için nefesten şeker ölçümü ve takibinin yapılması amaçlanan “GlucoExhale” isimli projeleri ile birincilik elde ettiler. Projenin danışmanlığını Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamila Anutgan yürüttü.

Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümünden bu yıl mezun olan Ahsen Özbaş, Ahmet Berk Köroğlu ve Sevda Dilek Doğangün yarıştıkları “Sağlık” kategorisinde anne adayları için hayat kurtaran nitelikte olan “Mobil Gebelik Takip ve Fetal İzleme Cihazı (F-Hearth)” isimli projeleri ile üçüncülük elde ettiler. Projenin danışmanlığını Tıp Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Yılmaz yürüttü.

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mücahit Mustafa Ökçen ise “Eğitim” kategorisinde “Yapay Zeka Destekli Otizmli Çoçuk Eğitmeni” projesi ile birincilik elde etti. Projenin danışmanlığını Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Caner Özcan yürüttü.

Bölge yarışmasında birinci olmaya hak kazanan projeler, 9-10 Eylül 2020 tarihlerinde çevrim içi olarak Türkiye finalinde yarışacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sebat genclik 2 ligde 8ZqbRVjG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sebat Gençlik 2. Ligde

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek “Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak.”

Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin