KBÜ’lü öğrenci yaşam savaşını kaybetti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Kasım, 2021 08:14 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’lü öğrenci yaşam savaşını kaybetti

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisi İbrahim AboudBoırdjo geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde bu sabah hayatını kaybetti.

Çad’dan Türkiye’ye eğitim için gelen İktisat Fakültesi öğrencisi İbrahim için Karabük Üniversitesi Camiinde kılınan cenaze namazına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. Mücahit Coşkun, akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından İbrahim AboudBoırdjo Karabük’te defnedildi. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat vefat haberini derin üzüntüyle karşıladığını belirterek “Üniversitemize eğitim almak için Çad’dan gelen İktisat Bölümü öğrencimiz İbrahim bu sabah aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Karabük Üniversitesi ailesi olarak çok üzgünüz.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
dikkat dagitan ortama ragmen dikkat cekmeyi basardilar CWuqJHIv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Dikkat dağıtan ortama rağmen dikkat çekmeyi başardılar

Bartın’da kent meydanında gerçekleşen sessiz kitap okuma etkinliğine katılanlar, çevredeki ses ve gürültüye rağmen pür dikkat kitap okuyarak, dikkat çekmeyi başardı.

Kültür ve Turizm bakanlığı organizesiyle ve 62. Kütüphane Haftası nedeniyle 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen sessiz kitap okuma etkinliği, Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. İl Halk Kütüphanesi girişimiyle düzenlenen etkinliğe kütüphaneciler, öğrenciler, izciler, gençlik liderleri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar meydandaki, oynayan çocukların sesi, lunaparktaki çarpışan araç ve salıncakların gürültülerine rağmen 30 dakika boyunca kitap okudu. Dikkat dağıtan ortama rağmen pür dikkat, kitaplarını okuyan grup, alandan geçen bazı insanların dikkatini çekmeyi başardı. Kitap okuyanları gören vatandaşlardan kimisi dikkatle kitap okuyanlara bakarken, kimileri ise cep telefonu ile etkinliği görüntüledi. Bazıları ise alanda bulunan gezici kütüphaneden bir kitap alarak, grubun arasına karıştı.

Etkinlik hakkında bilgi veren İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay Erduran, ’’Tüm Türkiye genelinde 62. Kütüphane Haftası nedeniyle eş güdümlü olarak Sessiz Kitap Okuma etkinliği düzenlendi. Bartın Halk Kütüphanesi olarak kitap okuma etkinliğini, Bartın Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Meydanda 30 dakika boyunca sessizce kitap okuyan grup, etkinlik sonunda sessizce alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin